Το παιδί… θαύμα της Βραζιλίας και η παρέλαση αστέρων: Η Ρεάλ έτοιμη να ζήσει ξανά εποχές «γκαλάκτικος» (vids)

Το παιδί… θαύμα της Βραζιλίας και η παρέλαση αστέρων: Η Ρεάλ έτοιμη να ζήσει ξανά εποχές «γκαλάκτικος» (vids)

Στην πρώτη του ποδοσφαιρική παράσταση στην ευρωπαϊκή σκηνή το παιδί θαύμα της Βραζιλίας Έντρικ έδειξε πως έχει αυτή την αστερόσκονη που χρειάζεται ώστε να αποτελέσει κομμάτι της dream team που δημιουργείται στη Μαδρίτη.

Κάπου στα μέσα του Δεκέμβρη και λίγες μόνο ημέρες πριν το 2023 μας αποχαιρετήσει ένα 17χρονο… αμούστακο παιδί προσγειωνόταν στην Μαδρίτη, προκειμένου να υπογράψει στην Ρεάλ και να δώσει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο που κάθε παιδί στην θέση του έχει πλάσει έστω και μια στιγμή στο μυαλό του.

Λίγους μήνες αργότερα ο ίδιος νεαρός θα έγραφε ιστορία στο πιο θρυλικό γήπεδο του κόσμου το «Γουέμπλεϊ». Ο λόγος για το παιδί… θαύμα της Βραζιλίας, Έντρικ το οποίο  εδώ και λίγα 24ωρα έχει βάλει το όνομα του δίπλα σε ιερά τέρατα όπως είναι ο Πελέ, ο Ρονάλντο και ο Έντου.

Διαβάστε επίσης: Και όμως: Έξι διαφορετικά «ευρωπαϊκά» διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός

Ο 17χρονος άσος ήταν αυτός που έκρινε την σπουδαία φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και την Βραζιλία το Σάββατο (23/3) το βράδυ  γεμίζοντας έτσι ικανοποίηση τόσο τους ανθρώπους της Σελεσάο όσο και αυτούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα τον υποδεχθούν στην αγκαλιά τους. Και όλα αυτά στην πρώτη του ποδοσφαιρική παράσταση στην σκήνη της Ευρώπης.

Μια θρυλική βραδιά γεμάτη… ρεκόρ.

Η προχθεσινή βραδιά είναι σίγουρο πως θα μείνει για πάντα… χαραγμένη στο μυαλό του Έντρικ. Ο ίδιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και με την συμπλήρωση 80′ στο ρολόι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ το οποίο τον καθιστά πλέον ως τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία του «Γουέμπλεϊ» τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο τα επιτεύγματα που κατάφερε να καρφιτσώσει στους ώμους του φεύγοντας από το «Νησί» δεν σταματούν εκεί μιας και ο Έντρικ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Σελεσάο μετά τον Ρονάλντο, ο οποίος είχε σκοράρει στα 17 του χρόνια το 1994.

Παράλληλα πλέον είναι ο τέταρτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Βραζιλίας πίσω μόνο από τους Πελέ, Έντου και Ρονάλντο.

Οι δύο μαγικές σεζόν, το back to back πρωτάθλημα με την Παλμέιρας και η «μάχη» που βρήκε νικήτρια την Ρεάλ

Γεννημένος τον Ιούλιο του 2006, ο Έντρικ στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την φανέλα της Παλμέιρας έκανε τους πάντες να… παραμιλούν με τους συμπατριώτες του μάλιστα να τολμούν να τον συγκρίνουν με το Ρονάλντο (το φαινόμενο). Το 2022 κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Παλμέιρας, σκοράροντας τρία γκολ σε επτά εμφανίσεις. Ήταν η χρονιά μάλιστα που κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Βραζιλίας με τα χρώματα της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Όπως είναι λογικό οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έφεραν το όνομα του στα μπλοκάκια αρκετών ευρωπαϊκών «γιγάντων», όπως αυτό των Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν αλλά φυσικά και Ρεάλ με την «Βασίλισσα» στο φινάλε της ημέρας να αναδεικνύεται νικήτρια και να αποσπά την υπογραφή του.

Ωστόσο το νεαρό της ηλικίας του δεν του επέτρεπε να ενταχθεί αμέσως στη «Βασίλισσα», με τον ίδιο να παραμένει στην Παλμέιρας μέχρι να κλείσει τα 18 του χρόνια (κάτι που θα συμβεί τον προσεχή Ιούνιο).

Γεγονός που δεν τον πτόησε καθόλου, μιας και το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κρουζέιρο στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν «σφράγισε» το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Παλμέιρας, με τον ίδιο να αποτελεί τον πιο κομβικό παίκτη στο τελείωμα της χρονιάς.

Ο νεαρός στράικερ με έξι γκολ στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, έστρεψε την πλάστιγγα προς τη μεριά του συλλόγου του, ολοκληρώνοντας την σεζόν με 11 τέρματα σε 31 συμμετοχές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ των νέων «γκαλάκτικος»

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου την αγωνιστική περίοδο που μας έρχεται ο Κιλιάν Εμπαπέ θα γίνει κάτοικος Μαδρίτης για λογαριασμό της Ρεάλ στην μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή των τελευταίων 10 ετών στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ο οποίος και αυτός με την σειρά του έχει δίκαια πάρει την «σκυτάλη» από τους Μέσι και Ρονάλντο έχει πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την Παρί Σεν Ζερμέν και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ.

Αν συνυπολογίσουμε και την παρουσία ήδη στη «Βασίλισσα» των Βινίσιους, Ροντρίγκο, Κουρτουά, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μπέλιγχαμ κλπ τότε καταλαβαίνει κανείς πως το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ετοιμάζεται να ζήσει ξανά εποχές «γκαλάκτικος».

Τότε που μπροστά από τα μάτια των οπαδών της Ρεάλ έκαναν παρέλαση ονόματα όπως Ικερ Κασίγιας, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος. Λουίς Φίγκο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ρομπίνιο.

Έτσι σε όλο αυτό το οικοδόμημα που πάει να δημιουργήσει ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ καταλαβαίνει κανείς πως ο Έντρικ είναι το τελευταίο αλλά εξίσου φανταχτερό κομμάτι αυτού του παζλ. Το παιδί… θαύμα της Βραζιλίας είναι έτοιμο να λάμψει στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή με την πιο… βαριά φανέλα που υπάρχει εκεί έξω.

Και αν μερικοί βιάζονται να προδικάσουν την κατάσταση και να θεωρήσουν πως ο Έντρικ θα είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας ο Κάρλο Αντσελότι το έχει κάνει σαφές εδώ και καιρό «θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ