Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις πως μπαίνουμε σε μια νέα ποδοσφαιρική εποχή…(pics)

Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις πως μπαίνουμε σε μια νέα ποδοσφαιρική εποχή…(pics)

Έλαμψαν δια της απουσίας τους από το Top-10 της Χρυσής Μπάλας οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι μας έκαναν να καταλάβουμε για πρώτη φορά πως πλέον έχουμε αλλάξει εποχή στο ποδόσφαιρο....

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο  Ρονάλντο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια δεν βρίσκονταν ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα της Χρυσής Μπαλάς, η οποία κατέληξε στα χέρια του Καρίμ Μπενζεμά. Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν μάλιστα, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι το βραβείο δεν βρισκόταν καν στην τελική λίστα ενώ ο Πορτογάλος τερμάτισε 20ος.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το μακρινό 2006, να απουσιάζουν δηλαδή οι δύο GOAT από τους τελικούς δέκα παίκτες για τον τίτλο που δίνει η France Football στον κορυφαίο της χρονιάς, γεγονός που μας δίνει μια πρώτη γεύση για τέλος εποχής…

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το μεγάλο τεστ που πέρασε στο «Καραϊσκάκης» και τα… μάτια των Ευρωπαίων

13 χρόνια κυριαρχίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου, 13 χρόνια κυριαρχίας και στον θέσμο της Χρυσής Μπάλας για Μέσι και Ρονάλντο. Από το 2008 και ύστερα ο πίνακας με του παίκτες που έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο γράφει μόνο δύο ονόματα, Μέσι και Ρονάλντο, Ρονάλντο και Μέσι εναλλάξ.

Υπάρχει και ένα «διάλειμμα» βέβαια ενός έτους το 2018  με τον Λούκα Μόντριτς να μπαίνει «σφήνα» ανάμεσα στους δύο και να κατακτά αυτός το βραβείο, όντας ο κορυφαίος της χρονιάς.

Είναι γεγονός ωστόσο πως ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος μονοπώλησαν για πάνω από μια δεκαετία την πρώτη θέση στην λαμπρή αυτή τελετή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αμφότεροι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα τις περισσότερες φορές από κάθε άλλον στην ιστορία του «βασιλιά» των σπορ. Με 7 κατακτήσεις ο Μέσι και 5 ο Ρονάλντο φιγουράρουν οι δύο τους στις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας με τους πολυνίκεις του θεσμού.

 

Ένα τέλος έρχεται να δώσει ωστόσο στην κυριαρχία αυτή η φετινή τελετή με την απουσία των δύο εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος από το  Τοp-10, γεγονός που αποτελεί την πρώτη δυνατή απόδειξη πως η εποχή Μέσι – Ρονάλντο αποτελεί παρελθόν…

Κορυφαίοι  και οι δύο τους, τυχεροί που ζήσαμε στην εποχή τους  όσο κλίσε και αν ακούγεται αλλά δεν θα παίζουν ποδόσφαιρο για πάντα και χθες νομίζω πως καταλάβαμε για τα καλά πρώτη φορά πως το τέλος πλησιάζει και πως διανύουμε μια νέα ποδοσφαιρική εποχή…

Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπενζεμά

Στο μεγαλείο και την εκτελεστική δεινότητα του Καρίμ Μπενζεμά υποκλίθηκε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να βραβεύεται με την «Χρυσή Μπάλα»« της καριέρας του.

Σφραγίζοντας έτσι την τρομερή σεζόν που πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας το Champions League και το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γάλλος σέντερ φορ που ήταν απολαυστικός για άλλη μία χρονιά και ηγήθηκε των «μερένχες» μέχρι το τέλος της διαδρομής για την 14η κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος τον συνεχάρη για την επιτυχία.

Ο Μπενζεμά πραγματοποίησε μακράν την πιο παραγωγική του χρονιά με 42 γκολ σε 44 συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Champions League (27 σε 32 παιχνίδια του στην La Liga, 15 σε 12 αγώνες του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση). Όντας φυσικά πρώτος σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις.

Ποιοι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα έχουν κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα

Ο Μπενζεμά οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε πρωτάθλημα και Champions League και έγινε ο όγδοος παίκτης που πήρε το βραβείο ως ποδοσφαιριστής των Μερένχες. Πρώτος που το πέτυχε ήταν ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο οποίος πήρε το πρώτο εκ των δύο βραβείων του, στη δεύτερη χρονιά του θεσμού, το 1957.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κερδίσει με τη φανέλα των Μαδριλένων, τέσσερις από τις πέντε Χρυσές Μπάλες του, ενώ από μία έχουν οι Κόπα, Φίγκο, Ρονάλντο Ναζάριο, Καναβάρο και Μόντριτς.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, έξι είναι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα που έχουν φτάσει στην κατάκτηση του ξεχωριστού βραβείου. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Καταλανών που πήρε Χρυσή Μπάλα ήταν ο Λουίς Σουάρεθ το 1969. Ο πολυνίκης του βραβείου Λιονέλ Μέσι έχει επτά, δυο φορές ως παίκτης των Μπλαουγκράνα βγήκε πρώτος ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ , ενώ από ένα έχουν οι Στόιτσκοφ, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ