Άρης: Να κάνει το καθήκον του και να περιμένει «γκέλες»

Άρης: Να κάνει το καθήκον του και να περιμένει «γκέλες»

Η νίκη στο αυριανό (20/12) εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία είναι μονόδρομος για τον Άρη, που θέλει να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρώτη τετράδα.

Η πρόσφατη νίκη επί του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επιβεβαίωσε το ότι ο Άρης πρέπει να κοιτάζει μόνο προς τα επάνω, σε ότι αφορά τη τελική θέση του στη βαθμολογία. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να κερδίσουν πολύ πιο εύκολα, αν είχαν εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, έστω και έτσι, όμως, πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης οφείλει να κάνει το καθήκον του και στην αυριανή (20/12) εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το τρέχον έτος.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιοβάνι που «βοηθάει» τον Ελ Αραμπί, το 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά, ο Ολυμπιακός Β και η απόφαση του Καρβαλιάλ!

Οι κιτρινόμαυροι θα πάρουν το τρίποντο και στη συνέχεια θα περιμένουν τυχόν «στραβοπατήματα» των ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από την πρώτη τετράδα. Κάτι που πέτυχαν την προηγούμενη αγωνιστική, μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο.

Το εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, βέβαια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο Άρης δεν θα έχει και πάλι το πλεονέκτημα που του δίνει η παρουσία των οπαδών του στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ απέναντι του θα βρει έναν αντίπαλο που θα προσεγγίσει, πιθανότατα, διαφορετικά την αναμέτρηση από τον ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κρήτης, στο ντεμπούτο του Πέπε Μελ στον πάγκο της, έπαιξε ανοικτά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προσπαθώντας να έχει κατά διαστήματα την κατοχή της μπάλας. Άφησε, όμως, κενούς χώρους προς την εστία της, τους οποίους, βέβαια, δεν εκμεταλλεύτηκε, όπως θα έπρεπε ο Άρης.

Δύσκολα η Λαμία θα παίξει με το ίδιο στυλ παιχνιδιού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το πιθανότερο είναι να δώσει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία της, να έχει κοντά τις γραμμές και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον Άρη στις αντεπιθέσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες του Άρη δεν θα βρουν τους ίδιους κενούς χώρους, όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και θα πρέπει να τους δημιουργήσουν, με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και ορθόδοξη ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ακόμα, θα πρέπει να έχουν το «καθαρό» μυαλό που χρειάζεται, τόσο σε ότι αφορά την τελική πάσα, όσο και στην εκτέλεση. Το ιδανικό, άλλωστε, για τον Άρη, θα ήταν να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να αναγκάσει τους φιλοξενούμενους να αναπροσαρμόσουν τα αγωνιστικά τους πλάνα.

Το θετικό, πάντως, είναι ότι και σε αυτό το παιχνίδι, όπως το ίδιο ίσχυε και στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, η έκβαση εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς θα παρουσιαστεί ο Άρης στον αγωνιστικό χώρο.

ΥΓ. Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον και το θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Με τους ανθρώπους του Άρη να εξετάζουν περιπτώσεις παικτών και από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ