Αμβούργο – Στουτγκάρδη 1-3: Στην Bundesliga και του χρόνου η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Αμβούργο – Στουτγκάρδη 1-3: Στην Bundesliga και του χρόνου η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου, με νέο θρίαμβο επί του Αμβούργου με 3-1 εκτός έδρας, πανηγύρισε την παραμονή της στην Bundesliga και την επόμενη σεζόν.

Μεταξύ των 18 ομάδων που θα δώσουν μάχη στο νέο πρωτάθλημα της Bundesliga θα βρίσκεται και η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου, ενώ αντίθετα η νέα προσπάθεια του Αμβούργου να επιστρέψει στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά τον υποβιβασμό του τη σεζόν 2017/2018 δε στέφθηκε με επιτυχία.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των «Σουηβών» αποδείχθηκε μη αναστρέψιψο στο Volksparkstadion, απ΄ όπου έφυγαν νικητές με 3-1 κι έτσι το συγκρότημα του Σεμπάστιαν Χένες πανηγύρισε την παραμονή του στην κορυφαία κατηγορία με 2 νίκες απέναντι στο πάλαι ποτέ κραταιό Αμβούργο.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανατροπή με Βεζένκοφ: «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του»

Όπως συνέβη και τη σεζόν 2021/2022 με την Χέρτα, έτσι και εφέτος απέναντι στη Στουτγκάρδη, η ομάδα του Τιμ Βάλτερ δεν τα κατάφερε και για 6η συνεχόμενη χρονιά θ΄ αναγκαστεί να ψάξει την επιστροφή της στην Bundesliga μέσα από το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της περιόδου 2023/2024.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το Αμβούργο να μπαίνει πολύ δυνατά και να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό με τον Κίτελ. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Εντσό Μιλό με δύο γκολ (48΄, 64΄) έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Ο Σίλας στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα»

Βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα των νικητών ήταν γι΄ άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα στο 25ο λεπτό για κράτημα αντιπάλου.

Αμβούργο: Φερνάντες, Χάιερ (69′ Μικελμπρέντσις), Σονλάου, Γκλάτσελ, Κίτελ, Ρέις, Μοντέρο (72′ Κονιγκσντόρφερ), Γιατά, Μέφερτ (67′ Μπιλμπίγια), Ντομπέ, Μουχάιμ

Στουτγκάρδη: Μίλερ, Άντον, Έντο, Βάγκνομαν (82′ Γουαμανγκιτούκα), Μαυροπάνος (46′ Τζαγκαντού), Μιλό (66′ Τόμας), Ζιρασί (67′ Φέιφερ), Κάρατσορ, Ίτο, Φίριχ, Σόσα (66′ Νάρτεϊ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ