UEFA : Σε ελληνικό έδαφος θα διεξαχθούν αμφότεροι οι τελικοί Super Cup και Conference League

UEFA : Σε ελληνικό έδαφος θα διεξαχθούν αμφότεροι οι τελικοί Super Cup και Conference League

Στην χώρα μας οι δύο ευρωπαϊκοί τελικοί.

Με ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή όλων των ποδοσφαιρικών  διασυλλογικών θεσμών ανακοίνωσε την τοποθεσία και τα γήπεδα, στα οποία θα φιλοξενηθούν οι δύο αυτές πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. Το Super Cup αποτελεί έναν πολυαναμενόμενο θεσμό, ο οποίος φέρνει αντιμέτωπους τον πρωταθλητή του Champions League και του Europa League αντιστοίχως. Από την άλλη, το Conference League είναι η διοργάνωση που θεσπίστηκε τα τελευταία και παρέχει ευκαιρία σε πιο αδύναμες ομάδες να κατακτήσουν ευρωπαϊκές διακρίσεις και τίτλους.

Συγκεκριμένα, η μονομαχία για την στέψη του απόλυτου ευρωπαϊκού κυρίαρχου, εκείνη του European Super Cup, για την φετινή χρονιά θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 16 Αυγούστου στο ερυθρόλευκο «Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης» , την έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού. Οριστικά , η έδρα της ελληνικής ομάδας θα φιλοξενήσει ξανά ευρωπαϊκό τελικό, έπειτα από 52 ολόκληρα χρόνια! Τελευταία φορά, είχαν φιλοξενηθεί τα ματς της Τσέλσι κόντρα στην Ρεάλ για το Κύπελλο Κυπελλούχων του μακρινού 1971, που παρεμπιπτόντως ανέδειξε πρωταθλήτρια τους μπλε του Λονδίνου.

 

Εν πάση περιπτώσει, αναφερόμενοι στους ευρωπαϊκούς τελικούς δε γίνεται να μη σταθούμε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι αποδόσεις της μακροχρόνιας αγοράς. Άλλωστε ο καθένας μπαίνει στον πειρασμό να προβλέψει την έκβαση της αγωνιστικής περιόδου και να επωφεληθεί στοιχηματικά από αυτό. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζετε, σίγουρα οφείλετε να ρίξετε μια ματιά σε μια νέα στοιχηματική πλατφόρμα για την Κύπρο, η οποία προσφέρει ποικιλία επιλογών, ενισχυμένες αποδόσεις και μια σειρά από μπόνους. Κοντολογίς, δίνεται η δυνατότητα σε όλους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να πράξουν ανάλογα, στοιχηματίζοντας για την αγαπημένη τους ομάδα.

Το Super Cup ωστόσο δε συνιστά τον μοναδικό τίτλο που θα κριθεί εντός ελληνικών συνόρων. Αναλυτικά, ο τελικός του Conference League για την σεζόν 2023/2024 θα διεξαχθεί στο νέο σπίτι της ΑΕΚ, στην Αγιά Σοφιά και την εντυπωσιακή «OPAP Arena». Δεν πρόκειται για  επίσημη ανακοίνωση άλλα φαίνεται πως η καταληκτική απόφαση έχει ληφθεί, αφού αναμένεται να επισημοποιηθεί  στις 4 Απριλίου, όποτε και θα συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, που θα δημοσιοποιήσει όλες τις έδρες των τελικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2023/2024.

Αναμφίβολα, αποτελεί ύψιστη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό η επιλογή δύο γηπέδων της χώρας για την διεξαγωγή μερικών εκ των πιο καθοριστικών αναμετρήσεων της σεζόν. Ακόμα, σύμφωνα με διάφορες φημολογίες, τα εισιτήρια πρόκειται να κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται και συνολική αυξημένη οικονομική δραστηριότητα γύρω από την ημερομηνία των παιχνιδιών. Τέλος, όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής του σταδίου της ομάδας του Πειραιά, λέγεται και γράφεται πως θεμελιώδες προτέρημα για αυτή διαδραματίζουν το επίπεδο των εγκαταστάσεων, η καλή συνεργασία της ομάδας με το stuff της  UEFA και οι, κορυφαίου επιπέδου, προδιαγραφές του γηπέδου.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ