FA Cup: Η αρχαιότερη διοργάνωση του κόσμου γίνεται πεδίο μάχης του… Μάντσεστερ (vids)

FA Cup: Η αρχαιότερη διοργάνωση του κόσμου γίνεται πεδίο μάχης του… Μάντσεστερ (vids)

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια από τις μεγαλύτερες κόντρες ομάδων από την ίδια πόλη, κοντράρονται με έπαθλο την κατάκτηση του θρυλικού FA Cup, της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Πέφτει σήμερα (3/6, 17:00) η «αυλαία» της σεζόν 2022-23 στην Αγγλία με τη διεξαγωγή στο Γουέμπλεϊ, του τελικού του Κυπέλλου, στον οποίο τίθενται αντιμέτωπες η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, θα έχει έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας της, καθώς οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ θα προσφέρουν έναν τελικό με έντονη αντιπαλότητα.

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Λιόλιου: Βγάζει το σουτιέν και τραβάει τα βλέμματα – Η φωτογραφία που θα συζητηθεί

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι «μάχες του Μάντσεστερ» να διεξάγονται σε… γαλάζιο φόντο λόγω της ραγδαίας και εντυπωσιακής ανόδου της Σίτι και της αντίστοιχης οπισθοχώρησης της Γιουνάιτεντ, όμως το κλισέ πως στα ντέρμπι όλοι οι συσχετισμοί αλλάζουν, ισχύει στο έπακρο. Πόσο μάλλον στην Αγγλία…

Σίτι και Γιουνάιτεντ μπορεί να έχουν δώσει αμέτρητα ντέρμπι αλλά ποτέ δεν έχουν έρθει αντιμέτωπες σε κάποιον τελικό Κυπέλλου ή έστω και League Cup! Το καλό για τους ουδέτερους θεατές είναι πως οι δύο μονομάχοι δεν θα έχουν άγχος σχετικό με το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο ενόψει της νέας σεζόν καθώς αμφότερες  έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League μέσω του πρωταθλήματος.

 

Μοναδικό και διόλου αμελητέο διακύβευμα λοιπόν είναι η κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου και σίγουρα το γόητρο που ακόμα και σε εποχές άκρατου επαγγελματισμού, παίζει σημαίνοντα ρόλο.

Η Σίτι προέρχεται από την κατάκτηση της Premier League και έχει μπροστά της δύο τελικούς (Κύπελλο Αγγλίας και Champions League), με τις Γιουνάιτεντ και Ίντερ να στέκονται τα μόνα εμπόδια στα όνειρα για trebble που έχει ο Έρλιγνγκ Χάαλαντ και η παρέα του. Ετοιμάζεται να δώσει το παρών στον 12ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, μετρώντας ως ώρας έξι κατακτήσεις, με την τελευταία ωστόσο να είναι το 2019, όταν διέλυσε τη Γουότφορντ με 6-0.

 

Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν τον Φεβρουάριο το League Cup, επικρατώντας στον τελικό της Νιούκαστλ. Η Γιουνάιτεντ στην 21η συμμετοχή της σε τελικό FA Cup, με την οποία «πιάνει» την Άρσεναλ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας και σκοπεύει στην κατάκτηση του 12ου τροπαίου, με τους πολυνίκες Κανονιέρηδες να έχουν 14 κατακτήσεις. Ωστόσο η τελευταία φορά που η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ κατέκτησε το Κύπελλο ήταν πριν από 7 σεζόν, το 2016, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Κρίσταλ Πάλας.

 

Φέτος οι δύο αντίπαλοι μετρούν από  μια νίκη. Η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε τη Γιουνάιτεντ με 6-3 στις 2 /10/2022 στο Έτιχαντ με δύο χατ τρικ από Φόντεν και Χάαλαντ, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει τη ρεβάνς και μάλιστα με ανατροπή στις 14/1/2023 στο Ολντ Τράφορντ, με τους Πολίτες να ανοίγουν το σκορ στο 60′ με τον Γκρίλις και τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή σε 4′ με τους Φερνάντες (78′) και Ράσφορντ (82′).

Photo credits: telegraph.co.uk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ