Καμπάτσο: Ο «μαέστρος» της Euroleague (vids)

Καμπάτσο: Ο «μαέστρος» της Euroleague (vids)

Με την… μπαγκέτα του οργανώνει άψογα το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης και την οδηγεί από νίκη σε νίκη – Κορυφαίος πασέρ της Euroleague με 8.3 ασίστ ανά ματς.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Φακούντο Καμπάτσο ήξερε ότι στο πρόσωπο του Αργεντινού γκαρντ βρήκε τον «μαέστρο» που έλειπε από την περιφερειακή της γραμμή: Τον παίκτη – κλειδί στην προσπάθεια για τη διατήρηση των σκήπτρων στην Euroleague, αλλά και για την επιστροφή στην κορυφή της ACB, με τους Μαδριλένους να ψάχνουν το quadruple: Super Cup, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Euroleague.

Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνε ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο, με τον Αργεντινό να δίνει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια της φετινής σεζόν τα διαπιστευτήριά του και με δύο σπουδαίες εμφανίσεις να οδηγεί τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Super Cup: 17 πόντοι, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (90-80) και άλλους 17 πόντους (συν 3 ασίστ και 1 κλέψιμο) στον μεγάλο τελικό με την Ουνικάχα Μάλαγα (88-81). Δύο παιχνίδια στα οποία ο Λατινοαμερικάνος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Διαβάστε επίσης: Μένει ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς ο Φίλιπ Πετρούσεφ!

Κορυφαίος πασέρ της Euroleague

Οι αναμετρήσεις του Super Cup ήταν απλά για να… ζεσταθεί ο Φακούντο Καμπάτσο, αφού οι εμφανίσεις που ακολούθησαν σε ACB και Euroleague ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακές. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο κορυφαίος πασέρ της φετινής Euroleague και ο δεύτερος καλύτερος του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στις 9 πρώτες αναμετρήσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (σ.σ εκκρεμεί το ματς με την Μακάμπι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα) ο Καμπάτσο έχει τρία νταμπλ – νταμπλ, ενώ σε ένα ακόμα ματς είχε διψήφιο αριθμό ασίστ. Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με την Αναντολού Εφές ο Λατινοαμερικάνος είχε 15 πόντους και 10 ασίστ, στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με την Αρμάνι 12 πόντους και 10 ασίστ και στον αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια 18 πόντους και 11 ασίστ.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι απέναντι στην Αλμπα Βερολίνου είχε 13 ασίστ, αλλά 7 πόντους. Εχασε για τρεις πόντους το τέταρτο νταμπλ-νταμπλ στη φετινή Euroleague, στην οποία μετράει μέσο όρο 8.3 ασίστ. Μια επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Συνολικά, φέτος έχει μέσο όρο 11.7 πόντους, με 51.4% στα δίποντα, 34.2% στα τρίποντα και 88.2% στις βολές, με 3.2 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 19.6 στο σύστημα ranking, σε 24:13 λεπτά.

Οσον αφορά στην ACB, ο Φακούντο Καμπάτσο έχει 13.6 πόντους, με 40.9% στα τρίποντα, 65.7% στα τρίποντα και 97.3% στις βολές, με 6.3 ασίστ και 18.4 μονάδες στο ranking σε 23:17 λεπτά μέσο όρο στις πρώτες 10 αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος. Μια επίδοση που τον φέρνει στη δεύτερη θέση των καλύτερων πασέρ, πίσω από τον Ντάνι Πέρες της Μανρέσα.

Ονειρική σεζόν

Η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη του Φακούντο Καμπάτσο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όσον αφορά στις ασίστ. Η καλύτερη επίδοσή του μέχρι τώρα ήταν οι 7.1 ασίστ που είχε μέσο όρο τη σεζόν 2019-2020, όταν και πάλι αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ σε 28 αναμετρήσεις).

Ο Αργεντινός είναι πλέον πιο ώριμος από ποτέ και δείχνει ικανός να οδηγήσει τη Ρεάλ στην κατάκτηση και των τεσσάρων διοργανώσεων που συμμετέχει η ισπανική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μαδριλένοι είναι αήττητοι στην Euroleague σε 9 αναμετρήσεις, ενώ στην ACB έχουν μόλις μια ήττα σε 10 παιχνίδια (8-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ