Σε κάθε ματς η γιορτή της «ανεξαρτησίας»!

Σε κάθε ματς η γιορτή της «ανεξαρτησίας»!

Η πιο σημαντική διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του!

Ποια είναι τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του καινούργιου Ολυμπιακού σε σχέση με τον… παλιό; Γιατί και η προηγούμενη ομάδα είχε καλούς παίκτες πλην όμως το περισσότερο διάστημα κινήθηκε σε χαμηλές στροφές για αυτό και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές του συστήματος αν και το βιογραφικό (όπως και τα συμβόλαια) των παικτών της ήταν «υπεράνω».

Κατά την ταπεινή μας άποψη η πιο σημαντική αλλαγή εντοπίζεται στο ζήτημα του προπονητή. Φαινόταν από νωρίς ότι ο Μαρτίνς θα κάνει σωστή δουλειά και το εντυπωσιακό είναι ότι είχε και αποτελέσματα από πολύ νωρίς. Κι όχι μόνον αποτελέσματα, αλλά και καλή εικόνα. Δεν έφτασε από σύμπτωση ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ούτε κρίθηκαν στο γκολ οι αναμετρήσεις του με την Λουκέρνη και την Μπέρνλι, ώστε να πει κανείς ότι ήταν και θέμα συγκυρίας. Δεν έγινε ρουλέτα κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια αφού οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν επτά γκολ στου Ελβετούς και τέσσερα στους Άγγλους.

Κι όλα αυτά μετά από ένα μήνα προετοιμασίας και με τους «βασικούς» παίκτες να περιμένουν στη σειρά για να παίξουν, όπως συνέβη με τους Νάτχο, Γκιγιέργμε και Χασάν κι ενώ τώρα εκτός από τον Τουρέ υπάρχουν και ο Ναουέλ με τον Σα. Δεν είχε ιδιαίτερη… αγωνία ο Μαρτίνς για τις μεταγραφές και αυτό μας το έδειξε από το Ζέεφελντ. Είχε εμπιστοσύνη στη δουλειά του και χάρη σε αυτήν έφτιαξε μία ομάδα που βασίζεται στο σύνολο και όχι στα άτομα. Δεν παίζει ένας αλλά όλοι.

Για αυτό και βλέπουμε «άλλον Φορτούνη» σε αυτή τη φάση αν και δεν έχει… αλλάξει από τον περσινό. Μόνον που τώρα έχει δίπλα του στις άκρες τον Ποντένσε και τον Λάζαρο, αντί των Σεμπά και Πάρντο. Και μπροστά του τον Γκερέρο, ο οποίος μαρκάρει και τον τερματοφύλακα, ενώ υποστηρίζεται στην πίσω ζώνη από τους Μπουχαλάκη και Καμαρά. Οι τρεις τελευταίοι μαζί με τον Τσιμίκα διανύουν κοντά στα 10 χιλιόμετρα ο καθένας σε κάθε ματς του Ολυμπιακού, συνεπώς και ο Φορτούνης μπορεί να κάνει οικονομία δυνάμεων και η αντίπαλη άμυνα δεν έχει πλέον να ασχοληθεί μόνο μαζί του αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι όλους τους υπόλοιπους.

Καθόλου απλό για αυτό και ο Ολυμπιακός βγάζει πολλές τελικές και σκοράρει, ενώ δεν δέχεται γκολ. Δύο φορές παραβιάστηκε η εστία του, στην Λουκέρνη σε «νεκρό χρόνο» και από το πέναλτι της Μπέρνλι. Χωρίς κόστος και για όσους θυμούνται(αν και υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι δεν το θέλουν) την προηγούμενη εκδοχή των ερυθρόλευκων η «αλλαγή» είναι εντυπωσιακή. Δεν καθορίζεται πλέον από έναν ή δύο παίκτες το παιχνίδι του Ολυμπιακού για αυτό και γιορτάζει την… ανεξαρτησία του σχεδόν σε κάθε αγώνα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ