Το… άγνωστο της Μπάτσκα Τόπολα (vids)

Το… άγνωστο της Μπάτσκα Τόπολα (vids)

Ο Ολυμπιακός δεν περιμένει να βρει απέναντι του ξανά μια… Τσουκαρίτσκι – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Μπάτσκα Τόπολα: Την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ (0-3) και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία (5/10, 19:45) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Το όνομα της σέρβικης ομάδας μπορεί να μην… τρομάζει τους Ερυθρόλευκους, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο, με ισχυρές βάσεις και πολύ καλά δουλεμένη από τον Ζάρκο Λάζετιτς, που μπορεί να τους δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

O 41χρονος προπονητής, που κάποτε πέρασε και από τα μέρη μας σαν ποδοσφαιριστής της Ρόδου (2009-2010) έχει δημιουργήσει μια ομάδα που… δαγκώνει απαιτώντας τον σεβασμό. Ένα σύνολο ουσιαστικά δίχως ξένους παίκτες, με μικρό μπάτζετ αλλά τεράστια αγωνιστική ομοιογένεια σε αυτή τη διετία της «έκρηξης». Μια ομάδα που κατάφερε να μπει «σφήνα» ανάμεσα στους «μεγάλους» του σέρβικου ποδοσφαίρου και να τερματίσει την περσινή σεζόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 62 πόντους σε 30 αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Ορτέγκα και ο Αλεξανδρόπουλος

Μια συγκομιδή που της έδωσε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Μπράγκα, με την Μπάτσκα Τόπολα να μπαίνει στους ομίλους του Europa League και να βρίσκεται πλέον στο ίδιο γκρουπ με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα, που έχει ξεκινήσει και φέτος εντυπωσιακά στη Σερβία, με το σύνολο του Ζάρκο Λάζετιτς να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 20 βαθμούς. 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η μία πριν από δύο ημέρες στην έδρα της Μλάντοστ (1-1), σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε στο 28’ με τον Πάντοβιτς, αλλά είδε την αντίπαλό της να την ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Τουμπάσεβιτς και να της στερεί το τρίποντο της νίκης. Με αυτό το αποτέλεσμα μάλιστα η Μλάντοστ έριξε από την πρώτη θέση της Super Liga την Μπάτσκα Τόπολα, με την Παρτιζάν να ανεβαίνει στην κορυφή με 22 πόντους (7 νίκες, 1 ισοπαλία).

Η εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε πέρσι, αλλά και το πάρα πολύ καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, δείχνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η Μπάτσκα Τόπολα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.

110 χρόνια ιστορίας

Η Μπάτσκα Τόπολα (που η ιστορία της ξεκινά στο μακρινό 1913 και συνολικά έχει αλλάξει επτά φορές το όνομα της, σε μια διαδρομή που το 2002 την έφτασε ως τη διάλυση της επαγγελματικής της ομάδας), κατέθεσε ήδη το πρώτο δείγμα γραφής στην πρεμιέρα του Λονδίνου κόντρα στην κάτοχο του Conference League, Γουέστ Χαμ.

Έχαναν οι Άγγλοι ως το 65΄ από το γκολ του Στάνιτς (47΄) και τον 5-3-2 σχηματισμό των Σέρβων που έβαλε δύσκολα στο χορτάρι. Το ότι το γύρισαν (3-1) σε μια βραδιά με μπόλικες αλλαγές στο αρχικό σχήμα λέει πολλά. Το ότι τα… χρειάστηκαν όμως, δεν γίνεται να το αγνοήσεις. Και ο Ολυμπιακός δεδομένα τέτοιες πολυτέλειες δεν διαθέτει, έπειτα από τη δική του πρεμιέρα και εκείνον τον παραμορφωτικό καθρέφτη που ένα ματς με 18 τελικές προσπάθειες, δύο γκολ, ένα δοκάρι και τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες κόντρα στη Φράιμπουργκ το βάφτισε ήττα (2-3).

Το μίνιμουμ

Είναι δύο οι στόχοι των Ερυθρόλευκων σε αυτόν τον όμιλο και η εμπειρία του club πολύ μεγάλη ώστε να τους διαβάσει σωστά. Ο πρώτος; Το μίνιμουμ της τρίτης θέσης στην τελική κατάταξη που οδηγεί στον Φλεβάρη του Conference League. Αυτός λοιπόν περνά εν πολλοίς από τα δύο παιχνίδια με τους Σέρβους. Μια ισοπαλία τη Πέμπτη, ιδανικά μια επικράτηση ανοίγει τον δρόμο διάπλατα σε ένα γκρουπ που τόσο η Γουέστ Χαμ, όσο πλέον και η Φράιμπουργκ μετά την επικράτηση της στο Καραϊσκάκη έχουν τον πρώτο λόγο για τις θέσεις 1-2 που δίνουν εισιτήριο για τη συνέχεια στη διοργάνωση. Και να θέλουν οι Πειραιώτες να κυνηγήσουν όμως τα δύο φαβορί, πάλι το ίδιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουν. Εκείνο με τους 4-6 βαθμούς κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Αλλιώς ο λογαριασμός δύσκολα θα βγει και ας είμαστε μόλις πριν από τη δεύτερη αγωνιστική…

Καλύτερος εκτός

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Αύγουστο ο Ολυμπιακός της «καυτής» έδρας και των σπουδαίων-ιστορικών αποτελεσμάτων στο «Καραϊσκάκης» έχει καλύτερες επιδόσεις μακριά από το Φάληρο σε περιβάλλον Europa League. Μια ήττα μόνο και αυτή στις καθυστερήσεις (8/9/22 Ναντ-Ολυμπιακός 2-1) σε επτά ματς. Πήρε την πρόκριση στη Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν στα πέναλτι (11/8/22), ισοπαλία με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό (18/8/22, 1-1), τους μοναδικούς του βαθμούς στον περσινό όμιλο με Καραμπάγκ (13/10/ 22, 0-0) και Φράιμπουργκ (27/10/ 22, 1-1) ενώ φέτος απέκλεισε στο Βέλγιο τη Γκενκ (17/8/23, 1-1) και πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Τσουκαρίτσκι (31/8/23, 0-3). Αν αυτό το σερί είναι «ζωντανό» την Παρασκευή τότε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα  ώστε να μην μείνει με άδεια χέρια  στη φετινή του περιπέτεια.

Το γήπεδο των 4.500 θέσεων

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη (5/10, σ.σ TSC Arena) είναι μόλις 4.500 θέσεων.

Μάλιστα, στα περισσότερα παιχνίδια της Μπάτσκα Τόπολα στο σέρβικο πρωτάθλημα η «TSC Arena» είναι σχεδόν άδεια. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς που έδωσε, στις 16/9 με την Ζελέζνιτσαρ (6-3), το γήπεδο είχε 1000 θεατές. Στο αμέσως προηγούμενο, στις 26 Αυγούστου με την Νόβι Μπέογκραντ (1-0), η TSC Arena είχε 1200 θεατές.

Βέβαια, στην αναμέτρηση με την Μπράγκα για τα προκριματικά του Champions League στο γήπεδο βρέθηκαν 4.200 θεατές. Ηταν σχεδόν γεμάτο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη (5/10). Αρκετοί από αυτούς που θα βρεθούν στο γήπεδο, πάντως, θα είναι οπαδοί των Πειραιωτών, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς των Ερυθρόλευκων.

Για την ιστορία, η μικρή πόλη από την οποία προέρχεται η Μπάτσκα Τόπολα έχει 14.500 κατοίκους και βρίσκεται στην επαρχία της Βοϊβοντίνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ