Ινφαντίνο: «Παρακαλώ, σταματήστε τις μάχες και τους πολέμους για τα παιδιά μας»

Ινφαντίνο: «Παρακαλώ, σταματήστε τις μάχες και τους πολέμους για τα παιδιά μας»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έστειλε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο ετήσιο συνέδριο της FIFA, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (31/3) στην Ντόχα του Καταρένα, ένα από τα θέματα που θίχτηκαν ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα και παρακάλεσε για τέλος στον πόλεμο.

«Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ουκρανία με βαριά καρδιά. Η FIFA έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τη Ρωσία. Στο προηγούμενο EURO, το Μουντιάλ του 2018, το οποίο ήταν φανταστικό, αλλά δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Στέλνω έκκληση σε όλους αυτούς που έχουν τη δύναμη, σε όλους αυτούς που παίρνουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Παρακαλώ, σταματήστε τις μάχες και τους πολέμους. Παρακαλώ. Για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε φορτισμένο κλίμα ο 52χρονος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κουζμένκο, μίλησε μέσω βίντεο και είπε: «Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι εκεί μαζί σας σήμερα. Εδώ και πάνω από έναν μήνα, υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και αντιστεκόμαστε στην στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας. Όλο αυτό τον καιρό, μαθαίνουμε συνεχώς για θανάτους Ουκρανών, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από σφαίρες και βόμβες».

Στη συνέχεια έκανε και κάποιες δηλώσεις στο «Al Jazeera»: «Νομίζω πως πρέπει να αποβληθούν μόνιμα από τη FIFA. Έχουν διαπράξει εγκλήματα και κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες. Έχουν παραβεί όλους τους κανόνες του σύγχρονου πολιτισμού».

Στο Συνέδριο βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξέι Σορόκιν, ο οποίος αναφέρθηκε στις βαριές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο ρωσικό ποδόσφαιρο:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε στο Συνέδριο, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Τι σχέση έχει το ρωσικό ποδόσφαιρο με τα όσα συμβαίνουν; Τι έχει κάνει λάθος το ρωσικό ποδόσφαιρο; Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρήτρα στα καταστατικά της FIFA που έχει καταπατηθεί από το ρωσικό ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι κυρώσεις προς το ποδόσφαιρό μας έχουν απογοητεύσει πολύ τους Ρώσους φιλάθλους. Ο τελικός που μας πήραν, η εθνική ομάδα να μην μπορεί να παίξει. Μας έχουν απογοητεύσει πολύ όλα αυτά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ