Χάμιλτον: «Περήφανος για Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά» (pic)

Χάμιλτον: «Περήφανος για Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά» (pic)

Ο πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, υποστήριξε δημοσία τους τρεις ποδοσφαιριστές της Αγγλίας που δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις, δείχνοντας αηδιασμένος από τα λόγια κάποιων.

Η Αγγλία δεν κατάφερε να κατακτήσει το Euro, χάνοντας στον τελικό του Γουέμπλεϊ με 3-2 στα πέναλτι από την Ιταλία.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, κάποιοι φίλαθλοι της Αγγλίας ξέσπασαν με ρατσιστικές επιθέσεις κατά τριών παικτών του Σάουθγκεϊτ, συγκεκριμένα τους Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά, οι οποίοι αστόχησαν στα πέναλτι.

Μεταξύ άλλων, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε θέση για αυτό το κύμα ρατσιστικών επιθέσεων προς τους παίκτες των «τριών λιονταριών» δηλώνοντας πως είναι περήφανος για τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά, ενώ τόνισε πως η κοινωνία έχει πολλή δουλειά ακόμα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα.

«Όταν οι παίκτες πήγαιναν για να εκτελέσουν τα πέναλτι ανησυχούσα. Κάθε αθλητής νιώθει την πίεση να αποδώσει, αλλά όταν ανήκεις σε μια μειονότητα και εκπροσωπείς τη χώρα σου, η εμπειρία έχει πολλά επίπεδα. Η επιτυχία είναι σαν διπλή νίκη, αλλά μια αστοχία είναι διπλή ήττα όταν συνοδεύεται από ρατσιστικές επιθέσεις.

Ήθελα τόσο πολύ να κερδίσουμε, όπως όλοι σας, αλλά για μένα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την κατάκτηση μόνο του Euro, ήταν μια γενικότερη εικόνα. Ωστόσο, η αηδιαστική συμπεριφορά λίγων δείχνει πόση πολλή δουλειά χρειάζεται ακόμα. Ελπίζω αυτό να ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την αποδοχή», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes, συμπληρώνοντας:

«Πρέπει να δουλέψουμε για μια κοινωνία που δεν απαιτεί από τους μαύρους παίκτες να αποδεικνύουν την αξία τους ή τη θέση τους στην κοινωνία μόνο μέσω της νίκης. Στο τέλος, ο καθένας της αγγλικής ομάδας πρέπει να είναι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του και για τον τρόπο με τον οποίο μας εκπροσώπησε.

Σας παρακαλώ, εγκαλέστε όσους βλέπετε να γράφουν ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο. Προκαλέστε τους να δουν τον ανθρωπισμό προς όλους, ανεξαρτήτως του χρώματός του δέρματός τους. Είμαι σούπερ περήφανος για το πόσο μακριά έφτασε η Αγγλία. Είμαι σούπερ περήφανος για τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Τζέιντον Σάντσο, τον Μπουκαγιό Σακά και για όλη την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ