Το ντέρμπι, ως ευκαιρία για να βγάλει τη σκουριά από πάνω του…

Το ντέρμπι, ως ευκαιρία για να βγάλει τη σκουριά από πάνω του…

Κόντρα στην ΑΕΚ, εκτός από τους παίκτες, είναι ανάγκη να πιάσει καλή απόδοση και ο Καρβαλιάλ...

«Ηρθε η ώρα να δω άντρες» είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Τους ζήτησε να παίξουν με πάθος και δυναμισμό. Δύο στοιχεία που είναι απαραίτητα για να κερδίσει μία ομάδα ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι. Μόνο που δεν φτάνουν!

Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο από πλευράς του προπονητή. Χρειάζεται μελετήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ και να έχει ο ίδιος σχεδιάσει τον τρόπο να τον οποίο η ομάδα του θα φτάσει στη νίκη. Το να ζητήσεις από τους παίκτες σου να παίξουν… σαν άντρες δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα φτάσεις την επιτυχία. Άλλωστε είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα από Τετάρτη σε Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Στην Τότεναμ ο Βέρνερ – Σήμερα (7/1) στο Λονδίνο

Χωρίς αμφιβολία, για την αναιμική εμφάνιση στη Λαμία, ευθύνες έχουν πρώτα από όλα οι ποδοσφαιριστές. Ευθύνες έξι χει και ο προπονητής, όπως γνωρίζει και ο ίδιος ο Καρβαλιάλ.όπως γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν. Του πήρε ένα ημίχρονο να αντιληφθεί ότι ο Βόκολος, χρησιμοποιώντας τον Σλίβκα σε θέση αριστερού χαφ, εξουδετέρωσε εντελώς τον Ρόντινεϊ και άφησε την ομάδα χωρίς παιχνίδι από τα δεξιά. Αν είχε τραβήξει στη θέση αυτή νωρίς τον Ντάνιελ Ποντένσε μπορεί η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική. Αφησε για ένα ημίχρονο τον Γιόβετιτς να εγκαταλείπει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης και να συμπεριφέρεται ως οργανωτής παιχνιδιού σκοντάφτοντας πάνω στο. Φορτούνη. Και αυτή την κατάσταση την διόρθωσε στο ημίχρονο. Αφήνω κατά μέρος τις μαζεμένες αλλαγές που δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα με τρανταχτή περίπτωση την ακατανόητη αντικατάσταση του Ποντένσε που αφαίρεσε από τον Ολυμπιακό κάθε προοπτική να επιτεθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Θέλω να πω πως ακόμα και αν υπάρχει πάθος θα χρειαστεί και ο προπονητής,εκτός από τους παίκτες, να πιάσει υψηλή απόδοση στο αποψινό ντέρμπι. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι με τη Λαμία, η απόδοση του Καρβαλιάλ ήταν ανάλογη με αυτή των παικτών του. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που χάνει χρόνο. Πιέζοντας ψηλά μπορεί να πνίξει τον Ολυμπιακό και να μην τον αφήσει όχι μόνο να επιτεθεί αλλά να τον αιφνιδιάσει κλέβοντας την μπάλα στο δικό του μισό του γηπέδου. Ειδικά μάλιστα αν ο Καμαρά που αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό πιάσει απόδοση σαν αυτή που είχε κόντρα στη Λαμία. Κακά τα ψέματα, με βάση το υφιστάμενο ρόστερ, ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες για να αντικαταστήσουν με επάρκεια τον Έσσε ή τον Καμαρά. Για να τα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να σταθούν απέναντι στην ΑΕΚ θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες τους να πιάσουν υψηλή απόδοση αλλά και ο προπονητής του να διαβάζει γρήγορα και να αντιδρά με ταχύτητα όποια προβλήματα του βάζει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός που παρακολουθούμε στα τρια τελευταία παιχνίδια είναι αναιμικός επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά. Χωρίς να έχει επιχειρήσει κάποια σημαντική αλλαγή ο Καρβαλιάλ,παρουσιάζει μία ομάδα χειρότερη από αυτή μας παρουσίαζε ο Μαρτίνεθ.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ευχή και κατάρα για τον Ολυμπιακό. Ευχή γιατί μπορεί με μία νίκη να πετάξει από πάνω του τη σκουριά μιας σειράς ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και να ξαναμπεί σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Κατάρα αν παρουσιαστεί και πάλι ανερμάτιστος στο ντέρμπι και ενταφιάσει τις ελπίδες που είχε να πάρει το πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα από τη τρανταχτές ελλείψεις τους και την πολλαπλή αστοχία στις μεταγραφές του καλοκαιριού, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν και με το παραπάνω τους ποιοτικούς παίκτες που είναι απαραίτητοι για να κερδηθεί ένα ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ