Αλλο Τσιμίκας, άλλο Γιαννούλης: Ή αλλιώς άλλο Ολυμπιακός, άλλο… όλοι οι άλλοι

Αλλο Τσιμίκας, άλλο Γιαννούλης: Ή αλλιώς άλλο Ολυμπιακός, άλλο… όλοι οι άλλοι

Η Νις έχει «έτοιμα» 15.000.000 € για τον Τσιμίκα, αλλά έχει κοστολογήσει με 5.000.000 € τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Οι λόγοι είναι πολύ ξεκάθαροι...

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διαθέτουν τους δύο καλύτερους αριστερούς μπακ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Γιανννούλης είναι δυο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, κάνουν εξαιρετικές σεζόν, είναι βασικά στελέχη των ομάδων τους, βασικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδος και τα ονόματά τους εμπλέκονται σε πάμπολλα μεταγραφικά σενάρια. Αλλά με διαφορετικά κριτήρια. Όπως επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του επίσημου ενδιαφέροντος της Νις για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Η Νις αναζητά έναν αριστερό μπακ… πρωταθλητισμού. Εχει πολλές επιλογές στα χέρια της. Μπορεί να αγοράσει σχεδόν κάθε παίκτη που θέλει και δεν βρίσκεται στις top ομάδες του πλανήτη. Αλλά επέλεξε να βάλει στην κορυφή της λίστας της τον Τσιμίκα. Αφού… προσπέρασε εύκολα τις αρχικές επαφές για τον Γιαννούλη (τον οποίο είχε κοστολογήσει με 5.000.000 €) επικεντρώθηκε στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Τον οποίο το τμήμα μεταγραφών του συλλόγου θεωρεί παίκτη top class. Έναν από τους καλύτερους στη θέση του στην Ευρώπη.

Η Νις, επαναλαμβάνουμε, έχει πολλά λεφτά να ξοδέψει. Στις πρώτες επίσημες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό δεν το έδειξε. Ξεκίνησε από χαμηλά. Πάνω από τα 8.000.000 € που γράφτηκε, αλλά χαμηλά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η… κοστολόγηση που έχει κάνει η γαλλική ομάδα στον Τσιμίκα φτάνει τα 15.000.000. Και τόσα σκοπεύουν να δώσουν στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Διότι οι ιθύνοντές της θεωρούν πως αποτελεί παίκτη που θα δημιουργήσει ποιοτική αναβάθμιση της θέσης στη Νις. Αρα, η επένδυση αξίζει να γίνει. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι Γάλλοι το διέκοψαν και ξεκινούν τη νέα σεζόν 22 Αυγούστου. Όταν ακόμη δεν θα έχει τελειώσει η… φετινή χρονιά για άλλους! Αρα, οι σύλλογοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα.

Ο Ολυμπιακός είναι απολύτως λογικό να εμμένει στο ποσό των 20.000.000 €. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι προ κορωνοϊού θα είχε βρει αυτά τα χρήματα. Εύκολα. Οι νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί (και) στο ποδόσφαιρο, μετά την Πανδημία, δεν είναι ακόμη σαφές πού θα οδηγήσουν την αγορά. Ενώ δεν είναι σαφές και εάν ο Ολυμπιακός θα προσαρμοστεί στη δεδομένη πολιτική λιτότητας που ήδη έχει εξαγγελθεί σχεδόν από όλους τους συλλόγους της Ευρώπης.

Στις επαφές που έγιναν (και συνεχίζουν να γίνονται) μεταξύ του διευθυντή ποδοσφαίρου της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ και του Ολυμπιακού, προκύπτει σαφώς ότι οι Γάλλοι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τσιμίκα. Και θα επανέλθουν σύντομα με πιο επίσημο τρόπο. Και κυρίως διαφορετικούς αριθμούς στο τραπέζι. Βλέπετε, ο Φουρνιέ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι ομάδα που πουλάει φθηνά. Αντίθετα, είναι σύλλογος που πουλάει ακριβά, δεν κάνει «εκπτώσεις» στις απαιτήσεις του και κυρώς γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της αγοράς. Και αυτή τη στιγμή αριστεροί μπακ με τα προσόντα, αλλά και το προφίλ του Τσιμίκα, δεν υπάρχουν πολλά. Και όσοι υπάρχουν έχουν διπλάσια τιμή πώλησης.

Ο Τσιμίκας και ο Γιαννούλης είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αποτυπώνουν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Είναι σαφές ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά με τις (εντός και εκτός γηπέδων) επενδύσεις του Σαββίδη. Είναι σαφές ότι έχουν εξελιχθεί στον δεύτερο πόλο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αλλά είναι εξίσου σαφές και αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κουβέντα με τον Ολυμπιακό, όταν η συζήτηση ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά σύνορα.

Για αυτόν τον λόγο, πάντα ο Ολυμπιακός θα ζητάει για τον Τσιμίκα 20-25.000.000 € και ο ΠΑΟΚ θα πασχίζει να βρει πρόταση 6.000.000 € για να πουλήσει το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο. Αυτή η είναι η… αριθμητική αποτύπωση της διαφοράς τους τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά του Ολυμπιακού με όλους τους εγχώριους αντιπάλους του. Κι αν μπει στην ίδια εξίσωση και η χαοτική διαφορά στους τίτλους, η συνολική εικόνα γίνεται πολύ άδικοι. Για τους άλλους…

ΥΓ. Πριν λίγους μήνες, η INEOS, ιδιοκτήρια εταιρεία της Νις, του 3ου πλουσιότερου Βρετανού, Σερ Τζιμ Ράντκλιφ, είχε ξεκινήσει έρευνα αγοράς στην Ελλάδα, για να επενδύσει σε κάποια ομάδα στη χώρα μας. Εψαξε, ρώτησε, βρήκε, έμαθε και αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο λόγος; Το τοξικό παρασκήνιο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του ποδοσφαίρου της «εξυγίανσης», των νέων ηθών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ