Προς πώληση το Σταντ Ντε Φράνς με τον Κελαϊφί βασικό υποψήφιο

Προς πώληση το Σταντ Ντε Φράνς με τον Κελαϊφί βασικό υποψήφιο

Το Υπουργείο αθλητισμού της Γαλλίας σκέφτεται να πουλήσει το θρυλικό «Σταντ Ντε Φράνς», μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το «Σταντ Ντε Φράνς» σκέφτεται να βάλει προς πώληση το γαλλικό υπουργείο αθλητισμού, μετά το τέλος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024. Η πώληση εξετάζεται κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Το εθνικό στάδιο του Παρισιού, με χωρητικότητα 80.000 θεατές πρόκειται να παραμείνει ένας χώρος διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων. Μέσα στο 2023 θα πραγματοποιηθεί εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, ενώ τον περασμένο Ιούνιο έλαβε χώρα στο στάδιο, ο επεισοδιακός τελικός του Champions League, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ.

Διαβάστε επίσης: «Αυτός είναι ο γκαρντ που ταιριάζει ιδανικά στον Ολυμπιακό»

Την ιδιοκτησία του σταδίου έχει το Γαλλικό κράτος, μαζί με μία κοινοπραξία ανάμεσα στην κατασκευαστική εταιρεία Vinci και τον βιομηχανικό όμιλο Bouygues, που το κατασκεύασαν.

Αν και η πώληση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, το μεγάλο φαβορί για την αγορά είναι ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί που έχει δηλώσει πως: «Το Παρίσι αξίζει ένα καλύτερο γήπεδο». Η Παρί σκέφτεται να αποχωρήσει από το Παρκ Ντε Πρένς και να μεταφερθεί στο εθνικό στάδιο του Παρισιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ