Άρης: Ενισχύθηκε με μεταγραφές αλλά και εκ των έσω

Άρης: Ενισχύθηκε με μεταγραφές αλλά και εκ των έσω

Η ομάδα του Μάντζιου έχει αποκτήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές, ενώ ακόμα τρεις, οι Σαβέιρο, Γκαρθία και Βέλεθ επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση το τελευταίο χρονικό διάστημα και «γέμισαν» το ρόστερ του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Άρης «έβγαλε» ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον Ιανουάριο, με συνεχόμενα παιχνίδια, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο. Με τον Άκη Μάντζιο να αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να κάνει ροτέισον, αλχημείες σε ορισμένες θέσεις και να διαχειρίζεται το ρόστερ με τρόπο τέτοιον, ώστε να αντέξει.

H αλήθεια είναι ότι η ομάδα αντεπεξήλθε πολύ καλά, αν εξαιρέσει κανείς τις ήττες από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό. Κατάφερε να μείνει εντός στόχων, δείχνοντας χαρακτήρα, ειδικά στα παιχνίδια Κυπέλλου με την ΑΕΚ, εξασφαλίζοντας και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Να θυμόμαστε τον άδικο χαμό του Άλκη και να γινόμαστε καλύτεροι – Το μυστικό της επιτυχίας είναι η άμυνα»

Ο Άρης τα κατάφερε, σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, «φώναζε» για ενίσχυση. Ενίσχυση που ήρθε σταδιακά, με την απόκτηση των Φετφατζίδη και Ρόουζ, που βοήθησαν σημαντικά και στα ματς του Κυπέλλου, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκαν και ο Μπένετ για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Ανσαριφάρντ για την κορυφή της επίθεσης.
΄
Τον νεαρό μεσοεπιθετικό από την Κόστα Ρίκα θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει, πάντως, καλά αγωνιστικά στοιχεία και έρχεται – αυτό είναι το λογικό, τουλάχιστον – «διψασμένος» για να πάει χρόνο συμμετοχής.

Πολύ πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά τον Ανσαριφάρντ. Έναν παίκτη που έδειξε με τη φανέλα του Πανιωνίου – όπου είχε προπονητή τον Μάντζιο- , της ΑΕΚ αλλά και του Ολυμπιακού, το τι μπορεί να προσφέρει. Ένας παίκτης που είναι ενεργός, καθώς αγωνίζεται με την εθνική ομάδα του Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο.

Για αυτό που χρειάζεται ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ανσαριφάρντ είναι, ίσως, ο ιδανικός. Για να παίξει δηλαδή, προκειμένου να πάρει «ανάσες» ο Μορόν, ή για να παίξει μαζί με τον Ισπανό, αν χρειαστεί σε κάποιο παιχνίδι. Ένας παίκτης με ποιότητα, που έχει έφεση στο γκολ και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ακόμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μάντζιος μπορεί να υπολογίζει και σε τρεις ποδοσφαιριστές, που απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά, επέστρεψε ο Σαβέιρο, που κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και στη συνέχεια πρώτα ο Μάνου Γκαρθία και στη συνέχεια ο Βέλεθ.

Ο Μάντζιος βλέπει το ρόστερ του να «γεμίζει» σιγά σιγά. Κινήσεις ενίσχυσης που θα δώσουν τη δυνατότητα στον προπονητή του Άρη να κάνει ακόμα καλύτερη διαχείριση της ομάδας του. Ενόψει της τελικής ευθείας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και των πλέι οφ, αλλά κυρίως, ενόψει των δυο ημιτελικών του Κυπέλλου.

ΥΓ. Ο Άρης φυσικά και δεν έχει παρατήσει το πρωτάθλημα. Η νίκη στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι απαραίτητη, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα και να εκμεταλλευτεί απώλειες των προπορευόμενων ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ