Ο Πατριάρχης και η ατάκα για τον Γκάλη

Ο Πατριάρχης και η ατάκα για τον Γκάλη

Ο αείμνηστος Ανέστης Πεταλίδης δεν δίσταζε να τα …χώνει , χωρίς να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Ήταν μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που ανέδειξε ο Άρης αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Ο «Πατριάρχης», όπως ήταν το προσωνύμιο που του αποδόθηκε, Ανέστης Πεταλίδης. Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τον θάνατο του, που άφησε πιο φτωχή την οικογένεια του Άρη.

Ήταν ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Άρη, καθώς κάθισε στον πάγκο του για περισσότερα από 23 χρόνια. Κυρίως, όμως, πάνω από όλες τις διακρίσεις που πέτυχε, ήταν ένας άνθρωπος που δεν λογάριαζε τίποτα μπροστά στο καλό του συλλόγου και έλεγε αυτό που πίστευε χωρίς να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, ο Νίκος Γκάλης θα κάνει τη πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Άρη στο φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή. Θα πετύχει 30 πόντους, όμως, με πολλά άστοχα σουτ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και την αμφισβήτηση μερίδας των φιλάθλων και δημοσιογράφων. Μέχρι ότι ήταν πιο κοντός από το αναμενόμενο, έλεγαν.

Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν αυτός που μπήκε μπροστά με μια ατάκα που έμεινε στην ιστορία. «Γράψτε ότι θέλετε, αλλά να ξέρετε ότι σε λίγο καιρό, εκεί που φτύνετε, θα γλείφετε. Αυτός ο κοντός θα αποδείξει ότι ο ένας μπορεί να κερδίσει τους πέντε στο μπάσκετ». Και το απέδειξε…

Αυτός ήταν ο Ανέστης Πεταλίδης. Η ντομπροσύνη του , μαζί με την προσφορά του, του χάρισαν μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων του συλλόγου που λέγεται Άρης.

Υ.Γ Παρά το γεγονός ότι στο σημερινό φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα θα χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια, το ντεμπούτο των Σιώπη, Μαρτίνες και Βίτορ, αποτελεί πόλο έλξης.

Υ.Γ 2 Το ρόστερ του Άρη έχει κλείσει με την απόκτηση του Μαβράι ή με τον Καρυπίδη κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ