Ενρίκε: «Είμαστε σε εξαιρετική στιγμή, γνωρίζω πολύ καλά την Μπαρτσελόνα»

Ενρίκε: «Είμαστε σε εξαιρετική στιγμή, γνωρίζω πολύ καλά την Μπαρτσελόνα»

Ο Λουίς Ενρέικς μίλησε ενόψει του πρώτου προημιτελικού της Παρί με την Μπαρτσελόνα (10/4) και δεν αρνήθηκε την διαχρονική σχέση αγάπης που έχει με τους Καταλανούς

Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για τον πρώτο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (10/4,22:00) για το Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς», με τους Παριζιάνους να διεκδικούν μετά από χρόνια την είσοδό τους στην τετράδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Λουίς Ενρίκε, στην συνέντευξη Τύπου, πριν από την αναμέτρηση με τους Καταλανούς, δεν αρνήθηκε τη διαχρονική σχέση αγάπης με τους μπλαουγκράνα, ενώ δήλωσε πως θεωρεί τον ίδιο καλύτερο εκφραστή των ιδεών της Μπάρτσα.

Διαβάστε επίσης: Ο «βιονικός» Έσε, τα 6.247… μίλια σε 15 μήνες και το αδιανόητο 39/44 (vids)

Για το πώς βλέπει τον Μπαπέ: «Νομίζω ότι μου κάνετε μια ατομική ερώτηση και μιλάω γενικά, είμαστε σε μια εξαιρετική στιγμή και η σέντρα έρχεται στην καλύτερη στιγμή για εμάς. Ελπίζω ότι η φιλοδοξία ξεπερνάει την πίεση, δεν έχουμε καμία πίεση. Από την αρχή είπα ότι είδα πολύ άγχος και το βάρος της ευθύνης και αυτό έχει εξαφανιστεί και υπάρχει ένας ενθουσιασμός και μια υπερβολική φιλοδοξία και υπάρχει μεγάλη επιθυμία να παίξουμε απέναντι σε μια μεγάλη Μπάρτσα».

Τα πλεονεκτήματα του να γνωρίζει καλά τον αντίπαλό του: «Δεν ξέρω τον προπονητή Τσάβι, μόνο τον παίκτη, τον ξέρω ως έναν ακόμη οπαδό. Γνωρίζω πολύ καλά τον σύλλογο, αλλά δεν ξέρω αν είναι ένα πλεονέκτημα ή ένα μειονέκτημα. Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο για μένα».

Για το πώς βλέπει την Μπάρτσα: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για μένα, αντιμετώπισα επίσης τη Μπάρτσα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν και έβαλα γκολ. Στο τέλος της μέρας, είσαι επαγγελματίας. Είναι προφανές ότι έχω μια πλήρη σχέση αγάπης με την Μπάρτσα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ δώσω στην Παρί Σεν Ζερμέν τίτλους.

Δεν πρόκειται να σου πω το αδύνατο σημείο, είναι σε καλό σερί, με εμπειρία. Είναι ένα περίπλοκο ματς και υπάρχει επίσης μια αντιπαλότητα που ελπίζω να είναι υγιής και να αποδειχθεί ότι είναι μια υπέροχη παράσταση. Ας δούμε δύο καλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια».

Ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τις αξίες της Μπάρτσα, ο ίδιος ή ο Τσάβι: «Χωρίς αμφιβολία, εγώ. Δείτε τα δεδομένα και τους τίτλους. Χωρίς αμφιβολία, αν και θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σκεφτούν το αντίθετο»

Ομοιότητες μεταξύ των Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα: «Είμαστε δύο ομάδες με την ίδια ιδέα. Είμαστε επιθετικοί και θέλουμε να ανακτήσουμε γρήγορα την μπάλα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι από εκείνους».

Για το αν βλέπει την ομάδα του ως φαβορί: «Ακόμα κι αν δεν το δεχτώ, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα το σκεφτούν. Δεν με νοιάζει. Όταν η μπάλα αρχίζει να κυλάει είναι το σημαντικό. Όποιος είναι πιο επιθετικός και αποτελεσματικός θα έχει περισσότερες πιθανότητες. Ας με βάλουν στο ρόλο του φαβορί…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ