Ολυμπιακός: Επειγόντως ενίσχυση…

Ολυμπιακός: Επειγόντως ενίσχυση…

Η σεζόν στην Euroleague ξεκινάει και ο Ολυμπιακός έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης στις θέσεις «1» και «5», σύμφωνα με τα όσα ψήφισε ο κόσμος σε σχετικό poll από to10.gr.

Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της μπασκετικής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι που δεν έχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, θα δώσουν το πρώτο επίσημο ματς για την περίοδο 2019-2020 εκτός έδρας κόντρα στην Βιλερμπάν για την Euroleague, στις 4/10.

Οι ερυθρόλευκοι όμως φαίνεται να μην βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο ομοιογένειας αλλά και ποιότητας στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτό έδειξαν και οι εμφανίσεις των παικτών του Μπλατ στα φιλικά και ειδικά το στραπάτσο από την ΤΣΣΚΑ για το Gomelsky Cup με 91-66.

Η ήττα αυτή έδειξε πως ο Ολυμπιακός απέχει από της ομάδες του κορυφαίου επιπέδου. Η διαφορά βέβαια στα επίσημα δεν θα είναι τόσο μεγάλη, αφού η επιστροφή Σπανούλη και οι δυνατές προπονήσεις αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω στον προβληματικό ως ώρας Ολυμπιακό.

Όμως φαίνεται πως υπάρχει και θέμα στελέχωσης του ρόστερ, καθώς σε συγκεκριμένες θέσεις υπάρχει φανερό έλλειμμα ποιότητας. Οι κουβέντες για ενίσχυση ή και αντικατάσταση παικτών έχουν ανοίξει δειλά δειλά στο ΣΕΦ και δεν αποκλείονται διορθωτικές κινήσεις.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να ζητά και ο κόσμος του Ολυμπιακού που ψήφισε στο σχετικό poll του «10» με μόλις το 9% να μην ανησυχεί με τη στελέχωση του ρόστερ. Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση «Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα;», σε συντριπτικό ποσοστό που ανέρχεται στο 79%, ζητά την ενίσχυση τόσο στο άσο όσο και στη ρακέτα.

Για τη θέση του οργανωτή, βασικός προορίζεται ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, που θα έχει την πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τους Τσέρι και Κόνιαρη να μοιράζονται τον χρόνο μαζί του. Παίκτες που σίγουρα δεν είναι από το… πάνω ράφι καθώς και ο Τσέρι είναι συμπληρωματικός ενώ ο Κόνιαρης κάνει τα πρώτα του βήματα στο επίπεδο αυτό.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη θέση «5». Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο μοναδικός σέντερ επιπέδου Euroleague (ίσως και παραπάνω). Τον χρόνο μαζί του θα μοιράζονται οι Ρούμπιτ και Χαπ. Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ είναι ένας καλός και χρήσιμος παίκτης αλλά φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο ως 4άρι παρά ως 5άρι. Από την άλλη έχουμε και τον Ίθαν Χαπ που έχει έρθει ως τρίτος σέντερ, αλλά είναι άλλου τύπου παίκτης, που δεν είναι το φόρτε του οι επαφές και το… ξύλο στο ζωγραφιστό.

Η ανάγκη ενίσχυσης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο λοιπόν στην ερυθρόλευκη κερκίδα, με μόλις το 9% των ερωτηθέντων να στηρίζει την ομάδα ως έχει και το 12% να πιστεύει πως μια μόνο μεταγραφή αρκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ