Παρί Σεν Ζερμέν- Μαρσέιγ 2-1: Ενα βήμα μακριά από τη στέψη η Παρί

Παρί Σεν Ζερμέν- Μαρσέιγ 2-1: Ενα βήμα μακριά από τη στέψη η Παρί

Με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να βρίσκουν δίχτυα, η Παρί έκαμψε την αντίσταση (2-1) της Μαρσέιγ, εκτοξεύοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 15 πόντους. Με νίκη την Τετάρτη, οι Παριζιάνοι κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.

Τέλος στις όποιες ελπίδες της Μαρσέιγ έβαλε απόψε η Παρί. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν έστω και δύσκολα (2-1) των Μασσαλών, αγκαλιάζοντας και με τα δύο χέρια την κούπα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να χτυπάει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εκτόξευσε τη διαφορά από τη Μαρσέιγ στους 15 πόντους και προετοιμάζεται για τη φιέστα τίτλου τον Μάιο.

Το πρώτο… championship point είναι προγραμματισμένο την Τετάρτη για την Παρί, που φιλοξενείται από την Ανζέ. Με τρίποντο στο Stade Raymond Kopa, η παρέα των Νεϊμάρ, Μέσι και Εμπαπέ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από τα πρώτα λεπτά, η Παρί μπήκε δυνατά στο ματς, θέλοντας να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Μόλις στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Βεράτι έκανε το γέμισμα για τον Νεϊμάρ που πρόλαβε την έξοδο του Λόπεθ και με ωραία προβολή, έγραψε το 1-0.

Η Μαρσέιγ πίεσε στα επόμενα λεπτά και στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, έφτασε στην ισοφάριση. Στο 31ο λεπτό, Παγέτ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα και ο Τσαλέτα Τσαρ με προβολή πάνω από τη γραμμή, σκόραρε για τους Μασσαλούς.

Οι Παριζιάνοι έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τη λύση να έρχεται μέσω της άσπρης βούλας. Μετά από χέρι του Ρονζιέ, ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση για το 2-1.

Τελικά στο 45+1’ η Παρί κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ρονζιέ και ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1.

Στο 85ο λεπτό ο Σαλιμπά σκόραρε με πλασέ εξ επαφής μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ετσι, η Παρί έφτασε στο τρίποντο και βρίσκεται μια… ανάσα από την κούπα της Ligue 1.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Χακίμι, Ντανίλο, Βεράτι (88’ Σέρχιο Ράμος), Γκέιγ (81’ Ντιένγκ), Νεϊμάρ, Μέσι, Εμπαπέ (90+1′ Ικάρντι)

ΜΑΡΣΕΪΓ: Πάου Λόπεθ, Ρονζιέ (77’ Λιρόλα), Τσαλέτα Τσαρ (90+3′ Μπακαμπού), Σαλιμπά, Λουάν Πέρες, Καμαρά, Γκεντουζί, Γκέιγ (81’ Βαϊνάλντουμ), Παγέτ, Ζέρσον, Ουντέρ (46’ Αρίτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ