Αποκλειστικό: Η απάντηση Μπαλτάκου στον Τσέφεριν και η άμεση αντίδραση με νέα επιστολή του προέδρου της UEFA στον Μητσοτάκη

Αποκλειστικό: Η απάντηση Μπαλτάκου στον Τσέφεριν και η άμεση αντίδραση με νέα επιστολή του προέδρου της UEFA στον Μητσοτάκη

Μια απάντηση για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έστειλε στην ΕΠΟ επιστολή σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η συνεργασία για έλευση elite διαιτητών στα σημαντικά παιχνίδια της Super League και (φαντάζομαι) του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ατμόσφαιρα, λέει μέσες – άκρες, δεν συνάδει με τον τρόπο λειτουργίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Συγχαίρει, μάλιστα, τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τις εργώδεις προσπάθειες εμπέδωσης ομαλότητας.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Ο Ιντάλγκο, ο Τζούριτς και η σκέψη για το Champions League

Αλήθεια τώρα; Συζητάμε για την διοίκηση που έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ολιστική μελέτη που συνυπέγραψαν η UEFA με την Ελληνική Κυβέρνηση. Αν αυτό το πραξικόπημα δεν είναι η κορυφαία κίνηση για την εμπέδωση τουλάχιστον καχυποψίας, τι ακριβώς είναι; Αντιλαμβάνετε -στ’ αλήθεια- τι ακριβώς έγραψε ο κύριος Τσέφεριν;

Και κυρίως τι πέτυχε ο κύριος Τσέφεριν…

Διαβάστε και θαυμάστε!

«Αγαπητέ πρόεδρε, σεβαστέ Αλεξάντερ, αξιότιμε κύριε Τσέφεριν,

Σε ευχαριστούμε θερμά, γιατί μας έδωσες ένα μοναδικό επιχείρημα για να υλοποιήσουμε τον κεντρικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την επαναφορά των Ελλήνων διαιτητών σε όλους τους αγώνες. Έτσι θα αναλάβουμε δράση άμεσα και θα περάσουμε σταδιακά στην κανονικότητά μας. Για τα μάτια του κόσμου, θα ορίσουμε τον Μπριχ στο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Αν μπορεί ο κύριος Αλαφούζος ας νικήσει στα ίσια με ακριβοδίκαιη διαιτησία και χωρίς να έχει αφορμές να φωνάζει. Στον άλλον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο θα ορίσουμε δυο δικά μας παιδιά. Τον Φωτιά και VAR τον Διαμαντόπουλο. Έχουν δώσει πλειστάκις διαπιστευτήρια και δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουμε ,μάλιστα, εξασφαλίσει την μη αντίδραση του Άρη από τον πρώτο κιόλας αγώνα, όταν αντικαταστήσαμε τους Πολωνούς διαιτητές με το πρόσχημα της μέθης και της βίαιης συμπεριφοράς. Παρακαλούμε πολύ, με την έγκρισή σας να επικαλεστούμε άρνηση elite διαιτητή (χωρίς να αναφέρουμε όνομα στην ανακοίνωσή μας μετά τους ορισμούς) με αφορμή την τελευταία σας επιστολή προς ημάς.

Ακριβώς με την ίδια λογική θα λειτουργήσουμε και στην τελευταία αγωνιστική, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Έχουμε ,άλλωστε, elite διαιτητή, τον κύριο Σιδηρόπουλο. Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα διατηρήσουμε σύμβουλο διαιτησίας τον κύριο Μπένετ θα δώσουμε επισήμως την εκτελεστική δυνατότητα στον κύριο Μάνταλο που ήδη λειτουργεί με όρους επικεφαλής της διαιτησίας.
Με την ελπίδα ότι όλες οι παραπάνω κινήσεις τελούν υπό την πλήρη έγκρισή σου, σε ευχαριστούμε θερμώς εκ νέου για την επιστολή σου, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια σου. Εξάλλου, κύριο μέλημά μας είναι η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου με διαιτητές παραγωγής μας.

Ειλικρινά δικός σου,
Παναγιώτης»

Διαβάζοντας την επιστολή, ο πρόεδρος της UEFA αντελήφθη -έστω και αργά- ποιο ακριβώς σχέδιο -επί της ουσίας- συνυπέγραψε και έσπευσε να διορθώσει το εγκληματικό λάθος του, βλέποντας τι έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άνοιξε υπολογιστή και άρχισε να γράφει επιστολή. 

«Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, σεβαστέ πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

Αντιλαμβανόμενος πλήρως το άστοχο της πρόσφατης επιστολής μου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο και το πρόβλημα που έχω ήδη δημιουργήσει σε εσάς προσωπικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία σπεύδω να διορθώσω άμεσα, ανακοινώντάς σας τις επόμενές μας δράσεις.

Η ζοφερή και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έφεραν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο συγκεκριμένες αποφάσεις και κινήσεις της ΕΠΟ (υπό την ανοχή της άγνοιάς μας), επιτάσσουν παύση της παρούσας διοίκησης που επί της ουσίας ορίσθηκε από συγκεκριμένα κέντρα που πλέον έχουν γίνει ορατά και σε εμάς.

• Ορίζουμε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, χωρίς Έλληνες παράγοντες, εξ ολοκλήρου επιλεγμένη από την UEFA.

• Απομακρύνουμε πλήρως από το ποδόσφαιρο τον σημερινό πρόεδρο της ΕΠΟ, κύριο Παναγιώτη Μπαλτάκο, καθώς στάθηκε ανίκανος να προστατεύσει το σπορ και τη φήμη μέλους της UEFA, ενώ έγινε αρωγός (εκούσια ή ακούσια) σε υπόγειες διαδρομές επιρροής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν ακολούθησε την ολιστική μελέτη. Άφησε (επί της ουσίας) τον ρόλο του επικεφαλής διαιτησίας σε Έλληνα αξιωματούχο παρά τα αντιθέτως περιγραφόμενα σε όλες τις συμφωνίες υμών και ημών. Είναι δε τόση η ανικανότητά του που δεν κατάφερε ούτε έδρα να βρει (μέχρι σήμερα) για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η θητεία του κρίνεται αποτυχημένη και επικίνδυνη και ως εκ τούτου παύεται.

• Ορίζουμε διαδικασίες εκλογών εν ευθέτω χρόνω (και σίγουρα όταν θα έχει επέλθει η ομαλότητα) με διαδικασίες που ορίζονται στην κείμενη ελληνική νομοθεσία, την ολιστική μελέτη και με σεβασμό στους κανόνες της UEFA και της FIFA.

• Καταργούμε όλους τους ορισθέντες από μη σύννομες διαδικασίες αξιωματούχους και έχοντες δικαίωμα υπογραφής ενίοτε δε και συνδιοίκησης. Κινούμε άμεσα τις διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού (όπως προβλέπεται) για την θέση του CEO. Μέχρι την ολοκλήρωσή του και την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού διευθυντή, τις θέσεις θα πληροί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

• Παύουμε από οποιαδήποτε θέση ευθύνης τον Σταύρο Μάνταλο που έπληξε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και τη φήμη της UEFA. Δική του ευθύνη αποτελεί η μη έλευση ξένων elite διαιτητών.

• Θεωρούμε παντελώς ακατάλληλο και παύουμε τον Στηβ Μπένετ από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Το έργο θα αναλάβει για εύλογο διάστημα η επιτροπή διαιτησίας της UEFA.

Δεσμευόμαστε ότι από τούδε και εις το εξής η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λειτουργεί με τις αρχές και τους κανόνες των διεθνών, μακριά από οποιαδήποτε σφαίρα επιρροής. Διασφαλίζουμε διαδικασίες για την επόμενη ημέρα με εκλογές διαφανείς και παράγοντες από τους κόλπους του ποδοσφαίρου και όχι από αλεξιπτωτιστές που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Παρακαλούμε ,όμως, θερμά και εσάς ,εφόσον επανεκλεγείτε, να τιμήσετε τον εποπτικό σας ρόλο και να μην παραμένει η κυβέρνησή σας απλός θεατής έκνομων πράξεων που εμείς εξ αποστάσεως εκ των πραγμάτων καθυστερούμε να διαπιστώσουμε και να επιλύσουμε. Μόνο με τις δικές σας παρεμβάσεις -στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, αλλά όχι ασύδοτου, του ποδοσφαίρου- μπορούμε να φέρουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια νέα κανονικότητα. Παρακαλούμε πολύ -πέραν του νομοθετικού σας έργου- να επανέλθετε άμεσα στην επιτήρηση της Ομοσπονδίας, την οποία εξάλλου χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός.

Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις μας, απολογούμαστε και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το παν για το καλό του ελληνικού επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλεξάντερ Τσέφεριν
Πρόεδρος UEFA»

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν διαδρομή σωτηρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, όμως, αποτελούν προϊόν δικών μας φρούδων ελπίδων και όχι κοινής λογικής, την οποία όλες οι πλευρές (η καθεμιά για τους λόγους της) στερούνται.

Στο μεταξύ, θα διεξαχθούν οι δυο τελευταίες αγωνιστικές υπό συνθήκες (τουλάχιστον) επίφοβες για να διαμορφωθεί οριστικώς και στην τελική μορφή ο βαθμολογικός πίνακας, που όχι μόνο αλλοιώθηκε μέσα στη σεζόν, αλλά κατ’ επανάληψη βιάστηκε εν ψυχρώ. Μαζί με τη λογική μας.

Όσων τουλάχιστον δεν πιστεύουμε ότι δήθεν έχουμε πάρει πίσω της Κυριακές μας, με το δήθεν κορυφαίο πρωτάθλημα όλων των εποχών, στο οποίο οι ισόβαθμοι διεκδικητές του τίτλου ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ τις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Ωραίες και αποκαλυπτικές θα ήταν αυτές οι δυο επιστολές, αλλά δυστυχώς δεν είναι αληθινές…

Αληθινοί είναι μόνο οι Μπαλτάκοι, οι Μπένετ, οι Μάνταλοι, οι Φωτιάδες και οι Διαμαντόπουλοι.

Να τους χαιρόμαστε!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ