Άρης: Συγκεκριμένο σχέδιο που θα κριθεί στην εφαρμογή

Άρης: Συγκεκριμένο σχέδιο που θα κριθεί στην εφαρμογή

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν τα πλάνα του Παλίκουτσα θα υλοποιηθούν με επιτυχία, όμως, το γεγονός είναι ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα, με έμφαση στην προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η υλοποίηση του σχεδιασμού του Άρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ξεκινάει υπό διαφορετικές συνθήκες. Με την πρώτη τεράστια διαφορά να έγκειται στο ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν είναι, πλέον, αυτός που αποφασίζει μόνος του για τα όσα γίνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να δώσει στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα την ελευθερία να κινηθεί πάνω στο πλάνο του.

Διαβάστε επίσης: Τα «έβαλε» με τον Αυγενάκη ο Γκαγκάτσης για τον τελικό του Κυπέλλου

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν τα όσα έχει στο μυαλό του ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής, θα συνοδευτούν και από επιτυχημένα αποτελέσματα. Γιατί, ευτυχώς, ή δυστυχώς, αυτά είναι που κρίνουν τα πάντα. Είναι γεγονός, όμως, ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και αναμένεται η εφαρμογή του.

Υπάρχει πλάνο σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις αλλά τις μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων θέλει να ανανεώσει ο Άρης, όπως είναι οι Ρουπ και Σιαμπάνης, αλλά και γι΄ αυτούς, που αν και έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν βρίσκονται στα αγωνιστικά πλάνα των κιτρινόμαυρων.

Υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση, για τους λόγους που οδήγησαν στην παραμονή του Τόλη Τερζή στην τεχνική ηγεσία. Το ότι ο Παλίκουτσα το αιτιολόγησε, δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα γίνει και αποδεκτή η απόφαση από όσους έχουν ενστάσεις. Είναι διαφορετικό, όμως, όταν ακούς από το στόμα του υπευθύνου, να σου λέει κάποια ξεκάθαρα πράγματα, σε ότι αφορά την επιλογή αυτή.

Ότι πήραν την απόφαση, γι΄ αυτόν και γι΄ αυτόν τον λόγο. Επαναλαμβάνω, ότι δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς. Αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Κροάτης «κρύφτηκε», καθώς πήρε πάνω του ένα μεγάλο μέρος της απόφασης και φυσικά και την ανάλογη ευθύνη.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο δεν «μάσησε τα λόγια του» ο Παλίκουτσα, ήταν το θέμα της πειθαρχίας στα αποδυτήρια. Φυσικά δεν συμβαίνουν μόνο στον Άρη τέτοια θέματα. Ο Κροάτης, όμως, γνωρίζει καλά ότι για να αυξηθούν οι πιθανότητες να πετύχει το αγωνιστικό του πλάνο, θα πρέπει να «φτιάξει» τα αποδυτήρια.

Για να το καταφέρει, βέβαια, αυτό, θα χρειαστεί και τη βοήθεια της διοίκησης, του Θόδωρου Καρυπίδη και φυσικά να του εξασφαλιστούν, όσο το δυνατόν, οι καλύτερες συνθήκες για να δουλέψει. Είναι θετικό ότι έχει αναγνωρίσει τις αδυναμίες που υπάρχουν στην ομάδα του. Το ζητούμενο, όμως, είναι να μπορέσει και να εφαρμόσει με επιτυχία το αγωνιστικό του πλάνο. Γνωρίζοντας ότι θα κρίνεται από τα λόγια, αλλά κυρίως, από τις πράξεις του. Με τα πρώτα δείγματα, πάντως, να είναι θετικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ