Ο Παναθηναϊκός δεν – πρέπει να – ενδιαφέρεται για τις δικαστικές αποφάσεις

Ο Παναθηναϊκός δεν – πρέπει να – ενδιαφέρεται για τις δικαστικές αποφάσεις

Επηρεάζει τη βαθμολογία η επιστροφή των βαθμών στον Άρη, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και από εκείνον και από την ΑΕΚ.

Η απόφαση του CAS που επιστρέφει τους βαθμούς στην ομάδα του Άρη είναι δεδομένο πως δεν… βολεύει τον Παναθηναϊκό. Από το συν τρία απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο μείον τρία. Από την 4η θέση έπεσε στην 5η. Αλλά όχι μακριά από την τετράδα, όχι μακριά και από την 3η θέση, μιας και πλέον η απόσταση από την ΑΕΚ είναι στο -4.

Με 11 παιχνίδια να απομένουν (στο Περιστέρι συν τα πλέι οφ), τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι παιχνίδια… έξι βαθμών, αφού θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο Παναθηναϊκός έχει όλον τον χρόνο για να διαχειριστεί την κατάσταση, να φορτσάρει στην τελική ευθεία και να πετύχει τον στόχο του. Τον στόχο που αφορά τη θέση του στο πρωτάθλημα, αφού υπάρχει πάντα και το Κύπελλο, η κατάκτηση του οποίου θα οδηγήσει τους «πράσινους» απευθείας στην Ευρώπη.

Οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να αφορούν τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που δεν έχουν να κάνουν μαζί του. Το πρόβλημά του δεν είναι το ότι ο Άρης πήρε πίσω τους βαθμούς, αλλά το ότι αγωνιστικά μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη απ’ αυτόν έχει τούτη την ώρα υψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Και για να ακριβολογούμε, δεν είναι μόνο ο Άρης. Ούτε η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από εκείνον, το αντίθετο. Αλλά είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά του.

Οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να γυρίσουν την κατάσταση και να πάρουν αυτά που βάσει ποδοσφαίρου δικαιούνται. Να περάσουν δηλαδή και την ΑΕΚ και τον Άρη, από τη στιγμή που θα τους συναντήσουν από δύο φορές στα πλέι οφ. Και να αποκαταστήσουν την τάξη στον βαθμολογικό πίνακα.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις με το άγχος και το βάρος του «κυνηγιού». Πάντα εκείνος που κυνηγάει είναι και εκείνος που παίζει με έξτρα βάρος στα πόδια. Αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός τις δύο φορές που χρειάστηκε να παίξει… τελικούς, τα κατάφερε.

Η πρώτη ήταν σε μια πολύ δύσκολη και κομβική στιγμή μέσα στη σεζόν. Στο εκτός έδρας μονό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η δεύτερη ήταν στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που επί της ουσίας έπαιζε την παρουσία του στα πλέι οφ. Τα κατάφερε και στις δύο, βγάζοντας χαρακτήρα.

Το ίδιο θα κληθεί να κάνει και στη διαδικασία των πλέι οφ. Να βγάλει χαρακτήρα, να δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος και να παίξει φυσικά το ποδόσφαιρο που ξέρει. Ποδόσφαιρο πολύ καλύτερο απ’ αυτό που έχουν παίξει μέσα στη σεζόν ο Άρης και – κυρίως – η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ