Ένα ουίσκι για τον Μαρτσίνιακ

Ένα ουίσκι για τον Μαρτσίνιακ

Η ΕΠΟ γήπεδο για τον τελικό δεν έχει. Έχει όμως τη σφοδρή επιθυμία να τον διεξάγει (λέει) με διαιτητή τον Σίμον Μαρτσίνιακ. Χικ…

Το άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο και πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση: Η ΕΠΟ λέει προσπαθεί –σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» που υποφέρει σαν λέξη στα μέρη μας- να προσεγγίσει για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας τον Σίμον Μαρτσίνιακ. Δηλαδή τον διαιτητή που «σφύριξε» τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία τον περασμένο Δεκέμβρη στο Κατάρ.

Φυσικά τις καλύτερες προθέσεις τις επιδοκιμάζεις. Και εννοείτε πως δεν αφήνεις μικρές λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια (τόσο) ωραία ιστορία. Πώς να μην μπεις στον πειρασμό όμως να σκεφτείς τι εμπειρία ζωής θα ήταν να είσαι μπροστά σε αυτό το τηλεφώνημα. Την ώρα δηλαδή που κάποιος από αυτούς τους απίθανους στο πάρκο Γουδή θα καλούσε τον 42χρονο ρέφερι για να του προτείνει τον «ορισμό» σε αυτό το ματς, που σημειωτέον σήμερα 5 Μαϊου -19 ημέρες πριν τη σέντρα- κανείς ακόμη δεν γνωρίζει τον τόπο διεξαγωγής του.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Ο Ιντάλγκο, ο Τζούριτς και η σκέψη για το Champions League

Ο Μαρτσίνιακ βλέπετε είναι από τη Πολωνία. Συμπατριώτης (και συνάδελφος) του Πάβελ Ρατσκόφσκι ο οποίος πριν από καμιά εβδομάδα παραχώρησε μια ακόμη συνέντευξη για την περίφημη «ελληνική εμπειρία του». Δεν μπορεί, θα το θυμάστε το όνομα του. Και αποκλείεται να ξεχάσατε το περιστατικό, όσο και αν κάποιοι έκαναν τα πάντα για να το κουκουλώσουν και να το βαφτίσουν μια κανονική μέρα στη δουλειά. Είναι εκείνος ο διεθνής Πολωνός διαιτητής που με βάση ένα «δημοσίευμα» («ρεπορτάζ» και αυτό) βαφτίσθηκε μεθύστακας και αντικαταστάθηκε από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρης πριν από έναν μήνα (9/4). Το ματς που τελικά διαιτήτευσε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος που την Κυριακή (7/5) θα είναι στο VAR και στη… ρεβάνς του.

Θα πουν λοιπόν στον Μαρτσίνιακ – ο Μπένετ, ο Μάνταλος που επί της ουσίας κάνει τη δουλειά του Μπένετ, ο Μπαλτάκος που έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο στην ιστορία της προεδρίας της ΕΠΟ, εκείνοι οι άεργοι που παριστάνουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας, κάποιος τέλος πάντων- να έρθει και αυτός στα μέρη μας! Ναι, γιατί όχι. Απλά θα πρέπει να φέρει μπόλικα ρούχα, γιατί άλλο καιρό κάνει το Μάη στο Αγρίνιο, άλλον στο Βόλο, άλλο στην Λαμία (ποιος ξέρει που τελικά θα γίνει αυτός ο τελικός) και κυρίως θα χρειαστεί μια γκαρνταρόμπα προκειμένου να μεταμφιεστεί στην πτήση για την Ελλάδα. Γιατί μπορεί και εκείνον να τον γνωρίσει κάποιος και πριν το καταλάβει να βρεθεί και μεθυσμένος σε κάποιο «ρεπορτάζ»…

Βεβαίως ο συγκεκριμένος θα έχει μια «εξασφάλιση». Το ματς είναι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Αφορά στις δύο ομάδες που ελέγχουν τις 15 από τις 17 ψήφους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Άρα και να θέλουν οι μισοί να τον βγάλουν μεθυσμένο, θα είναι εκεί οι άλλοι μισοί με ένα αλκοτέστ στο χέρι. Προνόμιο που δεν απόλαυσε το πρωτάθλημα της Super League, γιατί εκεί ο Δικέφαλος του Βορρά –που ως τα playoffs ήταν ο μόνος προνομιούχος με elite διαιτητές στα ντέρμπι- μας… άφησε σχετικά νωρίς.

Η παρτίδα παίχτηκε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και η στόχευση ήταν αποκλειστικά στο πως θα μείνει ο Ολυμπιακός έξω από αυτή. Η περιποίηση που έλαβε στα playoffs ο τρεις φορές στη σειρά πρωταθλητής υπήρξε πρώτης διαλογής… Τώρα που έμειναν οι δύο τους έφτασε η ώρα που η Πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες πως «Τελικά δεν υπάρχει όριο στην κατρακύλα της ΕΠΟ». Το ότι το ξέρουν δεν χωρά αμφιβολία. Ότι το διατύπωσαν πριν από την Κυριακή που η μια ακόμη… υπέρβαση του Μπένετ μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα είναι που σε κάνει να αναρωτιέσαι… Περίμεναν κάτι διαφορετικό, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος έχοντας μπροστά του τα παλικάρια στο πάρκο Γουδή ξεστόμιζε εκείνο το «ας με παίξουν και Έλληνες, αρκεί να μην με αδικήσουν». Δεν θα παίξουν εκείνον, θα παίξει τον… άλλο.

Και με την ευκαιρία: Αλήθεια την διάβασε κανείς αυτή την τελευταία συνέντευξη του Ρατσκόφσκι; «Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (που υποδέχθηκε τους Πολωνούς στο αεροδρόμιο εκείνο το Σαββατόβραδο) διασφάλισε ότι δεν θα κάναμε καταγγελία στην αστυνομία και την επόμενη μέρα έγινε διαιτητής στον αγώνα» είπε για τον VAR της Κυριακής που ακόμη δεν έχει εξηγήσει τον ρόλο του σε αυτή την ιστορία (δεν του ζήτησε άλλωστε εξηγήσεις και κανείς). «Ο αρχιδιαιτητής μάς ενημέρωσε ότι επειδή οι ομάδες συμφώνησαν να μην διαιτητεύσουμε εμείς τον αγώνα, μας βγάζει από το παιχνίδι. Απάντησα πως μας κοροϊδεύουν» συμπλήρωσε.

Ο Μπένετ; Αποκλείεται. Κάποιο λάθος θα έχει κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ