Άρης: Με νοοτροπία νικητή για ακόμα έναν «τελικό»

Άρης: Με νοοτροπία νικητή για ακόμα έναν «τελικό»

Στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Άρης θα ποντάρει και στη ψυχολογία που έχει μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ, θέλοντας να κάνει ακόμα ένα βήμα για την επίτευξη των στόχων του.

Ένα κρίσιμο παιχνίδι για την επίτευξη των στόχων του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αυτό είναι για τον Άρη το αυριανό (17/4) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία το αντιμετωπίζει.

Φυσικά και είναι ένας «τελικός» το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως και «τελικοί», είναι όλα τα εναπομείναντα, μέχρι το τέλος της τελικής φάσης του πρωταθλήματος και μέχρι ο Άρης να πετύχει τους στόχους που έχει θέση.

Από τα μίνιμουμ της εξασφάλισης ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, μέχρι την καλύτερη δυνατή θέση στη βαθμολογία.

Oι στόχοι, άλλωστε, των ομάδων, μπορούν να αλλάζουν ανά αγωνιστική και ανάλογα με τα αποτελέσματα της ίδιας αλλά και των αντιπάλων της. Αυτό δεν είναι καμία …πρωτοτυπία, συμβαίνει παντού.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι παρά τα όσα προσπαθούν να περάσουν ορισμένοι, το συγκεκριμένο παιχνίδι για τον Άρη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα υπόλοιπα. Ναι, με τις όποιες ιδιαιτερότητες που έχει ένα τοπικό ντέρμπι, αλλά τίποτα παραπάνω.

Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, είναι τεράστιος σύλλογος, για να «φυλακίζεται» σε τέτοιες νοοτροπίες. Πολύ σωστά το έθεσε στις δηλώσεις του, στο συνδρομητικό κανάλι, ο προπονητής Χερμάν Μπούργος. «Για τον Άρη όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί, όχι μόνο αυτό με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να τα κερδίσουμε».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θα είναι απώλεια για τον Άρη η απουσία του Σάσα. Το θετικό, όμως, είναι ότι στον Άρη υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές που θα τους έλεγε κανείς, αναντικατάστατους στο ρόστερ. Όπως είναι, για παράδειγμα, ο Φαμπιάνο ή ο Καμαρά. Κυρίως γιατί δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές με τα αγωνιστικά τους στοιχεία.

Αυτό που φαίνεται, επίσης, μέχρι τώρα είναι ότι ο Μπούργος δεν φοβάται να ρισκάρει. Κάνει λάθη, όπως έκανε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την αλλαγή συστήματος, δεν έχει «κολλήματα» όμως, στο να το παραδεχθεί και να τα διορθώσει.

Όπως ρίσκο είναι και το ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής ο Εμπακατά και όχι ο Σούντγκρεν. Δεν έχει σημασία, όμως, τι πιστεύουμε εμείς.

Ο προπονητής είναι αυτός που «ζει» καθημερινά τους παίκτες στις προπονήσεις, που βιώνει την κατάσταση και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Το αποτέλεσμα ενεός αγώνα, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει πριν να γίνει. Είναι, όμως, δεδομένο ότι ο Άρης θα παραταχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης με νοοτροπία νικητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ