Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-0 κδ. 1-1 παρ.: Η Οσασούνα «ξέρανε» τους Βάσκους στο 116΄και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-0 κδ. 1-1 παρ.: Η Οσασούνα «ξέρανε» τους Βάσκους στο 116΄και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου

Το γκολ του Πάμπλο Ιμπάνιεθ στο 116ο λεπτό του ημιτελικού της Οσασούνα με την Μπιλμπάο έστειλε την ομάδα της Παμπλόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ιστορική βραδιά για την Οσασούνα, που χάρη στο γκολ του Ιμπάνιεθ στα τελευταία λεπτά της παράτασης του δεύτερου ημιτελικού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το κύπελλο Ισπανίας, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και να φέρνει το συνολικό σκορ στα ίσα, μετά και το 1-0 του πρώτου αγώνα. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για τους γηπεδούχους παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν κι έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Διαβάστε επίσης: Ο Ανιγκό, η επιστροφή Σισέ και το… γαϊτανάκι με τους ξένους

Εκεί και πάλι η ομάδα του Βαλβέρδε είχε τον έλεγχο και ήταν περισσότερο απειλητική, ωστόσο στο 116′ η Οσασούνα βρήκε την ευκαιρία της. Ο Μονκαγιόλα σέντραρε από τα δεξιά και ο Ιμπάνιεθ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με πλασέ στην κίνηση για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, παγώνοντας το Σαν Μαμές. Ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν αρκετός για να απαντήσουν οι Βάσκοι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, βρήκε τους παίκτες της Μπιλμπάο να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση στον τελικό του Copa Del Rey για δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας.

Το χρυσό γκολ του Ιμπάνιεθ:

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οσασούνα – Αθλέτικ 1-0
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αθλέτικ – Οσασούνα 1-1 παρ.
05/04 22:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ