Η 11άδα του Ολυμπιακού πιο ακριβή από όλο τον ΠΑΟ, τα λόγια του Εμβιλά, το ταβάνι και η ψύχωση…

Η 11άδα του Ολυμπιακού πιο ακριβή από όλο τον ΠΑΟ, τα λόγια του Εμβιλά, το ταβάνι και η ψύχωση…

Το ταβάνι του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι υψηλότερο, η ποιότητα μεγαλύτερη, αλλά δεν χρειάζονται μόνο αυτά για να νικήσεις ένα ντέρμπι.

Τα λεφτά δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζουν ντέρμπι. Δεν βάζουν γκολ. Αλλά τα λεφτά εξηγούν τι διαθέτει ο καθένας. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ρόστερ που κοστολογείται κοντά στα 140.000.000 ευρώ. Ενα από τα πιο ακριβά στην ιστορία του. Αποτελούμενο από ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει Champions League, Europa League, διεθνείς τίτλους, παίκτες που έχουν αποτελέσει ελίτ του σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο. Παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα με μια τους κίνηση. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι Ερυθρόλευκοι είναι 10 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Εάν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, εάν στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο Ολυμπιακός και όχι κάποιος από τους ανταγωνιστές του, όλοι θα μιλούσαν για τελειωμένο πρωτάθλημα. Ολοι θα είναι αρχίσει να… ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τη 2η θέση και κάτω. Αλλά στο σήμερα, οι Ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που κυνηγούν. Και εκείνοι που προπορεύονται δεν δείχνουν καμία ησυχία. Αντιθέτως, ανησυχούν και θέλουν με κάθε τρόπο η σημερινή ημέρα να αυξήσει τη διαφορά τους από τους πρωταθλητές.

Διαβάστε επίσης: Τα 3+3 πρόσωπα «κλειδιά» του ντέρμπι (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σήμερα στο Λεωφόρο με σκοπό να νικήσει στο ντέρμπι. Δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή. Οι Πειραιώτες θέλουν να μειώσουν τη διαφορά στους 7 βαθμούς. Θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους, πως η κανονικότητα θα επιστρέψει αργά ή γρήγορα. Διότι ο κανονικός Ολυμπιακός, αυτός που θα μπορεί να πάρει από τους παίκτες που διαθέτει την πραγματική τους ποιότητα, τις πραγματικές τους δυνατότητες, δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και στο -10, η σκιά του ανησυχεί τους αντιπάλους του.

Ο Γιαν Εμβιλά, μιλώντας στο to10.gr, μετά το τέλος του αγώνα με τη Ναντ, σημείνε με νόημα πως «αυτή τη στιγμή δεν είμαστε το φαβορί του πρωταθλήματος. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαστε εκτός πρωταθλήματος. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό. Ναι, δεν ξεκινήσαμε σωστά το πρωτάθλημα. Είχαμε πολλές αλλαγές, κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε παιχνίδια και βαθμούς που δεν έπρεπε, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, το ταλέντο και την ποιότητα των παικτών της, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Αρκεί να βγάλουμε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας ως ομάδα και ως παίκτες στο γήπεδο».

Με λεφτά ξεκινήσαμε με λεφτά θα κλείσουμε. Διότι τα λόγια του Εμβιλά αποτυπώνονται με μεγάλη ακρίβεια στο άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 11άδα που αναμένεται να παρατάξει ο Μίτσελ στο σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι πιο ακριβή σχεδόν κατά 10.000.000 € από ολόκληρο το ρόστερ των Πράσινων. Συγκεκριμένα, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του transfermarkt, οι Πασχαλάκης, Αβιλά, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Μπιέλ, Μασούρας και Μακαμπού «αξίζουν» συνολικά 49.800.000 €. Την ίδια ώρα, η γερμανική ιστοσελίδα, κοστολογεί ολόκληρο το ρόστερ του Παναθηναϊκού με 39.000.000 ευρώ!

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Το προφανές. Εάν ο Ολυμπιακός αποδώσει βάσει της ποιότητας, του ταλέντου, των εμπειριών, των παραστάσεων, των δυνατοτήτων, του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στη Λεωφόρο. Το ποδοσφαιρικό ταβάνι του Ολυμπιακού είναι πολύ υψηλότερο από του Παναθηναϊκού. Στην καλή ημέρα και των δύο, ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα. Αλλά στα λόγια δεν κερδίζονται ντέρμπι. Οποιος παίξει και κυρίως όποιος γεμίσει με πάθος, δύναμη, πίστη και ενέργεια τον αγωνιστικό χώρο, αυτός θα φύγει με τη νίκη. Εάν ο Ολυμπιακός επιδείξει την ψύχωση που τον χαρακτηρίζει στις μεγάλες στιγμές τότε θα πάρει αυτό που θέλει. Εάν, όχι, θα πρέπει να είναι τυχερός για να μην μπλέξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ