Φαλιμέντο για τον Καφού

Φαλιμέντο για τον Καφού

Σε πλειστηριασμό βγαίνει η βίλα του διάσημου Βραζιλιάνου πρώην σταρ του ποδοσφαίρου που επένδυσε λανθασμένα, φαλίρισε και τα χρέη τον πνίγουν.

Ως παίκτης από τους κορυφαίους της εποχής του. Μετά τα κατέστρεψε όλα. Ο Καφού, ο διάσημος μπακ της Εθνικής Βραζιλίας, της Ρόμα και τη Μίλαν θα πρέπει να εγκαταλείψει την λουξ βίλα του στο Μπαρουέρι, στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που βγαίνει σε πλειστηριασμό για να εξοφλήσει τα χρέη του. Η δημοπρασία έχει οριστεί για τις 4 Απριλίου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 1994 και το 2002 προσπάθησε μέσω των δικηγόρων του να αποτρέψει την πώληση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Η Σανλιούρφα, ο Πειραιάς και η διαχείριση

Αρχικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιστοσελίδα «Uol», το σπίτι του πρώην δεξιού μπακ θα δημοπρατηθεί για την πραγματική του αξία, δηλαδή 40 εκατ. ρεάις, με την τρέχουσα ισοτιμία 7,4 εκατ. ευρώ. Τότε, αν δεν πουληθεί άμεσα, η τιμή θα πέσει στο μισό: το αντίστοιχο των 3,7 εκατομμυρίων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνολικές οφειλές του Καφού ανέρχονται σε 9,7 εκατομμύρια ρεάις (περίπου 1 εκατ. 800 χιλιάδες ευρώ), στα οποία πρέπει να προστεθούν και τα ενέχυρα που ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ρεάλ (περίπου ενάμιση εκατομμύριο), σχεδόν όλο το ποσό που θα προκύψει από τη δημοπρασία θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των πιστωτών του πρώην ποδοσφαιριστή.

Το μεγαλύτερο από αυτά τα χρέη, υπογραμμίζει η «Uol», είναι σε τράπεζα: την Banco Industrial, συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ρεάλ (777 χιλ. ευρώ). Άλλα είναι σε άτομα που μήνυσαν τον Καφού και έλαβαν κατασχετήρια εναντίον τους. Υπάρχει επίσης μια κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που πρέπει να εξεταστεί από τον δήμο του Barueri, ο οποίος εισπράττει φόρους ιδιοκτησίας. Εάν η βίλα πουληθεί στη μισή τιμή, είναι πιθανό ότι ολόκληρο το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση των χρεών του Καφού και των εταιρειών του.

Η βίλα «Cafu» έχει επιφάνεια 2581 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ορόφους, με έξι σουίτες, μια πισίνα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου επτά πλευρών, μια αίθουσα παιχνιδιών, μια αίθουσα κινηματογράφου, μια αίθουσα τροπαίων, σάουνες και ανελκυστήρας.

Ο πρώην άσος δεν αρνείται το χρέος και προσπαθεί να αποφύγει την πώληση της βίλας σε δημοπρασία, με το επιχείρημα ότι είναι το σπίτι του και ότι, ως οικογενειακό περιουσιακό στοιχείο, δεν μπορεί να απαλλοτριωθεί. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι πληρωμές του χρέους θα εξασφαλισθούν από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

O Kαφού προσπάθησε να πουλήσει τη βίλα του τον περασμένο Δεκέμβριο αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν βρέθηκε αγοραστής. Το χρέος παρέμεινε, λεφτά δεν βρήκε και το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό. Πως δημιούργησε τα χρέη; Εφτιαξε πολλές εταιρίες, έκανε τον επενδυτή, τα έβαλε όλα σε μια συμβουλευτική εταιρεία και απέτυχε σε όλα. Φαλίρισε και πλέον τα χάνει όλα…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ