Από τα «DNP», αναντικατάστατος: Ο Βασίλιε Μίτσιτς μεγαλουργεί και στο ΝΒΑ (vids)

Από τα «DNP», αναντικατάστατος: Ο Βασίλιε Μίτσιτς μεγαλουργεί και στο ΝΒΑ (vids)

O Βασίλιε Μίτσιτς έγινε ανταλλαγή, έχει ξεκινήσει τις... υψηλές πτήσεις και δείχνει εξελίσσεται σε ακόμη έναν σπουδαίο Ευρωπαίο στο ΝΒΑ - Οι αριθμοί που δείχνουν τη μεγάλη αλήθεια για το ταλέντο του.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς το περασμένο καλοκαίρι έκανε το… άλμα για το ΝΒΑ και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με ένα «χρυσό» και εγγυημένο συμβόλαιο, όμως η προσαρμογή του δεν ήταν άμεση και δεν τον εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα.

Βέβαια, οι «αστραπές» είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί πλέον στο ΝΒΑ και αναπόφευκτα ο Σέρβος σταρ, που έκανε… όργια στη Euroleague είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο ξέσπασμα Αταμάν: «Απαράδεκτη εμφάνιση – Ο Βιλντόζα δεν μπορεί να παίζει έτσι» (vid)

Η μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε όμως ήταν πριν μερικούς μήνες όταν οι Θάντερ τον αντάλλαξαν στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Την ώρα που ο Σέρβος δεν είχε ψυχολογία, δεν έπαιζε ιδιαίτερα και κοιτούσε προς… Ευρώπη μεριά, έγινε trade στις «σφήκες» που δεν κυνηγούσαν κάτι ουσιαστικά και βρήκε ανοιχτή την πόρτα της πεντάδας.

Η ανταλλαγή αυτή έφερε τον Μίτσιτς να πρωταγωνιστεί και κυρίως να δικαιολογεί τον μεγάλο ντόρο που έγινε με τη μετακίνηση του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Με το «καλημέρα» στους Χόρνετς άλλαξε όλη την ψυχολογία του κόσμου, αλλά και τη δική του, ενώ και οι αριθμοί λένε μία μεγάλη αλήθεια για την… εξέλιξη του στις ΗΠΑ.

Οι απουσίες της ομάδας του Στιβ Κλίφορντ του έδωσαν μία τεράστια ευκαιρία και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά αποδεικνύοντας ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου και με το παραπάνω.

Στο τελευταίο χρονικά ματς των Χόρνετς, ο Μίτσιτς έπαιξε απέναντι στην πρώην ομάδα του, τους Θάντερ και έκανε… παπάδες. Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και έπαιξε συνολικά 31:12 λεπτά και είχε 17 πόντους, 10 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, με 6/12 σουτ, 4/7 τρίποντα και 1/2 βολές. Αυτό ήταν το τέταρτο double double στην καριέρα του στο ΝΒΑ, όλα με τους Χόρνετς.

Συνολικά ο Μίτσιτς μετράει εξαιρετικούς αριθμούς με τις «σφήκες», αφού στα 26 λεπτά που έχει παίξει έχει 11,8 πόντους, 6,5 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με 45% στα σουτ εντός πεδιάς.

Το παιχνίδι των Χόρνετς του δίνει αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια και αυτός είναι εξαιρετικός οργανωτής, αλλά και σκόρερ, ενώ φυσικά πρόκειται για έναν πανέξυπνο αθλητή, όπως έχει αποδείξει πολλάκις και για αρκετά χρόνια στη Euroleague.

Η επιρροή του στο παιχνίδι της Σάρλοτ είναι μεγάλη και μετά την ανταλλαγή του δείχνει και με το παραπάνω πως ήρθε στο ΝΒΑ για να… μείνει. Αν δει κανείς τη διαφορά στη σύγκριση των αριθμών του στους Θάντερ και τους Χόρνετς είναι η μέρα με τη νύχτα.

Στην Οκλαχόμα είχε 30 παιχνίδια και συνολικά 12 λεπτά μέσο όρο με 3,3 πόντους, 2,5 ασίστ και μόλις 0,8 ριμπάουντ. Στους Χόρνετς τα νούμερα είναι υπέρδιπλάσια, ενώ ο χρόνος συμμετοχής του είναι 28,5 λεπτά.

Η επιστροφή στην Ευρώπη λοιπόν σίγουρα αναβάλλεται για τον Μίτσιτς, ενώ ήδη στις ΗΠΑ θεωρείται ένας ακόμη μεγάλος Ευρωπαίος στο ΝΒΑ, που μπορει να αφήσει το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου…

Τα στατιστικά του Μίτσιτς σε Θάντερ και Χόρνετς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ