Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε 4-0: Σήκωσαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με επίδειξη δύναμης οι «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε 4-0: Σήκωσαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με επίδειξη δύναμης οι «Πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 4-0 την Φλουμινένσε στην Τζέντα και κατέκτησε θριαμβευτικά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία της.

Η συλλογή τροπαίων της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται! Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία αντίσταση, η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε με 4-0 στον τελικό της Τζέντα την Φλουμινένσε και κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της.

Ακόμη κι αν δεν είχαν διαθέσιμους τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι «Πολίτες» έκαναν περίπατο κόντρα στην ομάδα του Μαρσέλο, που αγωνίστηκε βασικός, και έκαναν το 5/6 όσον αφορά στους περσινούς τίτλους. Παράλληλα, πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους τη μοναδική κούπα που έλειπε από τη συλλογή του κλαμπ.

Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Λέο Περέιρα της Φλαμένγκο» (vid)

Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα ο Άλβαρες πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Ακέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο 28′ η Σίτι έκανε και το 2-0 με αυτογκόλ του Νίνο και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε.

Οι «Πολίτες» έφτασαν στο 3-0 με τον Φόντεν από ασίστ του Άλβαρες στο 70′ και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε Άλβαρες με ακόμη ένα γκολ στο 88′. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίζουν ακόμη έναν τίτλο και να παίρνουν μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας της σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (74΄Γκβάρντιολ), Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (81΄Μπομπ), Λιούις (60΄Κόβασιτς), Ρόδρι (74΄ Ακάντζι), Γκρίλις, Φόντεν (81΄Ματέους Νούνιες), Μπερνάρντο Σίλβα, Άλβαρες

Φλουμινένσε (Φερνάντο Ντενίζ): Φάμπιο, Χαβιέρ, Νίνο (74΄Μάρλον), Φελίπε Μέλο (60΄Ντιόγκο Μπαρμπόσα), Μαρσέλο (60΄Αλεξάντερ), Αντρέ, Μαρτινέλι, Αρίας, Γκάνσο (60΄Λίμα), Κένο (46΄Κένεντι), Κάνιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ