Η UEFA επιτρέπει στην Κ17 της Ρωσίας να παίξει στις διοργανώσεις της

Η UEFA επιτρέπει στην Κ17 της Ρωσίας να παίξει στις διοργανώσεις της

Η επιστροφή του ρωσικού ποδοσφαίρου στις διοργανώσεις της UEFA είναι γεγονός, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η UEFA άναψε το πράσινο φως στην εθνική Ρωσίας ώστε να μπορεί και πάλι να συμμετέχει στις διοργάνωσεις της, μετά τον ολικό αποκλεισμό του ποδοσφαίρου της χώρας εξαιτίας της εισβολής του στρατού της στην Ουκρανία.

Βέβαια, η επιστροφή θα αρχίσει σε επίπεδο Κ17, καθώς οι ιθύνοντες της UEFA θεωρούν ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για τις πολεμικές συγκρούσεις», και ότι το ποδόσφαιρο «δεν πρέπει να σταματήσει να στέλνει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας».

Διαβάστε επίσης: Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη – Ποιοι επιστρέφουν στην ενδεκάδα…

Επιπλέον, για να δώσει την έγκρισή της η UEFA, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας χρειάστηκε να συμφωνήσει σε κάποιες παραμέτρους, τους οποίους θα πρέπει να τηρεί. Για να κυλήσουν όλα ομαλά λοιπόν, θα πρέπει όλοι οι αγώνες θα γίνονται εκτός της χώρας, δίχως την σημαία της, την ανάκρουση του εθνικού ύμνου αλλά και την εθνική στολή.

Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο πως αυτή η «υποχώρηση» από πλευράς UEFA αφορά τις διοργανώσεις ανηλίκων, ενώ για την ομάδα ανδρών της Ρωσίας δεν πρόκειται να της επιτραπεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διοργάνωση αν δεν σταματήσει ο πόλεμος.

Η ανακοίνωση της UEFA

«Η UEFA ήταν το πρώτο αθλητικό όργανο που αντέδρασε στον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέλαβε αποφασιστικά μέτρα τον Φεβρουάριο του 2022 -αποκλείοντας όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της, αφαιρώντας διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League στην Αγία Πετρούπολη και το Super Cup Ευρώπης στο Καζάν και ακύρωσε το συμβόλαιο χορηγίας με την Gazprom.

Ωστόσο, η UEFA γνωρίζει επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες και είναι πεπεισμένη ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψει την αποστολή μηνυμάτων ειρήνης και ελπίδας.

Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι, λόγω της διαρκούς σύγκρουσης, μια γενιά ανηλίκων στερείται του δικαιώματός της να αγωνίζεται στο διεθνές ποδόσφαιρο. Γι’ αυτούς τους λόγους, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι ρωσικές ομάδες ανήλικων παικτών θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Ως προς αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε από τη διοίκηση της UEFA να προτείνει μια τεχνική λύση που θα επέτρεπε την επαναφορά των ρωσικών ομάδων Κ17 (και κοριτσιών και αγοριών) ακόμη κι αν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι κληρώσεις.

Όλοι οι αγώνες των ρωσικών ομάδων θα διεξαχθούν χωρίς τη σημαία της χώρας, τον ύμνο, την εθνική στολή και όχι στη ρωσική επικράτεια.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή επανέλαβε την καταδίκη της για τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας και επιβεβαίωσε ότι η αναστολή όλων των άλλων ομάδων της Ρωσίας (συλλόγων και εθνικών ομάδων) θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ