Η αποκάλυψη του Κάρλος Κορμπεράν – Το «μάθημα» στο Ρέντη, το βίντεο, η 3άδα και το δίλημμα στους ακραίους

Η αποκάλυψη του Κάρλος Κορμπεράν – Το «μάθημα» στο Ρέντη, το βίντεο, η 3άδα και το δίλημμα στους ακραίους

Ο Κάρλος Κορμπεράν δούλεψε «πάνω» στη Σλόβαν, ανέλυσε το παιχνίδι της και δίδαξε τρόπους ανάπτυξης και πώς πρέπει να ανοίγουν οι κλειστές άμυνες.

Είναι επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού λιγότερο από δύο 24ωρα. Αλλά είναι σαφές ότι έχει έρθει έτοιμος. Και διαβασμένος. Καλά διαβασμένος. Ο Κάρλος Κορμπεράν και οι συνεργάτες του έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητα των πρωταθλητών. Και με το «καλημέρα» έχουν αλλάξει πάρα πολλά στο Ρέντη. Δεν εξετάζουμε εάν είναι καλύτερα ή χειρότερα από τον Μαρτίνς. Είναι σίγουρα διαφορετικά. Διότι αυτός είναι ο τρόπος δουλειάς του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η δική φιλοσοφία. Και επειδή έχει να κάνει με ποδοσφαιριστές επαγγελματίες, ικανούς, έμπειρους, οι οποίοι φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν ανάγκη για κάτι «καινούργιο», αυτό τους δίνει.

Ο Κορμπεράν δεν έφερε κάποια επανάσταση στο Ρέντη. Απλά κάνει τελείως διαφορετική προπόνηση από τον Μαρτίνς. Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού επέστρεψε η «ισπανική λογική». Οι προπονήσεις των 70 λεπτών, σε φουλ ένταση και συνθήκες αγώνα. Μια τέτοια ήταν και η προπόνηση της Τρίτης, η δεύτερη του νέου τεχνικού επιτελείου. Μια προπόνηση που ήταν αφιερωμένη κυρίως στην τακτική, στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά και στο ποδόσφαιρο. Στη διδαχή του πώς πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός! Εξηγούμαστε…

Ο Κορμπεράν έκανε τακτική προσαρμοσμένη πάνω στον τρόπο που αγωνίζεται η Σλόβαν. Μόλις τη Δευτέρα, πριν ακόμη προπονήσει για πρώτη φορά τους παίκτες του, είχε δείξει βίντεο με τους Σλοβάκους. Είδε δείξει στην οθόνη πώς παίζουν, πώς στήνονται στο γήπεδο, πώς αμύνονται, πώς βγαίνουν στην κόντρα. Ναι, οι αναλυτές είχαν έτοιμο το υλικό, ο ίδιος το μελέτησε, το επεξεργάστηκε, διάβασε και είδε την αντίπαλο του Ολυμπιακού όσο καλύτερα μπορούσε Και την Τρίτη (02/08) δούλεψε στο γήπεδο όλα όσα πρέπει να γίνουν το βράδυ της Πέμπτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η Σλόβαν είναι ομάδα που παίζει κατά βάση 5-4-1, κάθεται αρκετά πίσω, αλλά είναι καταπληκτική στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Κορμπεράν θέλει την μπάλα στα πόδια των παικτών του. Αλλά θέλει και να ξέρουν τι πρέπει να την κάνουν. Στην προπόνηση, λοιπόν, εφάρμοσε μια σειρά από σενάρια που μπορεί να προκύψουν στην αναμέτρηση και ανέλυσε διεξοδικά πώς πρέπει να επιτεθεί ο Ολυμπιακός. Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει την κλειστή άμυνα και πώς θα καταφέρει να δημιουργήσει χώρους και ευκαιρίες.

Η 3ΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚ ΧΑΦ

Για ακόμη μία φορά ο Κορμπεράν έδειξε ότι έχει στο μυαλό του το σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η 3άδα ήταν συγκεκριμένη: Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ. Και δεν άλλαξε ούτε στιγμή. Στο αριστερό άκρο πήρε θέση ο Ρέαμπτσιουκ και δεξιά φαίνεται ότι ο Ισπανός έχει δεύτερες σκέψεις. Τον Γκονζάλο Αβιλα τον γνωρίζει, αλλά το στιλ παιχνιδιού του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς του κάνει πολύ για τον συγκεκριμένο ρόλο. Για να έχει όλη την πλευρά. Και προσπαθεί να δει ποιος θα είναι η καλύτερη επιλογή.

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ»

Πάντως, επειδή πολύς λόγος γίνεται για το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός, ο Κορμπεράν, στις οδηγίες που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του, αναφορικά με το πώς πρέπει να σπάνε οι αντίπαλες άμυνες και γενικώς ποια πρέπει να είναι η φιλοσοφία του Ολυμπιακούς, τους κάλεσε να ξεχάσουν τον σχηματισμό. Και σημείωσε ότι το παιχνίδια μας θα διαμορφώνεται, ακόμη και μέσα σε ένα 90λεπτο, αναλόγως με την ανάπτυξη, αλλά και τις συνθήκες. Μπορεί να ξεκινήσουμε 3-4-3 ή 4-3-3, αλλά το παιχνίδι είναι ζωντανό και εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Σημασία έχει το πώς ακολουθούμε την τακτική και πώς αποτυπώνουμε τη φιλοσοφίας μας στο χορτάρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ