Μαρτίνεθ: «Πρέπει να αμυνθούμε καλά με Πορτογαλία»

Μαρτίνεθ: «Πρέπει να αμυνθούμε καλά με Πορτογαλία»

Στο κομμάτι της άμυνας στάθηκε ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Πορτογαλία για τους «16» του Euro.

Το Βέλγιο δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για να «αναχαιτίσει» την «απειλή» που ακούει στο όνομα «Κριστιάνο Ρονάλντο» εν όψει του κυριακάτικου (27/06) αγώνα με την Πορτογαλία για τη φάση των «16» του Euro 2020, όπως τόνισε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ την Παρασκευή (25/06).

«Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά, αλλά όταν ετοιμάζεις ένα πλάνο για να αντιμετωπίσεις μόνο έναν παίκτη, συνήθως σε “ πληγώνουν” άλλοι παίκτες.

Βεβαίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης που ξέρει πότε να πιάνει τον παλμό ενός αγώνα, να κάνει τη σωστή πάσα και να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, τη στιγμή που πρέπει κι αυτό σημαίνει πως πρέπει συνεχώς να είμαστε σε… συναγερμό. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Πρέπει όμως να αμυνθούμε κι απέναντι σε άλλους δέκα παίκτες. Με τον τρόπο που παίζει η Πορτογαλία, έχει πολύ καλό ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με μεγάλη ποιότητα και πρέπει να είμαστε συμπαγείς και να αμυνθούμε σαν ομάδα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί είναι τόσο επιτυχημένη ομάδα, κερδίζοντας το προηγούμενο Euro και το Nations League. Έχουν μία απίστευτη νοοτροπία και ξέρουν πώς να παίζουν στα μεγάλα παιχνίδια…».

Ο Μαρτίνεθ αναφέρθηκε ακόμη και στη δική του ομάδα. «Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολύ μεγάλη διάθεση. Πάντα ψάχνουμε τον τρόπο για να βελτιωθούμε και στο τέλος της ομάδας να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ