Ολυμπιακός: Έχασε γιατί… έπαιξε για τη νίκη

Ολυμπιακός: Έχασε γιατί… έπαιξε για τη νίκη

Οι λεπτομέρειες σε τέτοιο επίπεδο κάνουν την διαφορά. Ο Μαρτίνς δεν κρύβεται, παίρνει ρίσκο και αρκετές φορές δικαιώνεται. Το ίδιο έκανε και με την Άρσεναλ…

Δεν είναι πυρηνική φυσική το ποδόσφαιρο. Αν κατέχεις τα βασικά και αν δεν βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δεις και όχι αυτά που συμβαίνουν, μπορείς να κατανοήσεις σε ικανοποιητικό βαθμό την εξέλιξη ενός αγώνα.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ παρουσιάστηκε όπως ακριβώς έπρεπε να παρουσιαστεί. Την αντιμετώπισε χωρίς τον παραμικρό… φόβο. Την αντιμετώπισε στη λογική ότι στο Καραϊσκάκη «είμαι αφεντικό». Την αντιμετώπισε τακτικά πολύ σωστά προετοιμασμένος, διαβασμένος για το πώς παίζει η Άρσεναλ.

Ο Μαρτίνς με την τριάδα στον άξονα δούλεψε πρωτίστως στην σιγουριά του μηδέν στην άμυνα. Βασικός στόχος σε διπλά παιχνίδια, πόσο δε μάλιστα απέναντι στην πανίσχυρη Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος γιατί δεν σκόραρε στο πολύ καλό του πρώτο 15λεπτο. Είχε όμως πετύχει τον βασικό στόχο της εξουδετέρωσης της Άρσεναλ.

«Έσβησε» το ματς, το πήγε στον ρυθμό που ήθελε και έμοιαζε πολύ καλός για να «δέσει» το μηδέν στην άμυνα και με υπομονή να ψάξει το γκολ της νίκης.

Και κάπου εδώ ήρθε το ρίσκο που ο Μαρτίνς ως προπονητής μας έχει συνηθίσει να παίρνει. Δεν φοβάται το ρίσκο ο Μαρτίνς, δεν είναι προπονητής που συμβιβάζεται, όντως πιστεύει πως πρέπει ο Ολυμπιακός πάντα να παλεύει για τη νίκη. Και αυτό έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Βλέποντας πως η Άρσεναλ απλά έχει εξουδετερωθεί από την ομάδα του και το πλάνο του, ρίσκαρε με στόχο να βρει περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Και η μεγάλη του επιθυμία να νικήσει την Άρσεναλ τον οδήγησε στην ήττα. Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν κατηγορώ τον Μαρτίνς γιατί ρίσκαρε με την είσοδο του Φορτούνη αντί του Μπουχαλάκη. Καλά έκανε αφού πίστευε πως είναι το σωστό για την ομάδα του.

Μετά Χριστόν προφήτες υπάρχουν πολλοί. Εκείνη την ώρα είδε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει για το καλύτερο. Να μην «στρογγυλοκαθίσει» στο 0-0, αλλά να ψάξει ένα γκολ που θα του έδινε περισσότερες ελπίδες για την ρεβάνς.

Το έκανε λοιπόν και αυτή την φορά πλήρωσε το ρίσκο. Θα μπορούσε βεβαίως να βάλει τον Φορτούνη και να κρατήσει τα τρία κεντρικά χαφ και πάλι να γινόταν μια φάση και να δεχόταν γκολ ο Ολυμπιακός. Τότε ίσως η κουβέντα να ήταν γιατί ο Μαρτίνς… φοβήθηκε να ρισκάρει.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ματς στάθηκε ως μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στο γήπεδο. Και αυτό θα κάνει και στην ρεβάνς παρότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος του. Φαβορί ήταν η Άρσεναλ, γκραν φαβορί είναι τώρα.

Τώρα αυτό που προέχει είναι η Τούμπα και η διαχείριση ενός δύσκολου αγώνα από όλες τις πλευρές. Στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι και αν δεν έχουμε… παρεμβάσεις, είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και έχει την δυνατότητα να πάει το παιχνίδι εκεί που το θέλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ