Κάνουν καλαμπούρι, με τελευταίο χαρτί Τσαμούρη

Κάνουν καλαμπούρι, με τελευταίο χαρτί Τσαμούρη

Το επικοινωνιακό bullying σε βάρος του ΠΑΟΚ είναι το εναπομείναν όπλο για τρικλοποδιές, αφού δε μπορούν να τον κερδίσουν στο χόρτο.

Η τελευταία δύσκολη, επίφοβη -διαλέγετε και παίρνετε- έδρα από την οποία καλείται να περάσει ο ΠΑΟΚ, είναι αυτή του Αγρινίου.

Εξήγησα και πρόσφατα πως πέρα από τα λεγόμενα ντέρμπι ή παιγνίδια όπου ο αντίπαλός αγωνίζεται λες και παίζει τελικό C.L όπως ο «ο Άρης», τα πιο ζόρικα ματς για τον ΠΑΟΚ είναι με ομάδες τύπου Αστέρα, Λαμίας, Παναιτωλικού.

Δε σε ιντριγκάρουν τόσο πολύ αφενός είναι αφιλόξενες έδρες αφετέρου, μια και φεύγεις μακριά από το χώρο που ζεις. Για να ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη πχ, πηγαίνει αεροπορικώς στην Καλαμάτα και συνεχίζει οδικώς, σχεδόν μισή μέρα χάνεται στα αεροδρόμια και στις εθνικές οδούς, πέρα από την κούραση είναι και ψυχολογικό το ζήτημα, αφού όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από ένα περιβάλλον που θεωρείς οικείο, τόσο πιο αφιλόξενο νιώθεις το τοπίο.

Επόμενος σταθμός μετά το Αγρίνιο είναι η Ξάνθη πάλι εκτός, 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη όμως, σα σε προάστιο της πόλης.

Ανέκαθεν ο ΠΑΟΚ αισθανόταν λιγότερο άβολα όταν έπαιζε με τη Βέροια, τον Πιερικό, τον Εδεσσαϊκό ή τον Πανσερραϊκό, νομούς κοντινούς και ΠΑΟΚοκρατούμενους. Για τον ίδιο λόγο που ο γαύρος νιώθει πιο άνετα στην Πάτρα που είναι μισό τσιγάρο δρόμος, παρά με την Ξάνθη ή τη Δόξα Δράμας που πρέπει να πάει αεροπορικώς Θεσσαλονίκη ή Καβάλα και κατόπιν οδικώς.

Θεωρητικά όλα αυτά, στην πράξη μπορεί να κερδίσουμε στο Αγρίνιο και να χάσουμε από τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.

Το Αγρίνιο λοιπόν είναι το έσχατο κάστρο που πρέπει να κυριεύσει για να φτάσει στο στόχο του και σε αυτό το ματς, ορίζουν ποιον λέτε;

Τον Τσαμούρη που στο Λαμία-ΠΑΟΚ έγινε ανέκδοτο -και δικαίως- για το πέναλτι που χάρισε στον Βιειρίνια, όχι όμως και για τα υπόλοιπα. Την ανύπαρκτη κόκκινη στον Κάνιας, την καρατιά του Μπαράλες στον Πασχαλάκη που έμεινε ατιμώρητη και την εν γένει παρουσία του μετά το χέρι του Πορτογάλου, όπου σαφώς επηρεασμένος από το κραυγαλέο λάθος, σφύριζε λες και ήταν κτηνοτρόφος της περιοχής.

 

Εκείνο που θυμούνται όλοι όμως ήταν το χέρι του Βιειρίνια, αυτή εικόνα δέσποζε στα ΜΜΕ, ανάλογες και οι εντυπώσεις που έμειναν τελικά.

Το επικοινωνιακό bullying σε βάρος του ΠΑΟΚ είναι το εναπομείναν όπλο για τρικλοποδιές, αφού δε μπορούν να τον κερδίσουν στο χόρτο, δεν έχουν άλλη επιλογή. Ενδεικτικά αναφέρω πως στο αντίστοιχο περσινό παιγνίδι στην ίδια έδρα, ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο χάρη σε καραμπινάτο πέναλτι που κέρδισε ο Βαρέλα προς το τέλος της αναμέτρησης, για το οποίο δε διαμαρτυρήθηκε ούτε ο Δέλλας, ούτε η ΠΑΕ Παναιτωλικός! Και πως να διαμαρτυρηθούν, όταν ο παίκτης τους έκανε ορειβασία στην πλάτη του Βαρέλα;

Διαμαρτυρήθηκαν όμως οι γαύροι και τα χαρτιά, για τον ίδιο λόγο που κατάφεραν φέτος ν΄ «ανεκδοτοποιήσουν» μόνο τη φάση του Βιειρίνια στη Λαμία και όχι της υπόλοιπες.

Στο περσινό μάλιστα, ο Θάνος έφτασε στο σημείο να είναι και κατηγορούμενος (!!!), ενώ νωρίτερα είχε κλείσει τα μάτια σε καθαρό χέρι αμυντικού των γηπεδούχων.

Επίτηδες άφησα και τον σχολιασμό του Sport.fm, που βλέπει κολλημένο χέρι!!! Τόσο κολλημένο, που απορώ πως δε ζήτησε πνευματικά δικαιώματα η logo, για την επόμενη διαφήμιση. Χωρίς ίχνος τσίπας το γράφουν κάτω από τη φωτο οι αθεόφοβοι, οπότε ακόμα κι αν το χέρι δεν είναι κολλημένο, διαπιστώνουμε πως είναι τα κολλημένα μυαλά.

Μια και αναφέρθηκα στον τελικό του Βόλου, κάτι ανάλογο συνέβη κι εκεί, αυτό που έμεινε ήταν το οφσάιντ του Ενρίκε, όχι όμως το εξίσου καθαρό πέναλτι στον Κρέσπο.

Το αποτέλεσμα ήταν πως μερικούς μήνες μετά, ο Κομίνης έκανε όσα έκανε στην Τούμπα, υπό τη σκέψη πως δε θα είναι αυτός που θα αδικήσει για δεύτερη φορά το χαρτί σε παιγνίδι που κρίνει τίτλο. Οφσάιντ δεν υπήρχε φυσικά, το ότι έτσι του έλεγαν όμως, ήταν αρκετό όπως φάνηκε, για ν΄αλλάξει απόφαση.

Με την ίδια φόρα λοιπόν και την ίδια νοοτροπία έρχεται κι ο Τσαμούρης, θα είναι είδηση αν μέσα στο μυαλό του, ο αγώνας δεν είναι συνέχεια εκείνου της Λαμίας.

Δεν είναι εικασία αυτό, το επιβεβαίωσε στην πράξη.

Κι αν αντίστοιχα δε δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε αλα Βιειρίνια χέρι αμυντικού των γηπεδούχων, δεν τρέχει κάστανο!

Για τον ίδιο λόγο που ουδείς εγκάλεσε τον Κομίνη για το πνιγμένο πέναλτι του Κρέσπο στον Βόλο, για τον ίδιο λόγο που το πέναλτι του Ζαμπά στο Ηράκλειο, όπως και τα καθαρά γκολ του Ακπόμ, μαζί και του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη που ακυρώθηκαν, πέρασαν τράνζιτ από την επικαιρότητα…

Στο ίδιο πακέτο βάλτε και αυτά με τον ΠΑΣ, όπως και με τον Πανιώνιο στο κύπελλο.

Εκείνο που προκαλεί μέγιστη εντύπωση λοιπόν, είναι η απόφαση του Περέιρα να ορίσει έναν μέτριο και κυρίως ευάλωτο διαιτητή, σε τόσο κρίσιμο ματς.

Αν θεωρούσαμε εαυτούς συνολικά ευνοημένους από τα σφυρίγματά του θα κοιμόμασταν ήσυχοι, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές μας να παίζουν και βόλεϊ όποτε χρειαστεί.

Όπως διαπιστώνετε συμβαίνει το αντίθετο, διότι στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που είχε δηλώσει μετά το ματς ο Λουτσέσκου, πως «το πέναλτι ήταν καθαρό και μετά έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να σπρώξει τους γηπεδούχους»

Ποιος θα εμπιστευόταν άραγε κάποιον που αποδεδειγμένα ενσαρκώνει όλη την ανικανότητα και τη φοβική νοοτροπία των συναδέλφων του;

Είναι ξεκάθαρο πως η επιλογή ενός διαιτητή με τέτοιο παρελθόν και σε τόσο αποφασιστικό παιγνίδι είναι τουλάχιστον ύποπτη κι ο λόγος είναι προφανής! Είναι το τελευταίο ΑΕΚ (χαρτί δηλαδή), μπας και μας πλησιάσει στη βαθμολογία, η πρώην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Κακά τα ψέματα, το τελευταίο απομεινάρι του παλιού συστήματος είναι οι Έλληνες διαιτητές, ότι ύποπτο παίχτηκε φέτος, παίχτηκε στα φαινομενικά αθώα παιγνίδια όπου δεν υπήρχαν ξένοι.

Εκεί που το χαρτί ας πούμε, δεν έχει φάση να διαμαρτύρεται, ούτε για δείγμα, ενώ με ξένους αγνοεί τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ του χαλίφη Ιβάν υπενθυμίζω που λύνει και δένει στην ΕΠΟ, ήταν αυτός που ζήτησε ξένους διαιτητές, με τους οποίους σε εννιά αγώνες μετρά επτά νίκες, δυο ισοπαλίες κι αυτές με αποφάσεις όπου δικαίως διαμαρτύρεται. Αρκεί όμως, πως δεν υπήρχε πρόθεση…

Το μόνη λογική εξήγηση για τις επιδόσεις του χωρίς εγχώρια κοράκια σύμφωνα με το σκεπτικό των νοσταλγών της παράγκας, θα ήταν πως ελέγχει την Ουέφα και τη Φίφα, γίνεται όμως να κάνεις τα κουμάντα σου στις διεθνείς ομοσπονδίες και να σε τρυπάνε οι ντόπιοι διαιτητές;

Δεν στέκει…

Σε κάθε περίπτωση, όποιος βρίσκει κάτι μεμπτό στην πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ζητά διαιτητές από το εξωτερικό, ας μας εξηγήσει το λόγο που η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητά ακριβώς το ίδιο, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση από το πρωτάθλημα…

ΥΓ. Στην τελευταία δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στην Τούμπα, λίγο πριν τα δυο απανωτά ντέρμπι με χαρτί και κολάρο, έγραφα πως δε θα με χαλούσε καθόλου αν φέρναμε Χ, δίνοντας ελπίδες στους από κάτω.

Όσο ηδονικό είναι να παρακολουθούν υποχρεωτικά την παρέλαση σου και να παθαίνουν κρίσεις επιληψίας κάθε αγωνιστική, άλλο τόσο είναι να τους δώσεις την ψευδαίσθηση πως μπορούν κάτι να καταφέρουν και στη συνέχεια να προσγειωθούν ακόμα πιο ανώμαλα.

Αν δεν ετίθετο θέμα αήττητου, θα ήμουν υπέρ της άποψης ν΄αφήσουμε επίτηδες βαθμούς στο Αγρίνιο, για να τους υποβάλλουμε και σε αυτό το βασανιστήριο, το άλλο της παρέλασης κατάντησε μονότονο ακόμα και για μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ