Άρης: Τα τρία συστήματα και το σκεπτικό του Μπούργος

Άρης: Τα τρία συστήματα και το σκεπτικό του Μπούργος

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε τα 4-2-3-1, 4-4-2 και 3-5-2, θέλοντας να δει τον βαθμό αφομοίωσης από τους παίκτες του.

Δεν είναι συνηθισμένο ένας προπονητής να δοκιμάζει τρία συστήματα σε ένα παιχνίδι, έστω και αν αυτό είναι φιλικού χαρακτήρα. Κάτι που έπραξε ο Χερμάν Μπούργος στην αναμέτρηση – που μόνο φιλική δεν ήταν- με τον Άρη Λεμεσού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Άρης επί Αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο το Αμβούργο, ο Αργεντινός τεχνικός είχε παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, το οποίο και χρησιμοποίησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: «Γεύση» από τη νέα φανέλα

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Γάνδη, στο οποίο και ο Άρης πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, ο Μπούργος επέλεξε σύστημα 3-5-2, τόσο με τους αρκετούς νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όσο και με τους βασικούς που τους αντικατέστησαν στο δεύτερο.

Στη σημερινή (7/7) αναμέτρηση με τον Άρη Λεμεσού, ο προπονητής των κιτρινόμαυρων ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης. Σε ένα παιχνίδι με πάθος, ένταση σκληρά μαρκαρίσματα, που δεν καμία περίπτωση δεν θύμιζε φιλικό.

Μόνο τυχαίες, δεν ήταν, επίσης, οι αλλαγές των Γκρέι και Ντιόπ με την συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών. Ο τεχνικός του Άρη γνωρίζει καλά ότι οι δυο ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας και τους δίνει σιγά σιγά χρόνο συμμετοχής, χωρίς να τους «κάψει». Με τις συγκεκριμένες αλλαγές ο Άρης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, με τους Μανσίνι και Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης. Σύστημα που διατηρήθηκε και μετά την αποβολή του Μανσίνι, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Χερμάν Μπούργος άλλαξε για τρίτη φορά το σύστημα, αυτή τη φορά σε 3-5-2, μετά τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε στο 67ο λεπτό. Ο προπονητής του Άρη θέλησε, να δοκιμάσει και τα τρία συστήματα, τα οποία φέρεται ότι θα χρησιμοποιήσει ο Άρης την επόμενη αγωνιστική περίοδο – επιλέγοντας ανάλογα με τον αντίπαλο- και να διαπιστώσει τον βαθμό αφομοίωσης, μετά το τέλος της προετοιμασίας.

Αυτό με τον Άρη Λεμεσού, ήταν και το τελευταίο φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο Αργεντινός τεχνικός «μοίρασε» τον χρόνο συμμετοχής. Στις αναμετρήσεις που ακολουθούν, με τον Ολυμπιακό και τον Ιωνικό, ο προπονητής του Άρη αναμένεται να φανερώσει τα πλάνα του, σε ότι αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο πρώτο μας με την Γκόμελ για τον δεύτερο προκριματικό γύρω του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ