Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Ευτυχής -ιταλική- συνύπαρξη

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Ευτυχής -ιταλική- συνύπαρξη

Ο οίκος Zagatο δημιουργεί με αφετηρία την Giulia GTAm ένα νέο συναρπαστικό τετράτροχο που δίνει ιδανική συνέχεια στη διαχρονική συνεργασία των δύο εταιρειών με… θεαματικά αποτελέσματα

Ο ιταλικός έχει μακρά παράδοση με την Alfa Romeo, καθώς η πρώτη σύμπραξη Zagato-Alfa Romeo ήταν με την G1 το 1921 με τη συνέχεια να περιλαμβάνει τις διάσημες 1600 Junior Zagato, την SZ και την πιο πρόσφατη TZ3 Stradale.

To νέο δημιούργημα του ιταλικού οίκου που προέκυψε κατόπιν αντίστοιχης απαίτησης γερμανού πελάτη του Zagato ο οποίος διαθέτει στη συλλογή του μια SZ αλλά και Aston Martin δια χειρός Zagato. Aφετηρία αποτελεί η  Giulia GTAm σε αναπροσαρμοσμένη coupe εκδοχή με έκδηλα τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά μοτίβα του Zagato, αμάξωμα από ανθρακόνημα και κοντό μεταξόνιο.

Εκτός από την απουσία των δύο πίσω θυρών ως απόρροια του μικρότερου μήκους και της coupe αναδιαμόρφωσης, το αμάξωμα της Giulia SWB Zagato χαρακτηρίζει το μακρύ και δυναμικά ανάγλυφο καπό, η double-bubble οροφή την οποία διαθέτει η συντριπτική πλειονότητα των μοντέλων που περνούν από τις πύλες του ιταλικού οίκου. 

Εντελώς διαφορετική σε σχέση με την Giulia GTAm είναι και η σχεδίαση του πίσω τμήματος η οποία υπακούει στο μοτίβο «Kammback», υιοθετώντας μια εξαιρετικά δυναμική αισθητική που συμπληρώνεται από το χαρακτηριστικά τεθλασμένο ενιαίο πίσω φως, τον επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη και την αφθονία σε ανάγλυφα και καμπύλα μοτίβα.

Μαζί με τις πίσω πόρτες η  Giulia SWB Zagato έχει αποχωριστεί και τις χειρολαβές με τις μπροστινές πόρτες να ανοίγουν μέσω ενός διακόπτη στην δεύτερη κολώνα. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν η χαρακτηριστική τριγωνική γρίλια με το έμβλημα της Alfa σε μια μεγεθυμένη εκδοχή, τροχοί ανάλογοι της GTAm, οι κίτρινες δαγκάνες του συστήματος πέδησης και η κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης που επίσης παραπέμπει στην κορυφαία έκδοση της Giulia.

Aπό την συγκεκριμένη έκδοση προέρχεται και το μηχανικό σύνολο που εφοδιάζει την Giulia SWB Zagato, εν προκειμένω, ο V6 των 2,9 λίτρων με σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης ο οποίος αποδίδει 540 ίππους και 533 Nm ροπής. Αν και ο Zagato δεν δημοσιοποιεί στοιχεία επιδόσεων, με δεδομένη την αυξημένη περιεκτικότητα της κατασκευής σε ανθρακόνημα και κατ΄επέκταση το χαμηλότερο βάρος, αυτές προδιαγράφονται καταιγιστικότερες σε σχέση με την GTAm. Στην προκειμένη περίπτωση ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Διαφοροποιημένο είναι και το σύστημα προγραμμάτων οδήγησης DNA το οποίο έχει προσθέσει μια ακόμα επιλογή με την πλήρη νοήματος ονομασία Race.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ