Ο Μάντζιος που αξίζει την ευκαιρία

Ο Μάντζιος που αξίζει την ευκαιρία

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν αυτός που διατήρησε, σε μεγάλο βαθμό, τον Άρη σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου την τρέχουσα σεζόν και είναι πιθανόν να ανταμειφθεί με νέο συμβόλαιο.

Ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που έχει ο καθένας, οι αριθμοί αλλά κα η εικόνα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Αυτό που δείχνουν, μάλιστα, είναι ότι ο Άκης Μάντζιος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία των κιτρινόμαυρων.

Όταν μιλάμε, μάλιστα, για την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, έχει να κάνει και με τα αποτελέσματα, αλλά και κυρίως με τον τρόπο που καταφέρνει ο Άρης να προσαρμόζει το παιχνίδι του, απέναντι σε αντιπάλους με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Εκμεταλλευόμενος τα δυνατά του σημεία και «χτυπώντας» τον αντίπαλο στις αδυναμίες του.

Διαβάστε επίσης: Το σέρβικο «κλειδί» της πρόκρισης στο Final Four (vids)

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού δεν είναι πάντα θελτικό, είναι, όμως, αποτελεσματικό, στις περισσότερες περιπτώσεις και αυτό είναι που έχει σημασία. Είναι κοινώς αποδεκτό, επίσης, ότι ο Άκης Μάντζιος παρέλαβε μια ομάδα που βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, μετά τα λάθη που έγιναν στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Κατάφερε, μάλιστα, εν μέσω αγωνιστικών δραστηριοτήτων, να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο, με αργούς αλλά και σταθερούς ρυθμούς. Ο Άρης απέκτησε σιγά σιγά αγωνιστική ταυτότητα και έγινε ομάδα που ήξερε τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο.

Υπήρχαν, φυσικά και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, τα οποία του στοίχισαν πολύτιμους βαθμούς, ενώ εκτός από τη συμβολή του προπονητή, σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική βελτίωση των κιτρινόμαυρων έπαιξε και η μεταγραφική ενίσχυση στην οποία προχώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ τον Ιανουάριο.

Ο Άρης όχι μόνο διόρθωσε, λοιπόν, την αγωνιστική του εικόνα, αλλά μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Άκης Μάντζιος, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον προσεχή Ιούνιο, έδειξε ότι αξίζει και με το παραπάνω την ευκαιρία και θα πρέπει να του ανανεωθεί το συμβόλαιο. Αν επαληθευτούν, μάλιστα, οι πληροφορίες, είναι πιθανόν η ΠΑΕ και ο Θόδωρος Καρυπίδης να τον ανταμείψουν πριν τον τελικό του Κυπέλλου.

ΥΓ. Οι μέρες συνεχίζουν να περνούν, πλησιάζουμε στον τελικό του Κυπέλλου που ορίστηκε για τις 25 Μαΐου στο «Πανθεσσαλικό» στον Βόλο και δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση σε ότι αφορά το αν το παιχνίδι θα γίνει με οπαδούς και των δυο ομάδων – όπως θα πρέπει – ή κεκλεισμένων των θυρών. Ο Άρης, μάλιστα, φαίνεται να είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται εμπράκτως για το συγκεκριμένο θέμα.

ΥΓ1. Χριστός Ανέστη. Υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ