Άρης: Το μυαλό στο Αγρίνιο και η… ανθεκτική φανέλα του Ντουκουρέ

Άρης: Το μυαλό στο Αγρίνιο και η… ανθεκτική φανέλα του Ντουκουρέ

Οι παίκτες έπαιζαν στους «Ζωσιμάδες», είχαν, όμως, στραμμένη την προσοχή τους στον κρίσιμο ημιτελικό Κυπέλλου της Τρίτης (13/2) με τον Παναιτωλικό, ενώ διαιτητής και VAR δεν υπέδειξαν το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 29ο λεπτό.

Τόσο ο Άκης Μάντζιος όσο και οι ποδοσφαιριστές τους ανέφεραν στις δηλώσεις τους, πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», ότι έχουν επικεντρωμένη την προσοχή τους στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό δεν αποτυπώθηκε, σε καμία περίπτωση, στον αγωνιστικό χώρο, είναι, όμως,100% ανθρώπινο και δικαιολογημένο.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έπαιζαν με αντίπαλο την ομάδα της Ηπείρου, το μυαλό τους, όμως, ήταν στον κρίσιμο εκτός έδρας ημιτελικό Κυπέλλου της Τρίτης (13/2) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Επαναλαμβάνω, είναι απόλυτα λογικό.

Διαβάστε επίσης: Ένα ιδανικό σενάριο για τον «τελικό» της Πέμπτης

Ο Άρης ήταν μέτριος, επιεικώς στο πρώτο ημίχρονο και βελτιωμένος μετά το 60ο λεπτό και τις αλλαγές που έγιναν. Έπρεπε να δώσει «ανάσες» σε βασικούς παίκτες του ο Μάντζιος και πολύ καλά έκανε. Ο Άρης είχε λίγες ευκαιρίες να κερδίσει το παιχνίδι στα Ιωάννινα, δεν τις αξιοποίησε και δεν ρίσκαρε σε ότι αφορά τη διαχείριση των δυνάμεων των ποδοσφαιριστών του.

Ούτε, βέβαια, κινδύνεψε, ιδιαίτερα, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Θα μπορούσε φυσικά ο Άρης να φύγει νικητής από τους «Ζωσιμάδες», αν του είχε δοθεί το πεντακάθαρο πέναλτι στο 29ο λεπτό. Ο Παμλίδης είναι αυτός που τραβάει καθαρά τη φανέλα του Ντουκουρέ και τον «γκρεμίζει» μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ακόμα και αν ο διαιτητής Βάτσιος δεν είδε τη φάση στην εξέλιξη της, είναι απορίας άξιον πως δεν τoν ενημέρωσε ο VAR. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη φάση, ένα πέναλτι που δόθηκε στον Άρη. Ναι, δεν είχε καλή απόδοση η ομάδα του Μάντζιου, ναι δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, αλλά δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει ότι αν μια ομάδα δεν φτάνει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν πρέπει να της δοθεί πέναλτι.

Αν μπορεί να σταθεί κανείς, σε κάτι θετικό, από την παρουσία του Άρη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτό θα είναι σίγουρα η παρουσία του Μάνου Γκαρθία. Το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και λίγο έλειψε να «σφραγίσει» την καλή του απόδοση με ένα πολύ όμορφο γκολ, όμως, ο Νάγκι έσωσε την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση.

ΥΓ. Μεγάλη ατυχία για τον Άρη, ο τραυματισμός του Τζούρασεκ, που όπως όλα δείχνουν, δεν θα προλάβει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Έχει, όμως, λύσεις ο Μάντζιος για να αντικαταστήσει τον Κροάτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ