Μουντιάλ : Παίξτε μπάλα ρεεεε!

Μουντιάλ : Παίξτε μπάλα ρεεεε!

Μια επέλαση του Βέλιμιρ Ζάετς, μια γκολάρα του Ζιοβάνι από την σέντρα είναι που ανυψώνουν το ποδόσφαιρο και το κάνουν «βασιλιά των σπορ» όπως θα έλεγε κι ο Μανόλο Μαυρομάτης. Για τέτοια μπάλα διψάμε όλοι.

Μπάλα κανονική σαν κι αυτή που παίζουν οι Βέλγοι. Μπάλα να κυλάει στο χορτάρι να αφήνει χνάρια σαν γεωμετρικά σχήματα. Μπάλα να σαγηνεύει τον κόσμο που παρακολουθεί. Μπάλα από παίκτες που έφτασαν να παίζουν γιατί πρώτα είχαν ένστικτο και ταλέντο. Μετά είχαν ταχύτητα, αλτικότητα, δύναμη. Μπάλα από παίκτες κι όχι υπεραθλητές. Μπάλα σαν κι αυτοί που παίζουν διαχρονικά οι Βραζιλιάνοι. Μπάλα από αρτίστες που θαυματουργούν με τις επινοήσεις τους.

-Μπάλα είναι η προσποίηση του Πελέ στον Μαζούρκιεβιτς κόντρα στην Ουρουγουάη.

-Μπάλα είναι η προσποίηση του Φαλκάο κόντρα στην Ιταλία.

-Τα «σολαρίσματα» του Ρομπέρτο Μπάτζιο και του Γκάρι Οουεν στο Μουντιάλ του 1990.

-Μπάλα είναι η κατεβασιά του Μαραντόνα που πέρασε την μισή και βάλε ομάδα της Αγγλίας.

-Μπάλα είναι το νικητήριο γκολ των βέλγων κόντρα στους Ιάπωνες.

-Μπάλα είναι το γκολ των Βραζιλιάνων στους Κοσταρικανούς.

 Για τέτοια πράγματα πάει ο κόσμος στα γήπεδα στέκεται μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες και πληρώνει στις συνδρομητικές. Μια επέλαση του Βέλιμιρ Ζάετς, μια γκολάρα του Ζιοβάνι από την σέντρα είναι που ανυψώνει το ποδόσφαιρο και το κάνει βασιλιά των σπορ όπως θα έλεγε κι ο Μανόλο Μαυρομάτης. Για τέτοια μπάλα διψάμε όλοι. Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το Μουντιάλ υπήρχαν στιγμές τέτοιου ποδοσφαίρου. Μην γράφουμε υπερβολές. Δεν τρίψαμε τα μάτια μας αλλά όσο να ‘ναι κάτι είδαμε σε αυτό το Μουντιάλ. Κι επειδή είδαμε, υποκλινόμαστε:

– Στη Βραζιλία. Αυτή την αστείρευτη πηγή παραγωγής παικταράδων που μπορεί να λαγοκοιμούνται σε ένα ματς αλλά μέσα σε δέκα λεπτά ξεσηκώνουν τα γήπεδα με τις ενέργειες τους.

-Στο Βέλγιο. Οσα κάποτε έκαναν η Εθνική Ισπανίας και η Μπαρτσελόνα τα κάνουν τώρα οι Βέλγοι με την ίδια ακόμα και μεγαλύτερη ταχύτητα.

-Στην Κροατία. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού οι Κροάτες, αυτό το «μικρό γαλατικό χωριό» του ποδοσφαίρου έχει φινέτσα και φαντασία. Έχει αλάνια της μπάλας που με έναν συνδυασμό, μια προσωπική ενέργειας μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω.

-Στην Ιαπωνία. Ναι την Ιαπωνία που έπαιξε στα ίσια το Βέλγιο και το πλήρωσε. Που δεν το φοβήθηκε να ταμπουρωθεί αλλά προσπάθησε -απέναντί του- να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και έφτασε μέχρι την πηγή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ