Το Ford Bronco αποκτά ευρωπαϊκό διαβατήριο

Το Ford Bronco αποκτά ευρωπαϊκό διαβατήριο

Η προ διετίας νέα ενσάρκωση του Bronco η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να διασχίσει τον Ατλαντικό

H «μπλε οβάλ» φίρμα σχεδιάζει να φέρει το επιβλητικό SUV στη γηραιά ήπειρο από το 2023 αν και όπως τονίζει, το Bronco θα διατεθεί σε περιορισμένους αριθμούς και επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Γαλλία.

Το Bronco πρωτοεμφανίστηκε στη νέα εκδοχή του το 2020 στις ΗΠΑ, δικαιώνοντας απολύτως την απόφαση της Ford να αναβιώσει την θρυλική ονομασία με μια διόλου ευκαταφρόνητη εμπορική πορεία στις ΗΠΑ.

Αν και η Ford δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη, το «ευρωπαϊκό» Bronco αναμένεται να μιμηθεί τις προδιαγραφές της αμερικανικής έκδοσης η οποία διατίθεται με κινητήρες βενζίνης 2,3 και 2,7 λίτρων 270 και 310 ίππων.

Προς το παρόν η Ford δεν έχει διευκρινίσει κατά πόσο μέρος της ευρωπαϊκής γκάμας του Bronco θα αποτελέσει και η κορυφαία έκδοση Raptor η οποία επωφελείται από V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 300 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Ford έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Bronco η οποία, αν τελικώς ευοδωθεί, θα δώσει νέες προοπτικές στην ευρωπαϊκή πορεία του αμερικανικού off-roader.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το Bronco είναι διαθέσιμο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε δίθυρη και τετράθυρη έκδοση αμαξώματος, αμφότερες με την τυπική σχεδιαστική και όχι μόνο υπερβολή που χαρακτηρίζει τις off-road προτάσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ και οποίες στην προκειμένη περίπτωση έχουν έρεισμα στο παρελθόν και την πρώτη γενιά του εμβληματικού μοντέλου.

Όπως κάθε off-roader που σέβεται τον εαυτό του το Bronco δεν σταματά στην επιθετική και πλήρη νοήματος εμφάνισή του. Τη βάση για το αμερικανοτραφές μοντέλο αποτελεί ένα υψηλής αντοχής πλαίσιο σκάλας από χάλυβα το οποίο συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης, μπλοκέ διαφορικά μπροστά και πίσω, βοηθητικό κιβώτιο δύο σχέσεων ενώ το σύνολο συμπληρώνει μια ανάρτηση με αμορτισέρ της Bilstein, ημιενεργές αντιστρεπτικές ράβδους και μεγάλη διαδρομή που επιτρέπει την μέγιστη ευελιξία όταν πρόκειται για ιδιαιτέρως αφιλόξενα εδάφη.

Η απόσταση από το έδαφος με την συνδρομή και των χωμάτινων ελαστικών των 35 ιντσών διαμορφώνεται σε 30 εκατοστά ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής ανέρχονται σε 29 και 37,2 μοίρες αντίστοιχα. Το Bronco μπορεί επίσης να αντεπεξέλθει σε υδάτινα εμπόδια βάθους έως και 85,1 εκατοστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ