Παναθηναϊκός: Τον ευνόησαν τα αποτελέσματα, αλλά θέλει μόνο 2Χ2 για να νιώθει σίγουρος

Παναθηναϊκός: Τον ευνόησαν τα αποτελέσματα, αλλά θέλει μόνο 2Χ2 για να νιώθει σίγουρος

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σημείο να παίζει όλη τη χρονιά του στα δύο τελευταία παιχνίδια...

Έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Έκανε δεύτερη σερί ήττα ο Αστέρας Τρίπολης από ομάδα που μάχεται για την παραμονή. Πριν από λίγες μέρες ήταν ο Ιωνικός, το Σάββατο ήταν ο Ατρόμητος που… εκτροχίασε το «τρένο» του Ράσταβατς. Ήρθε ισόπαλος ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δεν κέρδισε ούτε ο ΟΦΗ στη Νίκαια τον Ιωνικό, που είχαμε επίσης λευκή ισοπαλία.

«Κέρδισε» ο Παναθηναϊκός από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που διεκδικούν θέση στην πρώτη ομάδα. Και κάπως… ελάφρυνε το κατά τ’ άλλα «βαρύ» δικό του αποτέλεσμα στο Αγρίνιο. Σε ακόμα μια πόλη της επαρχίας που οι «πράσινοι» πάνε και γυρίζουν με το κεφάλι σκυφτό. Όπως συνέβη σε Τρίπολη, Γιάννενα, Βόλο, Ηράκλειο. Παραμένει εκείνο το «διπλό» του Παναθηναϊκού στον Βόλο απέναντι στη Λαμία το μοναδικό στην επαρχία που έχει κάνει φέτος. Τα άλλα «διπλά» ήρθαν στην Αττική. Σε Ριζούπολη και Νεάπολη.

Αυτές οι δέκα ήττες που έχει κάνει συνολικά ο Παναθηναϊκός τον φέρνουν – όχι σε απόγνωση αλλά – σε θέση άγχους εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων του. Ποιος θα το πίστευε. Σε μια χρονιά που ναι μεν είναι μεταβατική, αλλά σε επίπεδο ποδοσφαίρου και ποιότητας στις εμφανίσεις του είναι πολύ ψηλότερα σε σχέση με πέρσι, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο… τελικούς για την είσοδό του στα πλέι οφ!

Διαφορετικά θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο για να παίξει στην Ευρώπη. Και δεν μιλάμε για δύο εύκολα παιχνίδια. Ντέρμπι το ένα, κόντρα στην ΑΕΚ στη Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή. Και δύσκολη αποστολή απέναντι στον ανεβασμένο Ατρόμητο στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Για να αισθάνεται 100% σίγουρος πως θα είναι στην εξάδα θέλει μόνο δύο νίκες. Δεν του κάνουν ούτε οι 4 βαθμοί, αφού θα κινδυνεύει να μείνει εκτός αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν τον ευνοήσουν και αν ο Άρης πάρει πίσω τους έξι βαθμούς. Δείτε τη βαθμολογία και τον… σκοτωμό που επικρατεί.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν από 36 σε 24 παιχνίδια. Ο ΟΦΗ ακολουθεί με 34 και ίδιο αριθμό αγώνων, ο Αστέρας Τρίπολης έχει 32 σε 22 ματς, άρα μπορεί να φτάσει έως και τους 44 αν κάνει το τέσσερα στα τέσσερα. Και ο Άρης έχει 30 σε 23 ματς (ένα λιγότερο από τον Παναθηναϊκό) και με τον… αστερίσκο του CAS.

Αν ο Παναθηναϊκός πάει στους 42, κάνει δηλαδή δύο νίκες, θα είναι σίγουρα στην εξάδα. Και θα έχει και σε απόσταση βολής την ΑΕΚ εν όψει της συνέχειας στα πλέι οφ. Αν όχι θα κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός εξάδας. Απίστευτο κι όμως…. Παναθηναϊκό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ