Μπέτις-Βαλένθια 5-4 πεν: Το σήκωσε στη ρωσική ρουλέτα η Μπέτις

Μπέτις-Βαλένθια 5-4 πεν: Το σήκωσε στη ρωσική ρουλέτα η Μπέτις

Κυπελλούχος Ισπανίας για 3η φορά στην ιστορία της η Μπέτις! Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, οι Ανδαλουσιανοί λύγισαν τη Βαλένθια στη διαδικασία των πέναλτι (5-4), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Copa Del Rey.

Η Μπέτις ήταν αυτή που χαμογέλασε στον συγκλονιστικό τελικό του La Cartuja! Η αρμάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι υπέταξε τη Βαλένθια στη διαδικασία των πέναλτι (5-4), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου στην ιστορία της.

Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη ρωσική ρουλέτα, με τους Ανδαλουσιανούς να γίνονται οι νέοι κάτοχοι του Copa Del Rey στην Ισπανία.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, μοιραίος για τη Βαλένθια αποδείχθηκε ο Γιουνούς Μουσά, ενώ ο Μιράντα ήταν αυτός που χάρισε το τρόπαιο στην Μπέτις.

Οι Ανδαλουσιανοί είχαν δείξει από την αρχή τις άγριες διαθέσεις τους, ανοίγοντας το σκορ με το… καλησπέρα. Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Μπεγερίν σέντραρε και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, με κοντινή κεφαλιά, έκανε το 1-0.

Η απάντηση της Βαλένθια ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Μοριμπά πέρασε κάθετη πάσα ανάμεσα στα στόπερ που είχαν μεγάλη απόσταση και ο Δούρο έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Μπράβο για το 1-1.

Δύο λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Μπέτις στάθηκε άτυχη, με τον Κανάλες να σημαδεύει το δοκάρι.

Η… ατυχία συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο για τους Ανδαλουσιανούς που είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 78ο λεπτό με τον Χουάνμι.

Στο 83′ ο Φεκίρ έπιασε το σουτ, με τον γκολκίπερ της Βαλένθια να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας, η Βαλένθια έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σολέρ έκανε το πλασέ, με τον Μπράβο να λέει όχι και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Στο ημίωρο της παράτασης, οι δυο ομάδες φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα τους, με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες να… αγνοούνται. Ετσι, ο 120ος τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας κρίθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 Κάρλος Σολέρ

1-1 Γουίλιαν Ζοζέ

1-2 Ράσιτς

2-2 Χοακίν

2-3 Γκέδες

3-3 Γκουαρδάδο

3-3 Μούσα άουτ

4-3 Τέγιο

4-4 Γκαγιά

5-4 Μιράντα

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Μπεγερίν, Πεζέλα, Μπάρτρα, Μορένο (106′ Μιράντα), Ροντρίγκες, Καρβάλιο (102′ Γκουαρδάδο), Κανάλες (111′ Τέγιο), Φεκίρ (111′ Ρουϊμπάλ), Χουάνμι (86′ Χοακίν), Ιγκλέσιας (102′ Γουίλιαν Ζοζέ)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Ντιακαμπί, Γκάμπριελ Παουλίστα, Αλντερέτε, Φουλκιέ (100′ Μούσα), Γκιγιαμόν (85′ Ράτσιτς), Μοριμπά (79′ Κορέια), Γκαγιά, Σολέρ, Γκέδες, Δούρο (85′ Χιλ)

Δείτε τα πέναλτι:

Η απονομή των Κυπελλούχων Ισπανίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ