O αυτοκράτορας που προσδίδει αίγλη στο πρωτάθλημα

O αυτοκράτορας που προσδίδει αίγλη στο πρωτάθλημα

Ο Άρης δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ οι οπαδοί του γεμίζουν το «Nick Galis Hall», όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και κόντρα στο Λαύριο (4/12).

Δεν χρειάζεται, φυσικά, να κάνουμε την παραμικρή αναφορά στο τι σημαίνει ο Άρης και για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό, όμως, που είναι ξεκάθαρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ότι η παρουσία του προσδίδει αίγλη και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα που είχε το «Nick Galis Hall» στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Καρδίτσα ήταν απλά συγκλονιστική. Μόνο ο Άρης μπορεί να το κάνει αυτό, δίνοντας χρώμα σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο, μόνο στα ντέρμπι, βλέπουμε συνήθως γεμάτα γήπεδα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το γκολ της Ιαπωνίας μέτρησε – Τι λένε οι κανονισμοί της FIFA (pic, vids)

Περισσότεροι από 5.500 οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στο «Nick Galis Hall» και το γέμισαν ασφυκτικά. Μια σπίθα χρειαζόταν ο κόσμος του Άρη για να δώσει τη δική του παράσταση. Δεν είναι απλά, εξάλλου, ο πιο μπασκετικός λαός στην Ελλάδα, όπως κατα κόρον αναφέρεται.

Αυτός ο χαρακτηρισμός ίσως αδικεί τους οπαδούς του Άρη. Είναι ο κόσμος που κράτησε την ομάδα του όρθια και ζωντανή σε κάθε δύσκολη κατάσταση σε όλα τα αθλήματα. Οι οπαδοί των κιτρίνομαυρων ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα ένα μάθημα οπαδικής συμπεριφοράς στην κυριακάτικη (4/12) αναμέτρηση με το Λαύριο.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και το γήπεδο αναμένεται να είναι ακόμα μια φορά κατάμεστο. Δεν αποτελεί έκπληξη, αυτό, βέβαια, όταν μιλάμε για την μοναδική ομάδα που κατάφερε να… ερημώνει ολόκληρη τη χώρα τα βράδια της Πέμπτης, καθώς όλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τους υπόλοιπους τους στις μάχες για το -τότε- κύπελλο πρωταθλητριών.

Το ότι δεν αποτελεί, όμως, έκπληξη και οτι είναι κάτι αυτονόητο για τον Άρη, δεν σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να αναφερθεί. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι που κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Με τους κιτρινόμαυρους να δείχνουν και στο αγωνιστικό κομμάτι πολύ καλά στοιχεία.

Οι επιλογές που έχουν γίνει στο ρόστερ είναι πολύ καλές και ο Γιάννης Καστρίτης έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Μια ομάδα που δικαιολογημένα, όμως, έχει παράπονα από τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της από τη διαιτησία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι στις πρώτες εφτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει κερδίσει μόλις 120 φάουλ και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας. Η μοναδική ομάδα που έχει λιγότερα από τους κιτρινόμαυρους είναι ο Προμηθέας, που έχει 105, έχοντας δώσει, όμως, μόνο πέντε αγώνες.

ΥΓ. Απίστευτα πραγματικά αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Με τον αποκλεισμό της Γερμανίας να αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο μεγάλη έκπληξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ