Σφαιρόπουλος: «Δική μου είναι η ευθύνη, δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες»

Σφαιρόπουλος: «Δική μου είναι η ευθύνη, δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε την ευθύνη για τη βαριά εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο με 93-71 προσθέτοντας πως δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Ο Ερυθρός Αστέρας υπέστη μία βαριά ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο με 93-71 στο Βελιγράδι για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στην ήττα αλλά και ότι δεν θα ψάξει να βρει δικαιολογίες.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η σύντροφος του Μήτρου-Λονγκ (pics)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού: «Η Αρμάνι έπαιξε σταθερά σε όλη τη διάρκεια, ξεκινήσαμε άσχημα και μετά ήμασταν καλύτεροι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην αρχή του δεύτερου, δυστυχώς, μετά από ένα τάιμ άουτ, χάσαμε τον έλεγχο, συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά επιθετικά, είχαν μια υπέροχη μέρα στα σουτ, σουτάροντας 11/13 τρίποντα. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή του αγώνα, άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος, ήμασταν στο παιχνίδι για έξι-επτά λεπτά μέχρι το τέλος και μετά στα τελευταία πέντε λεπτά καταρρεύσαμε

Η Αρμάνι έδειξε εξαιρετική ποιότητα, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την άμυνα, το κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές στη διάρκεια του αγώνα, αλλά προσαρμόστηκαν κάθε φορά, βρήκαν τρόπους να σκοράρουν, κυρίως για τρία και δύσκολα σουτ. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι, να συνεχίσουμε να παλεύουμε, όπου κι αν παίζουμε. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Θα ήθελα να τελειώσω με το γεγονός ότι δεν δώσαμε χαρά στους φιλάθλους, που ήρθαν να μας στηρίξουν, είναι εκεί σε κάθε παιχνίδι

Η ευθύνη είναι του προπονητή, θα προσπαθήσω να βρω λύση για να παίξει καλύτερα η ομάδα. Αναλαμβάνω την ευθύνη.

Δεν είναι έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά λιγότερη αναποφασιστικότητα να λύσουμε κάποιες ενέργειες, δεν ξέραμε αν πρέπει να σουτάρουμε ή να πασάρουμε. Δεν είχαμε γρήγορες λύσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι, να είμαστε πιο επιθετικοί απέναντι σε τέτοιου είδους άμυνες.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε κάποιους σημαντικούς παίκτες που είναι εκτός, αλλά δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες για τις εμφανίσεις μας. Έχουμε αρκετούς παίκτες διαθέσιμους και πιστεύω ότι όλοι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτούς που δεν είναι εκεί αυτή τη στιγμή. Είναι αλήθεια ότι ο τραυματισμός του Χάνγκα είναι πιο σοβαρός, αλλά όχι τόσο πιο σοβαρός. Θα είναι μαζί μας την Κυριακή και μετά βλέπουμε, δεν θα μείνει πολύ έξω, σταδιακά θα μπει στην ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ