Ντανιέλ Ποντένσε: Όταν κάνεις σε 4 ματς, όταν πριν χρειάστηκες 18

Ντανιέλ Ποντένσε: Όταν κάνεις σε 4 ματς, όταν πριν χρειάστηκες 18

Ο Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε φουριόζος. Επέστρεψε όμως και διαφορετικός. Και ο Ολυμπιακός το απολαμβάνει

Ακριβώς 245΄ για τον Ντανιέλ Ποντένσε στη δεύτερη Super League θητεία του: 54΄με την ΑΕΚ, 35΄με τον Άρη, 66΄χθες στα Γιάννενα και μοναδικό 90λεπτο αυτό κόντρα στη Κηφισία. Τέσσερα ματς που ο Ολυμπιακός τα αντάλλαξε με 10 βαθμούς σε αυτή την δεύτερη «ειδική διαδρομή» του πρωταθλήματος ως τα πιτς του Οκτώβρη κερδίζοντας το προνόμιο να βλέπει από νωρίς αφ υψηλού τους άλλους στην πολυκατοικία του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ορτέγκα και ο Αλεξανδρόπουλος

Και μιας και το πιάσαμε από τον Πορτογάλο; Ασίστ με την ΑΕΚ για το 1-1. Κερδισμένο πέναλτι (Ελ Κααμπί) για το 1-0 με τη Κηφισιά στο 21΄και γκολ με κεφαλιά στο 25΄για το 2-0 που κλείδωσε το τρίποντο στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Δύο γκολ με το αριστερό χθες σε έξι λεπτά (17΄-23΄) που έκαναν και τον ΠΑΣ στα Γιάννενα να νιώσει Κηφισιά. Και μπόλικη ώθηση από τον πάγκο κόντρα στον Άρη σε μια παρτίδα που την βρήκε στο 1-1 (55΄αντί Σολμπάκεν) και την άφησε στο 4-1 όταν στο μεταξύ η συνεργασία του με τον Ροντινέι (1-2) έδωσε στον Βραζιλιάνο το προνόμιο της ασίστ για το 3-1 του Ελ Κααμπί που ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή.

Κάπως έτσι ο 28χρονος winger έφτασε ήδη τα 3 γκολ και τις 2 ασίστ (με την υποσημείωση ότι έτσι λογίζεται στις στατιστικές ανά την Ευρώπη το κερδισμένο πέναλτι που μετατρέπεται σε γκολ). Και όλη η δράση του μεταφράστηκε απευθείας σε βαθμούς. Σε σημεία που ο Ολυμπιακός πήρε αποτελέσματα. Παράξενο; Όχι. Τα λέγαμε άλλωστε και προ ημερών για εκείνον: Επέστρεψε διαφορετικός και το ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις. Τόσο ιδιαίτερο όμως που αξίζει τον κόπο να το προσεγγίσει κανείς με έναν επιπλέον τρόπο.

Διότι για παράδειγμα στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα (2018-19) ο Ντανιέλ Ποντένσε για να φτάσει στο πρωτάθλημα 3 γκολ και 2 ασίστ χρειάστηκε 18 συμμετοχές και το κατάφερε 10 Φλεβάρη (σε εκείνη την 3-1 ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα που ουσιαστικά έκρινε το πρωτάθλημα). Την αμέσως επόμενη σεζόν του το τρίτο του γκολ (είχε ήδη και 4 ασίστ) το πέτυχε στο πρωτάθλημα έπειτα από 14 συμμετοχές στο άνετο 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης (15/12). Και φυσικά ένα μήνα μετά πήρε το αεροπλάνο για την Αγγλία. Για την Γουλβς και την Premier League. Το να καταφέρνεις σε 4 ματς στην επιστροφή σου ότι σε 18 στην προηγούμενη αφετηρία σου επί της ουσίας εξηγεί πολλά.

Και υπόσχεται ακόμη περισσότερα σε μια ομάδα που στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου μπορεί κάθε 3-4 βράδια να έχει έναν άλλο πρωταγωνιστή. Στην ίδια που χθες το βράδυ για παράδειγμα δεν είχε τον Γκουστάβο Σκάρπα ή τον Όλα Σολμπάκεν και που δεν αναρωτήθηκε κανείς για την απουσία τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ