Ολυμπιακός: Χωρίς να φορτσάρει…

Ολυμπιακός: Χωρίς να φορτσάρει…

Ο Ολυμπιακός έκανε τα βασικά και νίκησε την ΑΕΚ και την… εξυγίανση. Πήρε μια ακόμη «μάχη» στο «κυνηγητό» που δέχεται και έστειλε το μήνυμα πως φέτος θα πρέπει να εφεύρουν πολλά για να τον σταματήσουν…

Το ματς πήγε όπως πάνω κάτω το περίμενα. Και στα δύο σκέλη του. Και το αγωνιστικό και το «εξυγιαντικό». Έπεσα μέσα όχι γιατί έχω το… χάρισμα αλλά γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.
Από την μια, στο αγωνιστικό, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως είναι καλύτερη ομάδα απ την ΑΕΚ. Το ξέραμε από… πέρσι, απλά το είδαμε και στην πράξη. Ο Ολυμπιακός που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει πήρε σβηστά με 2-0 μια εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ.

Ίσως να μιλάγαμε για άλλο σκορ αν δεν είχαμε την εφεύρεση στο γκολ του Ελ Αραμπί. Με το 2-0 στο 26΄νομίζω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ σε ένα Καραϊσκάκη που πλέον χάνει από τα πούλμαν…

Βεβαίως σημασία στο πρωτάθλημα έχει να νικάς. Ειδικά στα ντέρμπι. Με την ΑΕΚ πήρε… εξάποντο και την έστειλε στο -8. Έστειλε και τον ΠΑΟΚ ξανά στην 2η θέση και στο -2 μετά από 8 αγωνιστικές.

Αγωνιστικά λοιπόν έκανε τα απολύτως απαραίτητα. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα έκανε κάτι που δεν μας συνηθίζει. Άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ βλέποντας πως δεν… ξέρει τι να την κάνει και έψαξε αντεπιθέσεις. Όπου βρήκε τις φάσεις. Αυτό το Ποντένσε κόψιμο και πάσα στον αφύλακτο Καμαρά έξω από την περιοχή «παίχτηκε» τέσσερις φορές. Την Τρίτη το «παστέλωσε» ο Καμαρά και «τελείωσε» οριστικά το ντέρμπι.

Πάμε όμως στα πιο σοβαρά… δυστυχώς. Η διαιτησία του συμπατριώτη του Περέιρα ήταν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα». Πως θα κάνει η… εξυγίανση ότι περνάει από το χέρι της για να «καθαρίσει» τον Ολυμπιακό. Να τον σταματήσει, να εξοργίσει τον κόσμο της, τους παίκτες, τον Μαρτίνς, την διοίκηση. Το γκολ που ακυρώνει είναι πραγματικά ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Το ότι ο Πορτογάλος αφήνει την ΑΕΚ να βαράει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να «συμμετέχει» στο ματς είναι προκλητικό.

Δεν ξαφνιάζεται βεβαίως κανείς. Το γράφουμε και το λέμε από την πρώτη αγωνιστική. Το έγραφα και όταν διάφοροι «φωστήρες» έβαζαν τον Μαρτίνς στο «απόσπασμα» γιατί… δεν έπαιζε καλή μπάλα η ομάδα και δεν νικούσε τους πάντες.

Ο Μαρτίνς που συνεχίζει ένα τρομερό σερί στον Ολυμπιακό με 31 ματς πρωταθλήματος με μόλις μια ήττα, με την φετινή ομάδα να μετράει 7 νίκες στα 8 ματς πρωταθλήματος, να έχει μπει θριαμβευτικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να κοιτάξει στα μάτια ομάδες όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ, να φτάνει απόψε αισίως στην τρίτη του νίκη στα τελευταία τέσσερα ντέρμπι.

Ο Μαρτίνς που έχει φτιάξει έναν τεράστιο Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που παίζει από την αρχή χωρίς τον Φορτούνη, που έπαιξε χωρίς τον Βαλμπουενά. Τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς που ξέρει πως πρέπει να νικήσει και την… εξυγίανση για να πάρει το πρωτάθλημα.

Έχει ήδη βρει πολλά μπροστά του φέτος, θα βρει και άλλους… Σόουζα και Φωτιές στο δρόμο του. Τα «μπλόκα» στήνονται ασταμάτητα καθώς βλέπουν πως ο Ολυμπιακός έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ παίζει χαλαρά στους… Βόλους ανά την Ελλάδα ο Ολυμπιακός οφείλει να νικά και τους… Σόουζες για να παίρνει τα τρίποντα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός είναι μια γροθιά, ο κόσμος καταλαβαίνει, κατανοεί και στηρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ! Και δεν κάνει το χατήρι στους απέναντι. Θα είναι δίπλα στην ομάδα μέχρι τέλους. Σε μια «μάχη» που αν νικηθεί θα είναι η επικότερη επικράτηση στην ιστορία του!

Υ.Γ. Η σπουδαιότερη στιγμή του ντέρμπι ήταν πριν το πρώτο σφύριγμα. Η Μυρτώ που βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε το ματς. Οι αγκαλιές των κόκκινων και των κίτρινων ανακατεμένοι πριν την σέντρα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει όλοι μας. Μακάρι να γινόταν μαγικά να το θυμηθούμε ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ