2ος Όμιλος: To πανίσχυρο Βέλγιο, η μάχη Ρωσίας-Δανίας για την πρόκριση και η πρωτάρα Φινλανδία (pics+vids)

2ος Όμιλος: To πανίσχυρο Βέλγιο, η μάχη Ρωσίας-Δανίας για την πρόκριση και η πρωτάρα Φινλανδία (pics+vids)

Το Euro 2020 πλησιάζει και to10.gr αναλύει τον 2ο όμιλο στον οποίο ξεχωρίζει το μεγάλο φαβορί (Βέλγιο), η μάχη μεταξύ Ρωσίας και Δανίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση και η πρώτη συμμετοχή της Φινλανδίας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η πιο μεγάλη ώρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλησιάζει. Το Euro 2020 μπορεί να… άργησε έναν χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος της χρονιάς.

Η σέντρα θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιουνίου με την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Τουρκία στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης, που θα ολοκληρωθεί έναν μήνα αργότερα (11/7) με τον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί (Βέλγιο), μια… σταχτοπούτα (Φινλανδία), ενώ Ρωσία-Δανία θα δώσουν μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ρωσία και Δανία θα αγωνιστούν εντός έδρας, καθώς οι αγώνες αυτού του ομίλου θα διεξαχθούν στην Αγία Πετρούπολη και την Κοπεγχάγη, με το μεταξύ τους ματς να γίνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Βέλγιο: Το μεγάλο φαβορί μπορεί να φτάσει ψηλά

Με όλα τα μεγάλα ονόματα θα παραταχθεί στο Euro η Εθνική ομάδα του Βελγίου. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι», οι οποίοι βρίσκονται στο νούμερο ένα του FIFA Ranking, διαθέτουν μια τρομερή φουρνιά ποδοσφαιριστών και έχουν βάλει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έχοντας δίπλα του στο προπονητικό σταφ μεταξύ άλλων τον σπουδαίο Τιερί Ανρί που επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά το 2018, διανύει την πέμπτη του σεζόν στον πάγκο του Βελγίου και σίγουρα διαθέτει πολλά μεγάλα αστέρια που μπορούν να οδηγήσουν το Βέλγιο στο τρόπαιο.

Πρώτος και καλύτερος ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο «εγκέφαλος» του επιθετικού παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Βελγίου στάθηκε άτυχος στον τελικό του Champions League καθώς υπέστη κάταγμα ρινικού οστού, ωστόσο θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση, παρόλο που δεν θα προλάβει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τη Ρωσία.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός με 77 συμμετοχές και 20 γκολ με το Βέλγιο αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους αντιπάλους, παρέα φυσικά με τον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και «σήκωσε στις πλάτες του» την Ίντερ μετρώντας 24 γκολ και 10 ασίστ.

Φυσικά, ξεχωρίζουν επίσης ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη φόρμα του μετά από δύο σεζόν γεμάτες προβλήματα και τραυματισμούς.

Προϊστορία στα Euro: Το Βέλγιο έχει συμμετάσχει 5 φορές στο Euro (1972, 1980, 1984, 2000, 2016). Το 1972 βγήκε τρίτη, ενώ το 1980 ηττήθηκε στον τελικό από τη Δυτική Γερμανία.

Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Το αστέρι: Κέβιν Ντε Μπρόινε

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ), Σιμόν Μινιολέ (Μπριζ), Ματς Σελς (Στρασμπούρ)

Αμυντικοί: Τόνι Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ), Ντέντρικ Μπογιάτα (Χέρτα), Τζέισον Ντεναγέρ (Λιόν), Τόμας Βερμάλεν (Βίσελ Κόμπε), Γιαν Βερτόνχεν (Μπενφίκα), Τομά Μενιέ (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο), Τίμοθι Καστάνιε (Λέστερ), Νασέρ Σαντλί (Μπασακσεχίρ), Τοργκάν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Κέβιν ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Γουλβς), Ντένις Πρατ (Λέστερ), Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ), Χανς Βανάκεν (Μπριζ), Άξελ Βίτσελ (Ντόρτμουντ)

Επιθετικοί: Τζέρεμι Ντοκού (Ρεν), Εντέν Αζάρ (Ρεάλ), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Λεάντρο Τροσάρ (Μπράιτον), Μισί Μπατσουαγί (Κρίσταλ Πάλας), Κριστιάν Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ)

Δανία: Για το βήμα παραπάνω με τον κόσμο στο πλευρό της

Η Δανία επιστρέφει σε Euro μετά από 9 χρόνια και δείχνει αποφασισμένη να θέσει τον πήχη ψηλά. Με τον Κάσπερ Γιούλμαντ στον πάγκο, οι Δανοί έχουν «χτίσει» ένα δομημένο σύνολο και φιλοδοξούν αρχικά στην πρόκριση από τους ομίλους και μετά να επιχειρήσουν την έκπληξη, παίζοντας μάλιστα και στην έδρα τους.

Δίπλα στους έμπειρους Κρίστιαν Έρικσεν και Κάσπερ Σμάιχελ, του οποίου ο πατέρας, Πίτερ, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Euro 1992, έχει προστεθεί το… νέο αίμα της Εθνικής Δανίας.

Παίκτες όπως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Μαρτίν Μπρέθγουεϊτ, ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ της Τότεναμ και ο Αντρέας Κρίστενσεν της Τσέλσι συνθέτουν μια ανταγωνιστική ομάδα που σίγουρα έχει μέλλον μπροστά της.

Προϊστορία στα Euro: Η Δανία έχει 8 συμμετοχές στο Euro και μετράει μία κατάκτηση, αυτή του 1992 όταν και τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ενώ είχε πάρει την τρίτη θέση στο Euro 1984.

Προπονητής: Κάσπερ Γιούλμαντ

Το αστέρι: Κρίστιαν Έρικσεν

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Φρέντερικ Ρένοβ (Σάλκε), Γιόνας Λεσλ (Έβερτον)

Αμυντικοί: Γενς Στρίγκερ Λάρσεν (Ουντινέζε), Ντάνιελ Βας (Βαλενσιέν), Γιόακιμ Μάλε (Αταλάντα), Νικολάι Μπόιλεσεν (Κοπεγχάγη), Σίμον Κιερ (Μίλαν), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Γιανίκ Βέστεργκαρντ (Σαουθάμπτον), Γιόακιμ Άντερσεν (Φούλαμ), Ματίας Γέργκενσεν (Κοπεγχάγη)

Μέσοι: Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Τόμας Ντιλέινι (Ντόρμουντ), Ματίας Γένσεν (Μπρέντφορντ), Κρίστιαν Έρικσεν (Ίντερ), Κρίστιαν Νέργκααρντ (Μπρέντφορντ), Αντρέας Κρίστιανσεν (Μάλμε)

Επιθετικοί: Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία), Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ (Μπαρτσελόνα), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Νις), Γιόνας Βιντ (Κοπεγχάγη), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Μπολόνια), Αντρέας Κρονέλιους (Πάρμα), Ρόμπερτ Σκοβ (Χοφενχάιμ), Μίκελ Ντάλσγκααρντ (Σαμπντόρια)

Ρωσία: Με στόχο την πρόκριση στα νοκ-άουτ

Η Ρωσία μπορεί να μην αποτελεί φόβητρο αλλά παραμένει πάντα μια ομάδα που είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που διοργάνωσε, απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία στους «16» αλλά έμεινε εκτός στους «8» από την Κροατία ξανά στη διαδικασία των πέναλτι.

Με τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ στον πάγκο τους για έκτη χρονιά, οι Ρώσοι προσδοκούν σε μια καλή πορεία στον όμιλο (παίζοντας εντός έδρας κόντρα σε Βέλγιο και Φινλανδία) ώστε να πάρουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Από το ρόστερ των Ρώσων ξεχωρίζει ο Αρτέμ Τζιούμπα. Ο επιθετικός της Ζενίτ που θα κλείσει τα 33 τον Αύγουστο, πέτυχε 22 γκολ σε 34 ματς την περσινή σεζόν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ με τη χώρα του μετράει 29 γκολ σε 49 συμμετοχές.

Προϊστορία στα Euro: Η Ρωσία μετράει 11 συμμετοχές σε Euro (1960, 1964, 1968, 1972, 1988 ως ΕΣΣΔ, 1992 ως Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, 1996, 2004, 2008, 2012, 2016 ως Ρωσία), έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο το 1960, ενώ βγήκε δεύτερη το 1964, το 1972 και το 1988.

Προπονητής: Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ

Το αστέρι: Αρτέμ Τζιούμπα

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Άντον Σούνιν (Ντινάμο), Γιούρι Ντιούπιν (Ρούμπιν), Ματβέι Σαφόνοφ (Κρασνοντάρ)

Αμυντικοί: Γκέοργκι Τζίκια (Σπαρτάκ), Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ), Ίγκορ Ντινέεφ (ΤΣΣΚΑ), Βιάτσεσλαφ Καραβάεφ (Ζενίτ), Φίοντορ Κουντριασόφ (Αντάλιασπορ), Αντρέι Σεμιόνοφ (Αχμάτ), Γιούρι Ζιρκόφ (Ζενίτ)

Μέσοι: Ντμίτρι Μπαρίνοφ (Λοκομοτίβ), Ριφάτ Ζεμαλετντίνοφ (Λοκομοτίβ), Μακσίμ Μούχιν (Λοκομοτίβ), Αλεκσάντρ Γκολοβίν (Μονακό), Ντανίιλ Φόμιν (Ντινάμο), Ρόμαν Ζόμπνιν (Σπαρτάκ), Αλεκσέι Ιόνοφ (Κρασνοντάρ), Ντάλερ Κουζιάεφ (Ζενίτ), Αντρέι Μοτστοβόι (Ζενίτ), Μαγκομέντ Οζντόγεφ (Ζενίτ), Αλεκσέι Μιραντσούκ (Αταλάντα), Ντενίς Τσέρισεφ (Βαλένθια), Ντενίς Μαρκάροφ (Ρούμπιν)

Επιθετικοί: Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ), Αλεκσάντρ Σομπόλεφ (Σπαρτάκ), Άντον Ζαμπολότνι (Σότσι)

Φινλανδία: Το όνειρο της πρώτης συμμετοχής

Η Φινλανδία αποτελεί τη μία από τις δύο… σταχτοπούτες της φετινής διοργάνωσης (η άλλη είναι η Βόρεια Μακεδονία), καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Μάρκου Κάνερβα κάθισε στον πάγκο της Φινλανδίας το 2016 ως πρώτος προπονητής και τα τελευταία χρόνια οι «κουκουβάγιες» έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακά άλματα, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στο FIFA Ranking, ανεβαίνοντας από την 110η θέση το 2017 στην 58η τον Ιούνιο του 2020.

Το μεγάλο αστέρι των Φινλανδών ακούει φυσικά στο όνομα Τέεμου Πούκι. Ο 31χρονος επιθετικός μετράει 30 γκολ σε 90 συμμετοχές με τη χώρα του, ενώ πέρσι σημείωσε 26 γκολ και 4 ασίστ σε 41 ματς με τη Νόριτς στην Championship, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή των «καναρινιών» στην Premier League.

Μεταξύ άλλων, στην αποστολή της Φινλανδίας βρίσκεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, αλλά και ο Τιμ Σπαρβ που είναι και ο αρχηγός, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Προϊστορία στα Euro: Παρθενική συμμετοχή σε Euro για τη Φινλανδία.

Προπονητής: Μάρκου Κανέρβα

Το αστέρι: Τέεμου Πούκι

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Λούκας Χράντετσκι (Λεβερκούζεν), Γέσε Γιόρονεν (Μπρέσια), Άνσι Γιάκολα (Μπρίστολ Ρόβερς)

Αμυντικοί: Πάουλους Αραγιούρι (Πάφος), Ντάνιελ Ο’ Σόνεσι (Ελσίνκι), Γιόνα Τόιβιο (Χάκεν), Λέο Βάισανεν (Έλφσμποργκ), Πίρι Σόιρι (Έσμπιεργκ), Σάουλι Βάισανεν (Κιέβο), Νικολάι Άλχο (ΜΤΚ), Γέρε Ούρονεν (Γκενκ), Γιούκα Ράιταλα (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Ιβάνοβ (Βάρτα)

Μέσοι: Γκλεν Καμαρά (Ρέιντζερς), Ρόμπερτ Τέιλορ (Μπραν), Ρόμπιν Λουντ (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Φρέντρικ Γένσεν (Άουγκσμπουργκ), Ράσμους Σίλερ (Τζουγκάρντεν), Τιμ Σπαρβ (ΑΕΛ), Τόμας Λαμ (Τσβόλε), Γιόνι Κάουκο (Έσμπιεργκ), Όνι Βαλακάρι (Πάφος)

Επιθετικοί: Τέεμου Πούκι (Νόριτς), Γιόελ Πογιανπάλο (Ουνιόν), Μάρκους Φορς (Μπρέντφορντ), Λάσι Λαπαλάινεν (Μόντρεαλ)

Το πρόγραμμα του 2ου Ομίλου

1η αγωνιστική: Δανία-Φινλανδία, Βέλγιο-Ρωσία

2η αγωνιστική: Φινλανδία-Ρωσία, Δανία-Βέλγιο

3η αγωνιστική: Ρωσία-Δανία, Φινλανδία-Βέλγιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ