Ολυμπιακός: It’s show time baby…

Ολυμπιακός: It’s show time baby…

Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται το απόλυτο μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει.

Η ταχύτητα με την οποία ο Ολυμπιακός κλείνει τις μεταγραφές του στο μπάσκετ, αποδεικνύει περίτρανα ότι μιλάμε για έναν οργανισμό που ξέρει τι θέλει.

Η απόκτηση του Μπολομπόι και κυρίως του Κάαναν δείχνει ότι οι Πειραιώτες έχουν αμέσως λύσεις, οι οποίες φυσικά ανήκουν στα θέλω του προπονητή. Το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, φυσικά και το γνωρίζει μόνο αυτός.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Κάνααν «πυροβολούσε» τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (vids)

Με τις κινήσεις που γίνονται μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει ο έμπειρος κόουτς να αγωνίζεται στη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που πέρυσι μπήκε για τα καλά στις καρδιές του κόσμου, για πολλούς λόγους.

Μπήκε για το μπάσκετ που έπαιξε. Για την εκπληκτική παρέα που είχε – και έχει – δημιουργηθεί. Για τις μεγάλες νίκες. Για την κατάκτηση του νταμπλ. Για την υπέρβαση με το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Για το χειροκρότημα στις ήττες και φυσικά για το 7-0 επί του «αιωνίου αντιπάλου» του Παναθηναϊκού.

Δεν πέτυχε λίγα ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του στην Α1. Η όρεξη άνοιξε και τώρα στο λιμάνι θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί να μην υπάρχουν αναποδιές.

Ας γυρίσουμε πάλι στο… μυαλό του κόουτς. Με τον Μπολομπόι, ο Θρύλος έβαλε στη μηχανή του, έναν παίκτη που πέρυσι δεν τον είχε. Δεν έχει τα τελειώματα του Μάρτιν, αλλά κάνει σαφώς περισσότερα πράγματα από τον πρώην παίκτη της ομάδας. Εξαιρετικός αμυντικός που θα προστατεύει το στεφάνι. Rim protector που λένε και στα χωριά μας…

Επίσης, θα προσθέσει και το σουτ από μακρινή απόσταση. Δεν λέω ότι είναι Βεζένκοφ στο σουτ, αλλά μπορεί να απειλήσει και να ευστοχήσει σε τρίποντα. Δεν είναι παίκτης που τον αφήνεις ελεύθερο από μακριά, όπως ήταν ο Μάρτιν.

Ο Κάαναν τώρα, πήρε τη θέση του Ντόρσει., ο οποίος είναι απώλεια γιατί είχε δέσει με την ομάδα, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και στην μέρα του δεν τον μαρκάρεις εύκολα. Ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, το κατάφερε και τουλάχιστον δεν ταλαιπώρησε αρκετά την ομάδα, με το να περιμένει την τελική του απόφαση.

Ο αντικαταστάτης του έχει μεγάλη εμπειρία, τόσο από τον μαγικό κόσμο, όσο και από την Ευρωλίγκα. Τον συγκεκριμένο παίκτη, λόγω της… τρέλας που κουβαλώ με το Fantasy, τον γνωρίζω από τα πρώτα το βήματα στο ΝΒΑ και δεν περίμενα να τον δω στην Ούνιξ Καζάν.

Εξαιρετικός σουτέρ που απειλεί και μετά από ντρίμπλα. Κλασικός Αμερικανός που θέλει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και μπορεί να υστερεί στο ύψος (1,83), αλλά δεν είναι τρύπα στην άμυνα. Πιέζει και βάζει τα χέρια του στην μπάλα. Κάνει κλεψίματα και επίσης αξιοποιεί ντους συμπαίκτες του. «Βλέπει» γήπεδο, σαφώς περισσότερο από τον Ντόρσεϊ.

Αν υποθέσουμε, ότι οι επόμενοι στόχοι θα υπογράψουν (Πίτερς και Κώστας Αντετοκούμπο) και παραμείνει στο ρόστερ ο Βεζένκοφ (κάτι που το εύχομαι μέσα από την ψυχή μου και περιμένω να περάσει η ημερομηνία που έχουν δικαίωμα οι Κινγκς να του κάνουν πρόταση, λες και είμαι φαντάρος), τότε ο Μπαρτζώκας θα έχει ένα ρόστερ, όπως ακριβώς το θέλει.

Μια ομάδα που θα παίζει γρήγορα, θα διαθέτει σουτέρ «φονιάδες», περισσότερους από πέρυσι, θα πιέζει στην άμυνα και θα προσφέρει θέαμα. Ακόμα καλύτερο, από την περσινή σεζόν. Αν όλα πάνε στον κόουτς δεξιά τότε ναι θα μπορούμε να πούμε και να γράψουμε ότι «It’s show time baby»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ