Νέα αγωνιστική φιλοσοφία ή (απλά) ποδοσφαιρικός ορθολογισμός;

Νέα αγωνιστική φιλοσοφία ή (απλά) ποδοσφαιρικός ορθολογισμός;

Τα απαραίτητα μπορούν να τα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού ακόμα και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τους. Πρόκριση λοιπόν και μετά να συζητήσουμε και για μεταγραφές και για τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία…

Τι προλαβαίνει να δημιουργήσει, να φτιάξει ή να διορθώσει ένας προπονητής με μόλις λίγες μέρες δουλειάς σε μια ομάδα. Από ελάχιστα ως λίγα πράγματα. Να περάσει νέα αγωνιστική φιλοσοφία δεν προλαβαίνει. Αλλά, για σταθείτε. Τι… σόι πράγμα είναι η αγωνιστική φιλοδοξία για να την περάσεις σε καμιά εικοσαριά και πάνω ενήλικες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μοιάζουν με γενικότητες και αοριστολογίες όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός, (το ξέρουν όλοι πια) έχει τεράστιο πρόβλημα στην άμυνά του.

Το πρόβλημα έχει να κάνει (ανάμεσα σε άλλα) με την ποιότητα των αμυντικών του και ειδικά των στόπερ του. Για ορισμένους έπρεπε να περάσουν μήνες και να έρθουν κάποια χτυπητά αποτελέσματα για να το αντιληφθούν. Ανάμεσα στους «ορισμένους» συμπεριλαμβάνονται ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δεν ήταν στραβός ο γιαλός, αυτοί αρμένισαν στραβά στην περίοδο των μεταγραφών σε ό,τι αφορά την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Εκτίμησαν λάθος και αυτούς που κρατήσαν κι αυτούς που έφεραν. Εδώ τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα.

Διαβάστε επίσης: Η «εντολή» του Πέδρο Αλβες στους παίκτες και η πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός την πάτησε στο κέντρο της άμυνας και συνολικά στον τρόπο που αμύνονται οι παίκτες του αλλά συγκεκριμένα εκεί. Αυτοί που ήρθαν δεν πρόσφεραν και αυτοί που έμεινα σε κρίσιμες στιγμές δεν ανταποκρίθηκαν. Να μην τα πασπαλίζουμε όλα με την νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Εδώ ισχύουν απόλυτα τα όσα έμαθε προ πολλών χρόνων ο μακαρίτης Αλέφαντος με τους κεφτέδες. Του λείπουν παίκτες! Παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα. Οσο και να το παλέψει ο Καρβαλιάλ με τους υφιστάμενους το πρόβλημα δεν λύνεται επειδή θα τρέχει περισσότερο στα πλάγια ο Φορτούνης. (το ακούσαμε κι αυτό). Το πρόβλημα θα λυθεί να βρεθούν και έρθουν οι κατάλληλοι στο κέντρο της άμυνας. Α, κι αν έρθει ένας ικανός και αξιόπιστος που τρέχοντας στη μεσαία γραμμή α μπορεί να ξεκουράζει τον Καμαρά και τον Εσσε. Διότι, να τα λέμε κι αυτά, κάποιες στιγμές ειδικά ο Καμαρά μοιάζει ξεθεωμένος από το ποδοβολητό και παίκτης για να τον ξεκουράσει (τρέχοντας) δεν υπάρχει.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πλήρωσε πολλά λεφτά για να τρέξουν την ομάδα ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ αλλά η δουλειά δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Τώρα ήρθε για να την κάνει ο Πέδρο Αλβες. Οι περγαμηνές και το βιογραφικό του μικρότερα από εκείνα του Κορδόν αφού είναι πολύ πιο νέος ηλικιακά. Να δούνε ποιος και πότε θα τους φέρει για να τον κρίνουμε. Αλλωστε από τις μεταγραφές θα κριθεί η δουλειά του νέου αθλητικού διευθυντή. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία.

Θα έχουμε καιρό να ασχοληθούμε στη συνέχεια και με αυτή. Τώρα προέχει η πρόκριση επί τη Μπάτσκα Τόπολα την ερχόμενη Πέμπτη στο Φάληρο. Για να προκριθεί ο Ολυμπιακός δεν του είναι απαραίτητη η νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Του αρκεί ένας απλός ποδοσφαιρικός ορθολογισμός που σε καμιά περίπτωση δεν θα συνιστά κανενός είδους υπέρβαση. Τα απαραίτητα μπορούν να τα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού ακόμα και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τους. Πρόκριση λοιπόν και μετά να συζητήσουμε και για μεταγραφές και για τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ