Κερδίζει και όλα έρχονται τούμπα…

Κερδίζει και όλα έρχονται τούμπα…

Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Λεωφόρο για «πόλεμο», σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά.

Πριν το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, σας είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει μια μεγάλη νίκη που θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για την μεγάλη αντεπίθεση.

Τότε είχα βάλει τα ματς με την εξής σειρά. Να κάνει ένα τεράστιο διπλό επί της γερμανικής ομάδας ή να κερδίσει και να προκριθεί εις βάρος της Ναντ και αν δεν συνέβαιναν αυτά, τότε να πήγαινε στη Λεωφόρο και να κόψει τον αέρα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης: Τα 25.000.000 €, το «πάρτε τώρα τον Ποντένσε» και οι αποκαλύψεις του Football insider (pics+vids)

Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός άγγιξε την μεγάλη νίκη επί της Φράιμπουργκ, αλλά δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν καλή, εάν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ναντ δεν έριχνε στο καναβάτσο την Καραμπάχ. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις, σταμάτησαν την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Ένα από τα δύο γκολ, να μην είχαν μπει και ο Ολυμπιακός θα έπαιζε την Πέμπτη το βράδυ, τελικό με τους Γάλλους.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και όλοι στην ομάδα ασχολούνται με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στους Πειραιώτες δεν κάθισε το μεγάλο αποτέλεσμα στην Ευρώπη, μακάρι να καθίσει η νίκη ση Λεωφόρο. Στο παιχνίδι που περιμένουν πώς και πως οι φίλοι του.

Σας το έχω γράψει και παλιότερα. Ο Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Και στην δημιουργία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αμύνεται. Προσωπικά επιμένω, ότι τον κανονικό Θρύλο θα τον δούμε μετά την διακοπή του Μουντιάλ, όπου και ξεκαθάρισμα στο ρόστερ θα γίνει, αλλά είναι και πιθανό το σενάριο να γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Αυτά θα τα δούμε, όταν θα έρθει η ώρα. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μόνο σύνηθες φαινόμενο δεν είναι, οι Πειραιώτες μετά από 10 αγωνιστικές να βρίσκονται 10 βαθμούς πίσω από τον μεγάλο τους αντίπαλό. Ωστόσο αυτό συνέβη και δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε ακόμα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Λεωφόρο για ένα αποτέλεσμα, αυτό που θα του δώσει την ώθηση για τη μεγάλη αντεπίθεση. Μονόδρομος είναι η νίκη και το ξέρουν άπαντες στην ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι η διαφορά από την κορυφή θα μειωθεί στους επτά βαθμούς. Θα είναι τεράστια νίκη και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Πρώτα απ’ όλα θα αποδειχθεί περίτρανα, ότι οι «πράσινοι» δεν είναι ανίκητοι και μια ήττα σε μια κατάμεστη Λεωφόρο, το πιθανότερο είναι να προκαλέσει τριγμούς και μάλιστα μεγάλους στο οικοδόμημα.

Επίσης, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει αυτομάτως θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι και φέτος σε μια χρονιά που ξεκίνησε άσχημα, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Και όταν ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρωτάθλημα, συνήθως το κατακτά.

Οι Πειραιώτες ξέρουν ότι στη Λεωφόρο δεν θα τους έχουν στρώσει κόκκινο χαλί. Πρέπει να προετοιμαστούν για «πόλεμο». Και μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ωστόσο το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, μπορεί να κρίνει πολλά. Πάρα πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ